Luke’s Lobster med New Yorks godaste lobster rolls

En New York-resa utan Luke’s Lobster? Nej, det är inte möjligt i min värld. Minst en lobster roll, hummer i ”korvbröd”, blir det varje gång. Men hittills har inget ställe slagit just Luke’s Lobster på Upper West Side. 

Vissa kan gå på stan en hel dag utan att äta. (Har dock svårt att förstå varför, särskilt i New York med tanke på utbudet.) Andra blir hungriga var tredje timme, som bebisar. Jag får nog räkna mig själv till den sistnämnda kategorin. Prata helst inte med mig när jag är vrålhungrig.

En vårdag var jag som vanligt ute på en långpromenad på Manhattan, då hungern satte in. Här duger dock inte vilken bukfylla som helst. ”So much food, so little time” är ju vad som gäller. Eftersom jag befann mig i trakten av Central Park googlade jag genast efter närmaste Luke’s Lobster. Det finns ju ett antal i staden.

Tada! På Amsterdam Avenue finns en Luke’s Lobster. Jag begav mig dit och det var inga som helst problem med att hitta, tack varje det perfekta rutnätet av gator och avenyer. (Om du har dåligt lokalsinne rekommenderar jag annars mina fem smarta tips för att hitta rätt i New York.)

Så var det dags att beställa och givetvis valde jag min favorit: lobster roll. Vad den innehåller ser du på väggmenyn nedan. Det vattnats faktiskt i munnen i skrivande stund, bara jag tänker på den. Färsk hummer som bara smälter i munnen med lagom tuggmotstånd, den hemliga dressingen som pricken över i … och allt detta avnjutet med Manhattan framför ögonen. Nej, bättre blir det inte.

Att Luke’s Lobster numera har glutenfritt bröd gör mig extra lycklig. Dock ska jag lägga in en liten varning: De kallar brödet ”gluten friendly” eftersom de inte kan garantera total glutenfrihet. Själv har jag någon slags överkänslighet som inte syns på tester, så för mig funkar detta bra.

Hummern på Luke’s Lobster kommer från Maine, och under måltiden kan man studera diverse fiskeattiraljer runt om i den lilla restaurangen. Här (och på de flesta andra Luke’s) finns inte många sittplatser, så det är främst ett ställe för avhämtning. Humor har de också, vilket stängt-skylten vittnar om (se nedan). Som tur var hade de dock inte gått och fiskat under mitt besök.

Det blev inte så många foton vid detta besök, då jag var upptagen med att njuta. För nu, sist men inte minst, kommer slutsatsen: Ingen annan lobster roll har hittills smakat så gott som just här, på Upper West Side. Ingen! Då har jag ändå varit runt på flera filialer, och jag har även besökt konkurrenten i Red Hook.

Varför just denna filial var så bra? Ingen aning. Inte mycket folk var det heller, så kanske skulle jag ha behållit denna hemlighet för mig själv. Men nu vet du.

Enjoy!

PS. Vill du ha fler restaurangtips i New York? Sök i kategorin Äta i bloggens webbversion. Här är annars fem smakupplevelser du inte får missa i New York.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Ja, de har sitt ursprung i New England. Fantastiskt gott! Numera finns de i Sverige också på sina håll, främst i Stockholm. Sedan kan man ju så klart laga sin egen också. Men inget slår ju nyfångad hummer från Maine. 🙂

Veiken
6 years ago

Jag har aldrig hört talas om Lobster Roll förut. Det måste vara en idé från USA! Det låter lite underligt med hummer i bröd, för mig från Västkusten, men får tro dig på ditt ord!