Workcation på The Winery Hotel i Solna

Två dagar på ett svenskt hotell med egen vintillverkning? Samtidigt som man kombinerar jobb och nöje? Det lät som en bra idé. Häng med när jag hade workcation på The Winery Hotel i Solna.

Den tegelröda industribyggnaden reser sig mot skyn, med en inbjudande entré flankerad av vinfat. Åt andra hållet brusar E4:an men på denna sida råder lugn, när vi drar in våra väskor genom porten.

Vi är på The Winery Hotel i Solna, jag och min man. Denna apriltorsdag är nämligen starten på en tvådagars workcation för oss, en timmes bilresa från Strängnäs där vi bor.

Egen vinproduktion

Hur hamnade vi då här? Jo, vi föll helt enkelt för en kampanj där man till det facila priset av under 2 000 kronor kunde njuta av två övernattningar och frukostbuffé. Eftersom vi båda kan jobba i princip var som helst, bara vi har våra datorer till hands, var det inget svårt beslut.

Industridesign med italiensk touch

Direkt när vi stiger in möts vi av den pampiga lobbyn i bästa industridesign, med en liten Fiat i fonden. Ja, detta hotell har nämligen italienskt tema, då det är vin från italienska Terrano som produceras här.

Druvorna kommer från Italien på stora lastbilar, får vi veta. Där bearbetas de på plats av personalen och får sedan jäsa i vinfat direkt bakom receptionen.


Vårt hotellrum har inredning i samma industriella tema, med utsikt över Solna. Vädret är inte direkt det bästa, så vi håller oss inomhus i väntan på middag.

Winemaker’s Menu

Så är det dags att ta plats i restaurangen, där det är förbokning som gäller och tillbörliga avstånd mellan borden.

En samling med vinkorkar är en udda inredningsdetalj, som också förevigas av min Iphone i väntan på maten. Japp, alla bilder i detta inlägg är tagna med min lilla trogna följeslagare.

Vårt val faller på trerättersmenyn ”Winemaker’s Menu”, som inleds med citrongravad hälleflundra med pepparrotsfylld kålrabbi, grön gazpacho, avokado, äpple och gurka. Mums, tycker jag! Maken är inte lika förtjust.

Som dryck väljer jag hotellets egenproducerade rosé som smakar fantastiskt! Min man väljer rött vin, också det lagrat i vinfaten bakom receptionen. Det smakar mycket bra. Jamen, skål då, för första dagen på vår vistelse!

Till huvudrätt serveras grillad kalvrostbiff med grön sparris, hjärtsallad och ricotta i sky gjord på parmesan och oliver. Det smakar bra, tycker vi, men går inte till mathistorien.
Så är det dags för efterrätt! Nu blir min man lyrisk över sin tallrik med rabarber och kardemummakaka, serverad med havrecrunch och vaniljglass.

Själv väljer jag chokladterrin med passionsfruktscurd och hallonsorbet, eftersom jag inte är bästa kompis med gluten. Det smakar bra, även om det kanske blir lite mäktigt på slutet.

Alla rätter serveras inom loppet av en timme, eftersom vi fått bord klockan 19.00 och ingen servering får ske efter 20.00. Så här i backspegeln skulle vi nog ha bokat bord lite tidigare.

En kvällspromenad får avsluta kvällen innan det är tack och god natt!

Frestande frukost

Nästa morgon är det nästan tomt i matsalen, när vi kommer till frukostbuffén. Eftersom det är vardag och hotellet har så låg beläggning behövs ingen bokad tid. Här finns ett rikligt utbud av frukost, där de varma rätterna får extra plus. Det är minsann inte alla hotell som lyckas med äggröra och bacon!

Lördagens frukost kommer dock att vara betydligt mer frekventerad, ska det visa sig. Vi har då en spikad tid, 08.30, men trots att hotellet är ”certifierat” för corona-anpassning blir det stundtals lite trångt vid buffén. Även om detta mest hänger på gästerna själva, vore kanske en tydligare markering av maxantal vid buffén något att tänka på.

Extra plus för engångshandskar får de i alla fall! Men nu går jag händelserna i förväg. Jag har ju en fredagskväll att redogöra för också.

Under fredagen har vi fått mycket jobb gjort, antingen i den stora lobbyn, vid arbetsbord utanför restaurangen eller på rummet. Vi har också varit en tur till gymmet, som visserligen är litet, men har några fria vikter, en crosstrainer och ett löpband.

Westfield Mall of Scandinavia

En promenad bjuder på extra vacker kvällshimmel! Att gå till Westfield Mall of Scandinavia (Skandinaviens största galleria) tar cirka en kvart men där stänger allt relativt tidigt. Vi går hit en stund på lördagen i stället.

Vinprovning i lobbyn

Slut på jobbveckan, säger vi vid 18-tiden. Då går vi till lobbyn för en liten afterwork med vinprovning, där vi får finbesök.

Vår äldste son har kommit hit! Han har cyklat hit från Stockholms innerstad och ska med oss ut på middag. Vad hände, hur kunde ens son bli snart 25 år när man själv är lika gammal … (hehe) i alla fall inuti …?!

Takterrass med pool

En tur upp på takterrassen på hotellet blir det också, där några tappra själar badar i poolen. Vi nöjer oss med att fotografera utsikten, väl påpälsade i den kyliga kvällen.

En asiatisk pärla i Solna

Så beger vi oss till en asiatisk restaurang, närmare bestämt Nooch Sushi And Aisian Cuisine. Den visar sig ligga bara något kvarter bort och blir vistelsens grande finale.

Åh, så god mat det är! Det är stora, smakrika portioner som dessutom är prisvärda. Vi smörjer kråset vid ett väl avskilt bord medan kvällen sänker sig över Solna.


Ja, det var vår tvådagars workcation i Solna. En trevlig vistelse som klart uppfyllde kraven på att komma bort och byta miljö för en stund. Läget, intill E4:an, är väl inte det roligaste. Men man är ju inte här för att stå vid den.

Att njuta av hotellets faciliteter, mat och (inte minst) det goda vinet är gott nog. Lägg därtill en liten shoppingtur till gallerian också, så blir vistelsen komplett.

En konsert på Friends Arena hade i och för sig inte suttit fel heller … Men den tiden får vi vackert vänta på.

Har du också varit på The Winery Hotel? Berätta gärna!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FREEDOMtravel
3 years ago

Så roligt att ni besökte vår kommun Solna!! Ombytta roller nu känner jag 😉 Det ser riktigt fint och mysigt ut på hotellet!!

Lena i Wales och Spanien

Vilken bra kombination, lite semester och ändå kunna jobba.
Måste vara fantastiskt att kunna komma iväg till ett hotell. Dessutom trevlig miljö, god mat och trevligt besök på ett intressant hotell.
Trevlig helg!

Ditte
3 years ago

Vad roligt att läsa ditt inlägg om er vistelse här- Och roligt att byta miljö och att bo på hotell två nätter är ju alltid trevligt. Fint att kunna ta med jobbet. Jag har besökt the Winery hotell på vinprovning och middag. Vinprovningen var riktigt bra men tyvärr tyckte jag att middagen som vi då serverades var ”lite trist” och inte direkt prisvärd. Kände genast att den här asiatiska restaurangen skulle passa mig betydligt bättre. Men lite ”off” för oss som bor på Söder. Men kanske har de lunch. Jätteroligt också att sonen kunde ansluta. Vår ena dotter fick i… Read more »

★ Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv★

Åh ser ju helt underbart ut! Sedan vilket kanonpris! De har de tufft nu den branschen och får verkligen göra allt för att locka dit gäster. Tror många faktiskt tar sig tiden till det också.

Ann-Louise Paulsson
3 years ago

Vad roligt att läsa om ert besök på The Winery Hotel. Jag har länge varit sugen på att boka en övernattning här, det ser så fint ut och jag gillar verkligen den industriella stilen. Takterrassen ser ju inte heller dum ut! 🙂