TravelAnnas paus och planer

”Tiden går alldeles för fort.” Ja, det brukar heta så. Men i år tycker jag den går fortare än någonsin. Jag har (och har haft) fullt upp med jobb men har inte glömt bloggar och resplaner. Här är vad jag längtar efter och planerar just nu.

Jobb, jobb, jobb. Så har min senaste tid sett ut. Och inte mig emot! Jag älskar nämligen mitt jobb som copywriter och kommunikatör. Eftersom jag är min egen chef är det dock lite si och så med gränsen mellan ledighet och jobb. För vad är egentligen vad? När man jobbar med det man älskar finns ingen måndagsångest. Men å andra sidan ”stämplar” man inte heller ut klockan 17.00. Det blir gärna både helg- och kvällspass. För, som sagt: vad är vad?

Ofrivillig paus

Men självklart orkar ingen sitta vid datorn 24/7. Därför har det varit lite tyst här. Jag har dessutom fortfarande stor sorg. En trötthet som tynger både kropp och själ, som genomsyrar allt och gör stegen små.

Därför ser jag nu extra mycket fram emot nästa resa. Att byta miljö för ett tag, träffa vänner jag inte sett på länge och återse en älskad plats. Ja, man behöver inte vara raketforskare för att lista ut vart den går.

Möta våren i New York

Om exakt en månad, den 22 april, sitter jag på ett plan till New York. I dag har de snö (!) men om fyra veckor, då har den smält. Det har jag nämligen bestämt. Då spirar det i rabatter och parker, då flockas folk på tak och terrasser. Då börjar den, min allra bästa tid, i den bästa av städer.

Och sedan? Då har mitt företag att göra igen fram till semestern. Ändå till det är dags för ännu en favorit, här på hemmaplan. Bilden högst upp ger en ledtråd, kan du gissa var?

Jag avslutar med något som ger hopp om ljusare tider. En psalm som säger allt, som tonsattes av min älskade pappas far: min farfar. Det var av en barnkör i Hjorthagens kyrka den framfördes för första gången, Sommarpsalmen, 1933 …

Vad längtar du till just nu?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket för dina värmande och stärkande ord! Ja, det tar verkligen tid och det kommer i vågor.

Så sorgligt med din mamma men så fint att ni också hade en psalm med tonsatt av en släkting.

Stort tack igen för omtanken! Önskar även dig ljusare tider. Vi tar ett steg i taget.

Kram tillbaka!

FrkM
6 years ago

Sorg tar tid. Jag var själv inte beredd på den fysiska reaktionen som kom och som då och då gör sig påmind. På mammas begravning hade vi också en psalm tonsatt av hennes farfar. Det var fint att ha med den. Jag hoppas lättare tider kommer snart. Kram

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket för värmande ord. Ja, visst är det så. Är så glad för alla vackra och ljusa minnen. <3

Åh, vad glad jag blir över att höra att du tycker den psalmen är en av de vackraste som finns! Tack för att du berättar. Jag är så stolt över min farfar och gläder mig åt att psalmen troligen för alltid kommer att leva kvar.

Ama de casa
6 years ago

Saknaden kommer alltid att finnas där, men det gör ju också alla fina och härligt glada minnen. Med tiden tar minnena överhanden.

Åh! Den psalmen är en av dom allra vackraste som finns! Så häftigt att det är din farfar som har tonsatt den.

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket för omtanken, Lena! Det är mycket man vill men ibland går det bara inte ihop. Ha en fin söndag!

Lena i Wales
6 years ago

Pauser är viktiga, men lätta att glömma.
Ta det lugnt och välkommen tillbaka!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack snälla du för dina varma och omtänksamma ord! Ja, vila är viktigt och man måste vara extra snäll mot sig själv när man har sorg. Men det är lätt hänt att allt rusar på ändå, så man får påminna sig själv. Vad underbart att du också tycker om Sommarpsalmen och att du lyssnade på den nu. Jag är så stolt över min farfar och det spår han lämnade efter sig genom denna psalm. Ja, nu närmar sig NY-resan. Extra roligt att komma iväg eftersom det blev inställt i höst som sagt. Tack för att du är med mig i… Read more »

Ditte
6 years ago

Jätteroligt att du har mycket att göra och ett jobb du verkligen trivs med. Men kom ihåg att vila också. förstår att du har mycket sorg kvar efter din pappa.
Åh, denna "sommarpsalm" tycker jag så mycket om. Så roligt att det är din farfar som tonsatt den. Har lysnat nu och har den även på cd.
Så roligt för dih med N.Y. Och jag önskar dig en jättefin resa. Kommer att vara med dig i tankarna.
Stor kram!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Varmt tack både för resehälsningen och kloka tankar. Ja, visst är det så.

Precis det du beskriver längtar jag också något så enormt till nu. En underbar tid när man vet att allt sedan ligger framför en: den ljuvliga (men tyvärr korta) sommaren.

Ha en fin helg!

Travelsis
6 years ago

Så viktigt att lyssna på sig själv om man behöver lite paus. Vilket inte alltid är lätt. Längtan är just nu störst till våren, mer fågelkvitter, soliga promenader och möjlighet att lapa sol mot en vägg i lä. Ha en fin resa i NY! /Pernilla

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Skönt att vi är flera som upplever tidens snabba framfart.

Ja, jag kan tänka mig att det blev en enorm omställning för dig. Men skönt att du kan ha lediga fredagar. Man vänjer sig ju vid det mesta.

Önskar dig en riktigt skön helg och att våren kommer snart nu! 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Bra fråga! Allt är ju egentligen relativt men jag upplever inte restiden så lång. Åtta timmar tar det ju om man flyger direkt ifrån Arlanda. Hemresan brukar ta sju timmar (ibland medvind säger piloterna). Däremot tar det ju tid att ställa om sig tidsmässigt; det brukar ta några dagar. Därför skulle jag rekommendera att stanna en vecka. Absolut minimum fem dagar, enligt min mening.

Ha en underbar resa om du/ni kommer iväg!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket i dubbel bemärkelse, Daniela! Visst är det så. Önskar dig en fin helg!

Marina
6 years ago

Tiden går fort! Jag kan bara instämma i detta. För mig blev det lite av en "javisstja-upplevelse", det är u så här det är när man jobbar… Välkommen till verkligheten, liksom…men jag trivs med mitt jobb och jag har ju lediga fredagar, så jag ska absolut inte klaga! Fast viss vore det bättre att jobba tre dagar och vara ledig fyra, med samma lön…;)

Anonym
Anonym
6 years ago

Hur många dagar behöver man avsätta för en New York-resa för att det egentligen ska vara värt att åka, med tanke på tiden det tar att resa?

Daniela / Discovering The Planet

Ibland är en paus både okej och välbehövlig. Ha en riktigt fin resa. ♡