Mitt största nöje i New York

Mitt absolut största nöje i New York, vilket är det? Jo, svaret är lätt. Det är att gå, gå och åter gå. Bara njuta av det skådespel som finns omkring.

Det är bilarna, det är byggnaderna – slitna, nya, udda eller vackra. Men också skyltarna, bänkarna och de undangömda parkerna. För att inte tala om människorna! Alla lika viktiga i det pussel som utgör New York.

Alltid något nytta och se och göra i New York

Precis runt varje hörn väntar något nytt. Något som överraskar, förvånar och förundrar. Min kamera åker upp och ner i det ständiga valet: fota eller bara njuta? Just det motivet kan jag ju inte missa?

Det är helt omöjligt att se sig mätt, helt omöjligt att föreviga allt. Åtminstone på bild.

Men i mitt minnesarkiv, där lagras allt. Där finns alla intrycken inbäddade i känslor: den pulserande, intensiva och totalt handlösa kärleken till New York.

Här mår jag som bäst, här lever mina sinnen upp.

Kort sagt: just för att här finns allt. Alltid. Det är inte perfekt, det är inte alldeles rent, det är inte problemfritt. Men var är det så? Och måste det vara det?

Om kärleken till New York

Min kärlek till New York är villkorslös. Och med dessa bilder vill jag förmedla känslan till dig som läsare.

Tips för första resan till New York

Kanske ska du resa till New York för första gången? Kanske har du varit där hur många gånger som helst? Eller också nöjer du dig med en resa i fantasin.

Den dag du är där vet du. Även om det inte blir kärlek vid första ögonkastet. Men ofta blir det så, jag vill bara varna …

Att planera nästa resa är alltid ett måste. Med det målet blir våren extra fin för mig, både i själ och hjärta. Om exakt en månad är jag där.

Vilket är ditt största nöje i New York?

PS. En promenad i New York för 50 år sedan såg lite annorlunda ut! Se filmen nedan, från 1965. Mad Men country, no doubt …

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Åh, varmt tack för de fina orden! Det känns så roligt att höra för det är precis den känslan jag vill förmedla! 🙂

Veiken
6 years ago

Det känns ända ut i fingerspetsarna att du älskar NY. Det känns som att vara där när med dig när du beskriver stan! 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket! Vad roligt att du tyckte det.

Ann-Louise
6 years ago

Vad många härliga bilder!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Christine! Det gladde mig. Älskar ju NYC så mycket. 🙂

Christine - 29°
6 years ago

Så fint skrivet! 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket! Vad glad jag blir.

Så underbart att höra att du också känner den där kärleken till New York.

Ja, det är samma här. Att gå är ju oftast det bästa. Och New York City är verkligen promenadvänligt om man undviker de värsta turistområdena förstås.

Tänk att du var i NY redan på sextiotalet! Jag minns inte mycket från den tiden heller (var också så liten då), så därför är det extra kul att kolla filmer. Tänk vad staden (och så enormt mycket annat) har förändrats sedan dess!

Ama de casa
6 years ago

Fantastiska bilder! Jag älskar den staden och mitt favoritnöje är detsamma som ditt – att vandra runt och studera omgivningarna och folket. Det är faktiskt mitt favoritnöje i vilken stad jag än hamnar, tror jag. Ja, utom i dom icke-gåvänliga städerna då. Finns ju såna också 🙂

Första gången jag var i NY var ju 1967. Minns inte så mycket då jag inte var så gammal, men det borde väl ha sett ut ungefär som på den där filmen 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Helena! Vad roligt att du gillade bilderna. Kul att du delar med dig av New York-minnen. Ja, staden har verkligen fantastiska matmöjligheter. Bra att kolla upp på nätet var de håller till, de där pärlorna. Tack för påminnelsen; det ska jag göra på nästa resa!

Helena - Oh darling, let's be adventurers

Vilka härliga bilder, Anna! Jag (och hela mitt resesällskap) gillade verkligen foodtrucksen i New York. Så himla kul att bara slå sig ned nånstans och njuta av mat, utan att behöva köa i timmar för att få en plats som vi hade fått göra om vi valt att äta på den restaurang som vi tänkt göra innan. Men så gick vi förbi två foodtrucks med väldigt lika mat. Den ena lyckades få oss att stanna till och det var vi väldigt glada för. Så glada och nöjda med maten att vi gick en omväg dagen efter med förhoppningarna att han… Read more »