Om att trycka på knappen och en ofrivillig bloggpaus

Hej allihop, här är jag igen! Det blev en längre ofrivillig bloggpaus. Här kommer några rader om varför. Men också om det här med att ”trycka på knappen igen”. När är det möjligt och har jag gjort det?

Livet rullar på, jobbuppdragen rasar in och plötsligt ser jag det. Det har gått nästan tre veckor sedan jag bloggade senast. Så vill jag ju så klart inte att det ska vara. Att skriva och dessutom om resor är ju min största passion!

En oönskad bloggpaus

Men den huvudsakliga orsaken till bloggpausen är att jag (återigen) haft enormt mycket att göra – och dessutom varit sjuk en del av tiden. Ingen fara, det var inte covid-19! Inget allvarligt heller. Men tillräckligt för att inte ha minsta kraft eller tid att sätta sig och skriva på kvällarna, när hela dagarna spenderas vid datorn. Jag vill dock betona att mina kunder är fantastiska och förstående. De förstår självklart om jag behöver skjuta upp en leverans och månar om att jag ska ta hand om mig. Det gör jag också, så gott det går. Men sjukskrivning, det har ännu inte skett under mina år som egenföretagare …

Hur ofta ska bloggen uppdateras?

Hoppas du som besökare ändå hänger kvar. Det finns ju trots allt en rejäl bank av reseinlägg här också. Bloggen handlar dessutom långt ifrån bara om New York. I kategorin Other Bites of the World kan du läsa om många fler resmål, likaså allmänna restips, listor och tankar om livet. Varmt välkommen!

Men hur ofta ska då bloggen egentligen uppdateras? Ja, som du säkert redan märkt har jag aldrig varit en varje-dag-bloggare. Det rimmar helt enkelt inte med denna bloggs upplägg. Jag publicerar oftast inlägg som kräver flera timmars arbete, med allt från research till fotoredigering, skrivande, webbanpassning och SEO. Jag vet att flera av mina bloggkollegor i resebranschen gör detsamma och ändå, i många fall, publicerar varje dag. Hatten av för dem! Men vi är så klart alla olika och har olika förutsättningar eller viljor att prioritera.

Ett någorlunda realistiskt mål har ändå varit ett eller två inlägg i veckan. Det var dock före pandemin. Jag hoppas kunna landa där igen och då kanske sänka ambitionsnivån, eller helt enkelt variera mig, så alla inlägg inte är mastodontskapelser? Kort sagt: varva matiga inlägg med korta uppdateringar. Så får det kanske bli? Det blir en karamell att suga på den närmaste tiden. För när jag väl kommer i gång med att skriva, när du som läsare kommenterar och när vi får en dialog: det är ju då det är som roligast!

Hur som helst, så är ett bra sätt att få uppdateringar att följa bloggen genom olika kanaler. Jag brukar bland annat publicera en blänkare på bloggens Facebooksida när det finns uppdateringar.

Pangkor Laut Resort, Malaysia, vintern 2017.
Karpathos, Grekland, sommaren 2018.
Gdansk i december 2019: min senaste utlandsresa.

Har jag tryckt på bokningsknappen?

Så till något helt annat. På Facebook läste jag nyligen om mina bloggkollegor Restokiga familjen som hade gjort det magiska: ”tryckt på knappen”. Ja, bokningsknappen då. Och visst känner jag igen känslan! Det där ögonblicket när bokningen bekräftas och hela kroppen pirrar av eufori. Nu är det på riktigt, nu ska jag verkligen (förhoppningsvis) iväg!

När det gäller mina egna reseplaner, så finns det ännu ingen New York-tripp i pipeline. Tyvärr. UD har ju fortsatt reseavrådan fram till 31 maj vilken troligen kommer att förlängas. Dessutom vill jag absolut vara helt vaccinerad innan jag sätter mig på ett plan utrikes. Som tur är hägrar fas 4, dit jag hör, här i Region Sörmland om bara ett par veckor. Då ska det minsann tryckas på en annan bokningsknapp, fast på 1177. 😉

New York ska även, i mitt tycke, ha öppnat upp ännu mer innan jag åker. Jag vet dock att de behöver sina turister för att göra just det, för att hålla restauranger och hotell öppna. Så visst är det en balansgång. Men våren 2021 blir det garanterat!

Då ska jag stå vid fönstret i min favoritbutik Burlington vid Union Square och beskåda den vy som jag i nuläget enbart ser på min datorskärm. Tala om eufori!

En resebokningsknapp har jag dock redan tryckt på, tro det eller ej! Det handlade om en SAS-voucher från en inställd New York-resa, en som skulle förfalla om man inte bokade. Självklart bokade vi, jag och maken, men med vetskapen om att det hela är avbokningsbart. Nu har vi (förhoppningsvis) ett spännande europeiskt resmål att se fram emot i höst.

Vart det bär av berättar jag inom kort, på Other Bites of the World. Och vet du redan vilket, via Fejan, så säg inget! En liten cliffhanger måste man väl få ha, hehe …

Har du också ”tryckt på knappen”? Berätta gärna.

TravelAnna slutar med att önska dig en riktigt fin valborgshelg!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena i Wales och Spanien

Välkommen tillbaka! Du ska veta att du är efterlängtad, men har förstås förståelse för din situation. Mina inlägg tar också lång tid att producer och kan absolut inte publicera varje dag. Däremot har jag inlägg varje onsdag och lördag, vilket passar mig. Har saknat dig och undrat om något hänt. Bra idé att kanske uppdatera vid vissa tidpunkter, behöver inte var långa matiga inlägg, bara ett livstecken, men det viktigaste är att du gör det som passar dig bäst. Jag är i alla fall glad att få ett livstecken från dig. Jag har inte vågat beställa något ännu, men hoppas… Read more »

FREEDOMtravel
3 years ago

Det finns väl ingen regel för hur ofta man ska blogga. Jag följer via Bloglovin och då gör det inte så stor skillnad. Jag ser när något nytt kommer! Men visst om det plötsligt dröjer väldigt, väldigt länge så är det ju klart att man undrar, på ett vänligt menat sätt. Nej, vi har inte tryckt på någon knapp. Men husbilen får rulla! Inte så exotiska resor men ändå trevligt med nya vyer!

Gerd Lindblom Collin
3 years ago

Nej, här är så lugnt och stilla, inga bookningar. Kul att höra ifrån dig, men förstår så väl. Inget är sig likt.
Det finns ju ingen regel om hur ofta man bloggar. Jag tror att i bloggens ungdom så skrevs det flera korta inlägg per dag. Men jag håller mig till ett per dag och vill man jobba mycket på inläggen så kan de komma mer sporadiskt, tycker jag. Helt rätt inställning.’
Vi lever i en sådan annorlunda tid. Jag vet inte när jag packar resväskan nästa gång.
Stor kram!