Läs och lyssna GRATIS i 30 dagar på Nextory med min kampanjkod

Kampanj i samarbete med Nextory

Har du en lång flygresa framför dig? Eller lata dagar på stranden? Lyssna på en ljudbok eller läs en e-bok från Nextory. Med min kampanjkod ”newyork” gör du det helt gratis i 30 dagar! Välj bland tusentals böcker och ladda ner till din mobil eller surfplatta. Det är ingen bindningstid och du avslutar när du vill inom perioden. Följ bara länken i slutet av inlägget.

Att lyssna på ljudböcker är en helt ny värld för mig. Med tanke på att jag läst vanliga böcker sedan sexårsåldern är jag ganska sen på bollen … Jag älskar ju att läsa men tiden räcker inte till. Någon som hört den ursäkten förr? Dessutom skriver och läser jag ju i jobbet hela dagarna.

På fritiden vill jag gå promenader och gymma, så varför har jag inte provat ljudböcker förut? Det vore ju perfekta tillfällen. Kanske tänkte jag att världen som målas upp av en berättare inte är densamma som skulle målas upp av mig? Eller kanske är jag bara en vanemänniska? MEN (som Tony Irving brukar säga), nu ska det bli ändring. Jag har testat och så här var det.

Nextory är som Spotify fast för böcker. Du väljer bland tusentals titlar, inom allt från barnböcker till fantasy och deckare. E-böckerna och ljudböckerna laddar du sedan ner till din mobil eller surfplatta. Det bästa är att du då kan lyssna och läsa offline, helt oberoende av nätverk. Inte heller kostar det någon surfpott. Det är ju klockrent för en längre resa, till exempel till New York. Lättare packning får du på köpet.

Under några timmar, tur och retur Göteborg, lyssnade jag på min första ljudbok. Jag säger bara: Wow, vad tiden gick fort! Faktiskt kollade jag inte på klockan en endaste gång. Jag bara svävade bort, omedveten om omgivningen (lugn, det var inte jag som körde). Hade jag inte haft brusreducerande lurar hade det dock varit lite jobbigt, då medpassagerarna ville lyssna på bilradion.

Tips: två bra ljudböcker från Nextory

1. Min första ljudbok blev Avig Maria av Mia Skäringer. Mycket därför att jag tycker att hon verkar vara en sådan klok person, någon som har mycket mer att förmedla än sitt strålande skådespeleri. (Annars skrattar jag mig ju fördärvad åt Tabita som ”unner sig även på mammavecka”.)

Avig Maria är dock ingen komedi. Det är Mia Skäringers egen dagbok, hennes eget liv som hon blottlägger med tvära kast mellan högt och lågt, mellan glädje och sorg. Det är berättelsen om människan bakom den framgångsrika skådespelerskan, som (precis som du och jag) tampas med vardag, osäkerhet och det som format våra liv. Om pendlingen mellan mingel på röda mattan och att stå naken i simhallens dusch medan folk pekar: ”Det är ju HON!”.

Bäst av allt är att Mia själv läser. Det är en behaglig röst att lyssna till, och hennes språk är bitvis så vackert och insikterna så kloka att jag inte vill missa ett enda ord. Lyssna, lyssna, du med!

2. Nästa ljudbok blev Sälj! av Fredrik Eklund och Bruce Littlefield, en bok jag faktiskt samtidigt läser på papper. Jag började lyssna och nu kanske jag helt struntar i den tryckta boken. Den är nämligen skriven just som ett samtal, där författaren talar direkt till läsaren: ”Är du med mig?”, ”Känn det varma vinylsätet, rulla ner sidorutan, dra in den fuktiga, söta, förväntansfulla höstdoften i New York 1987” (i taxin på väg mot Manhattan).

Du behöver inte jobba med försäljning för att ha utbyte av Fredrik Eklunds bok. Faktum är att du inte behöver blanda in pengar alls. Redan i början klargör han att alla människor har sålt något, någon gång: nämligen sig själva: på en dejt, på en anställningsintervju eller då man fick någon att gå ut med soppåsen när man själv inte orkade.

Det handlar om att ta reda på vem man själv är som person, att ta vara på och lyfta sina egna talanger. Kunde han gå från stretande jultidningssäljande pojke i Akalla till New Yorks mest framgångsrika mäklare, så kan du. Och det fantastiska är att jag tror honom! Lika noga är han också med att allt inte kan köpas för pengar: som ”nära och kära, barn, husdjur, värderingar, integritet, tro och andlighet”.

Det är inte Fredrik Eklund själv som läser, och först blev jag lite besviken. Men det var innan jag hade startat uppspelningen. Mattias Linderoth läser med bravur! Hans röst kunde faktiskt tillhöra just författaren och det amerikanska uttalet är perfekt. Lyssna, lyssna, du med!

Blev du nyfiken på att testa Nextory? Bara gör det! Jag skulle aldrig rekommendera något jag inte tror på själv.

Du kan säga upp abonnemanget när som helst, inom dina 30 provdagar. Du förbinder dig alltså inte till något. Väljer du att fortsätta kostar det 99 kr per månad (som Spotify) med basutbudet. Fyll bara i namn, e-postadress och ditt kontokortsnummer via länken nedan. Lugn, inga pengar kommer att dras om du inte fortsätter efter provperioden.

Gå till erbjudandet om 30 dagar gratis hos Nextory här. Koden newyork är redan ifylld.

***Edit: Detta erbjudande är inte längre aktuellt.***

Enjoy!

PS. Det finns förstås flera böcker hos Nextory som handlar om New York! New York-trilogin av Paul Auster, New Yorks gudar av Lyndsay Fay och barnboken Anna Tizianna – på viktigt uppdrag i New York av Emma Fäldt. Bara för att ta några exempel.

Detta är en sponsrad kampanj i samarbete med Nextory. Text och åsikter är som alltid mina egna.

Foto: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Kul att du tyckte det var en bra grej med Nextory! Jag förstår absolut att du har fullt upp. Så smart att lyssna på material som du läst in när du är ute. Så spännande med reseplaneringen också.

Jag lyssnar nu gärna på ljudböcker just när jag promenerar eller ligger och solar. Det blir dock inte mycket tid för det här heller, då det är fullt upp fram till semesterstarten inom kort.

Om du skulle ha tid att testa Nextory i augusti så kan du fortfarande göra det fram till den sista i den månaden! 🙂

Stor kram!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Thank you! These books are in Swedish but maybe you speak Swedish too. Enjoy!

Ditte
6 years ago

Vilken bra grej! Och visst är jag väldans intresserad, men jag håller nu på att läsa in mig på olika resor så tiden för bokläsning/lyssning är tyvärr minimal just nu och en månad framöver. Blir inga flygresor eller strandhäng för då och när man är ute och går är det trevligt att lyssna på något.

Har läst in mitt material och lyssnar på det när jag är ute. Inte så upphetsande men nödvändigt. I augusti finns tid för annat.
Kram!

Zhanna Seravokaya
6 years ago

Oh, great tips and suggestions! Will definitely use them. Thank you!

http://www.morethandestination.com

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Ah, jag förstår. Nu finns det i och för sig en smidig funktion med den här tjänsten: Om man vet att man somnar kan man ställa in så att den automatiskt hittar var man var. 🙂 Sen är det som sagt gratis en månad OM du skulle vilja testa. Men oavsett vad man använder för tjänst, visst är det smidigt att lyssna offline på flyg och dylikt! Faktiskt en ny upptäckt för mig. 🙂

Veiken
6 years ago

Det finnas många sätt att läsa en bok numera.tyvärr, så kan jag inte lyssna på en bok – jag somnar. När jag sedan vaknar känner jag inte igen storyn och måste leta lite. Mitt sätt att läsa nu är att ladda ner böcker från biblioteket till min iPad. Gratis. Fantastiskt smidigt ombord på flyg eller vid andra tillfällen.

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Vad kul att du blev sugen på Mia Skäringers bok!

Jag är som du och vill inte frångå böcker att bläddra i. Men ljudböcker kan vara ett bra komplement, tycker jag.

Om du använder dem för att somna blir det perfekt med den här appen eftersom det finns speciella inställningar just för det ändamålet. :)Lyssna på Mias bok, det är verkligen en speciell upplevelse när det är hon själv som läser!

Jag kanske skulle testa detta med att somna till ljudbok själv? Sitter ofta uppe och ugglar för sent och sen bara MÅSTE jag sova, haha …

Kram vännen!

Biggeros.blogg.se
6 years ago

Jag är ju så gammalmodig och vill gärna bläddra mellan bladen. Jag brukar lyssna på ljudbok ibland med min man om vi har svårt att somna. Det hjälper bannemej det vill jag lova=) Jag blev sugennpå att läsa Avig Maria med Mis Skärringer. Tack för tipset vännen/ kram

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Vad roligt att du är sugen, Frida! Ja, visst är det perfekt för bilpendlande. Det känns verkligen som om tiden går fortare och tala om att utnyttja den väl. Välkommen att testa!

Frida Svensson
6 years ago

jag är så sugen på att testa nextory! perfekt för mitt bilpendlande!