Skottland, Steam Hotel och spruta

Tre bra saker har hänt på senaste tiden för TravelAnna! Vi tar en titt på allt från resebokning till ännu en workcation och hopp om framtiden.

#1 En höstweekend i Edinburgh

Minns du att jag tidigare skrev att jag, äntligen, ”tryckt på knappen”? Ja, den där magiska knappen på internet när kortbetalningen går igenom och resebokningen är ett faktum. Det gjorde jag i våras, när jag var tvungen att använda en voucher som annars skulle förfalla.

Valet föll på Skottlands huvudstad, Edinburgh! Det är jag och min man som åker, några dagar när höstprakten står i full skrud. Det är så länge sen han var där att det nästan kan ses som preskriberat (i alla fall minns han knappt något, haha), medan det blir premiärbesök för min del. SOM jag längtar! Skottland har länge stått på min bucket list och det var verkligen dags.

Vi ska bo i en svit med utsikt mot slottet, och ägna dagarna åt allt från utforskande promenader till frestande matupplevelser. Självklart kommer jag att leta upp udda platser och spännande koncept, min New York-vana trogen. Och visst, det gick att få helt okej priser genom att vara ute i god tid. Fortsättning följer!

#2 Workcation på Steam Hotel i Västerås

Varför inte upprepa ett vinnande koncept? Förra året firade vi silverbröllop på unika Steam Hotel, i Västerås, ett hotell som är byggt i ett före detta ångkraftverk. Det var en mycket lyckad vistelse som genast gav mersmak. Jag vet inte hur många gånger vi, sedan dess, har sagt ”När ska vi boka Steam igen då?”.

I slutet av maj var det äntligen dags för återbesök på Steam Hotel. Denna gång var det workcation som stod på agendan, något hotellet passade utmärkt till. Första dagen hade vi till och med egen ”kuppe”, som Hasse Alfredsson en gång sa (förklaring här för dig som inte är tillräckligt gammal för att förstå referensen).

En positiv överraskning var den fantastiska maten som helt klart ”steppats upp” sedan förra året.  Vi åt trerättersmeny två kvällar i rad i paketet ”Wine & Dine”, som namnet till trots dock inte innehåller något vin. (Tydligen ska de döpa om det på sikt.) Enda minuset i kanten var chili i förrätten, trots att jag meddelat att jag inte tålde detta. Men annars njöt vi till fullo av både mat och miljö.

Efter halva vistelsen fick vi byta rum och det blev ett vackert hörnläge med utsikt mot Mälaren. Bästa utsikten var dock från takbaren som var stängd förra året. Nu fick vi avnjuta varsin öl på plats med silhuetten av Västerås i fonden. Steam, vi kommer absolut tillbaka!

#3 Första vaccindosen

Sist men inte minst har det äntligen hänt: Jag har fått första dosen av av vaccin mot covid-19. Det gick visserligen inte helt smärtfritt.

Själva sprutan var (förstås) ingenting men efteråt Huvudvärken ”from hell”, illamående och allmän sjukdomskänsla knackade på dagen efter och stannade ovälkommet i flera dagar.

Nåja, det betyder ju att kroppen boostar sitt immunförsvar, och självklart står jag ut med detta alla dagar i veckan i stället för att få själva huvudinfektionen. Nu är jag som på nålar för att få en tid till dos 2, vilket inte lär bli det lättaste med den första bokningen i färskt minne. Vem hade kunnat ana att vaccintider kulle bli lika svårfångade som platser på en arenakonsert? Hur som helst: Hoppet lever!

Vilka bra saker har hänt dig på senare tid? Berätta gärna!

Foton: Edinburgh: Connor Mollison, Matthew Kalapuch och Jonathan Ricci;  Steam Hotel: Anna Ström Åhlén och covid-19-vaccin: Spencer Davis. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann-Louise Paulsson
3 years ago

Så härligt att ha Edinburgh att se fram emot! Dit har jag länge velat åka. Så jobbigt med så mycket biverkningar av sprutan. 🙁 Själv fick jag bara jätteont i armen, men det gick ju att leva med några dagar.

Lena i Wales och Spanien

Grattis till sprutan!
Dock tråkigt med biverkningarna.
Roligt att ha något att se fram emot. Edinburgh är fantastiskt, har varit där mycket.
Ha det bra!

Helena - Oh darling, let's be adventurers

Låter riktigt härligt med Edinburgh ju! Själv är jag väldigt missnöjd med min egna vistelse där – jag blev sjuk samma kväll vi kom dit. Så tråkigt. Så jag måste ta revanch en dag. Ser fram emot att få se dina bilder och läsa dina inlägg därifrån. Skönt med sprutan också. Hoppas det går bra att få tag i tid för andra dosen. Jag har precis lanserat Oh darling, let’s be adventurers 2.1 med ny design och allt. Har tänkt göra det så länge men nu blev det äntligen av, med allt vad det innebär + lite till som inte… Read more »

Helena - Oh darling, let's be adventurers

Ja, det är ju länge kvar till hösten och mycket hinner ju hända. Och ibland blir det väl bara så, man prioriterar kanske annat för stunden. Och ibland kanske man måste få längta lite efter något extra mycket innan det äntligen blir av. Ja, väldigt tråkigt. Det positiva var dock att vi hade ett väldigt bra hotell så det kändes ändå okej att behöva spendera all tid där. Fick ju valuta för dom pengarna i alla fall. Lite tråkigt för Kenny också som fick uppleva Edinburgh i ösregn helt själv, haha. Men vi får ta revansch en dag som sagt.… Read more »

Ann
Ann
3 years ago

Åh vad roligt! Jag är helt säker på att du kommer att älska Edinburgh 😀

Ditte
3 years ago

Vad trevligt att ha bokat en resa till vackra Edinburgh. Vi var i Skottland på rundresa för några år sedan och då även i Edinburgh och på deras Tattoo. Minnesvärd resa. Ni kommer att då det jättebra och stan är i sig så fin. Minns att ni förra året bodde på Steam Hotell och sedan dess har jag varit där på lunch när jag i höstas var i Västerås på bokklubb- Har förr också besökt badet. Men att övernatta finns med i planerna. Roligt att höra om era upplevelser och roligt att maten nu ”steppat upp”. Grattis till vaccindos nr… Read more »

★ Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv★

Så mycket som skett i ditt liv. Steam har jag aldrig varit på med själva hotellet men däremot badhusdelen som jag var med sonen, hans pappa och sonens kompis för några år sedan. Mitt problem var bara att jag hade mens så något bad blev det inte. Men nog är platsen häftig ändå.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv★

Jo vet det 🙂 . Men menade att jag varit där i närmiljön.