New York öppnar upp igen!

Hurra, äntligen! I veckan kom den underbara nyheten att New York öppnar upp igen. Här är vad som händer.

Som vi har väntat och som vi har längtat. Tänk att åter få njuta av en delikat måltid på någon av New Yorks tiotusentals restauranger, inomhus. Tänk att få samlas på en Broadwayföreställning eller bara mötas för en picknick utan gigantiska avstånd.

Men nu börjar det: New York öppnar upp! Allt sker förstås inte samtidigt och givetvis kommer fortfarande vissa restriktioner att finnas kvar.

Klart är i alla fall att ”indoor dining” har öppnat till 100 procent kapacitet. Visst blir man glad för alla dessa restaurangägares skull, nu när de äntligen ser ljuset i tunneln. New Yorks matscen är unik och den ska alltid vara i rampljuset. Äntligen, äntligen sker det! Förutsättningen är dock att man kan ordna avskärmningar mellan borden, så den som har en ”hål-i-väggen-restaurang” får vackert vänta.

Fortsatt maskbärande i vissa fall

Tvånget att bära munskydd, eller mask som det heter ”over there” kommer att luckras upp. De flesta är faktiskt vaccinerade vid det här laget. Men det kommer fortfarande att vara nödvändigt med munskydd i kollektivtrafiken, på skolor, vårdhem, hälsoinrättningar och liknande platser.

Undantag för vaccinerade

Den som är helt vaccinerad behöver inte bära munskydd, vare sig inom- eller utomhus. Dock kan privata företag ändå kräva det, berättar New York Times.

Broadwayteatrar kommer att öppna
till full kapacitet i september. Detta kommer dock att kräva vaccinpass av gästerna. Tills vidare öppnar man i mindre skala på teatrar, idrottsarenor och liknande för den som är vaccinerad.

En helt naturlig posering våren 2018, för mig och mitt underbara tjejgäng. Från vänster: Evy, Susanne, Bodil och jag (TravelAnna). Liggande: Ulrika.

Så här glad känner jag mig för detta (se bild nedan), och jag hoppas kunna korsa Atlanten igen inom en inte alltför avlägsen framtid. Men ska jag vara helt realistisk så lär det nog dröja ändå. Kanske till nästa vår.

USA måste ju dock först åter öppna gränsen för oss i Schengenområdet. Dessutom ska UD häva sin reseavrådan. Den 31 maj är det sagt men vem vet hur läget är då.

Hur som helst så ser även jag ljuset i tunneln. Extra glad är jag också, då jag fick första vaccindosen i går. Hurra! Hoppet lever.

Enjoy!

Foton, överst: Carl Newton, bild 2: Anna Ström Åhlén, bild 3: privat, bild 4: Evy Knoph.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel på FlyingDryden

Underbara nyheter!

Lena i Wales och Spanien

Låter lite som här i UK, man börjar öppna upp efter långa lockdowns.
Grattis till första sprutan!
Trevlig pingst!

Ditte
2 years ago

Nu hoppas vi på att det lättnar och håller tummarna. Och att man kan komma åt och till rätta med det praktiska. Covid-passen lär nog inte gälla i USA. Men något annat borde ju komma i stället-