New York-bloggen fyller 10 år – vinn en bok med New York-tips!

Hurra för New York-bloggen! Just i dag, den 16 september 2021, har den funnits i exakt tio år. Vill du fira med mig? Dagen till ära ordnar jag en tävling (ej samarbete), där du kan vinna en riktigt bra guidebok om New York! 

Det var den 16 september år 2011, när längtan tillbaka blev för stor, som jag skapade den här bloggen. Då var det fyra månader sedan min första resa till New York. Ja, det var först 2011 jag kom dit, fast det alltid har känts som om jag redan varit där. Jag brukar ju skämtsamt (?) säga att jag måste ha levt i New York i ett tidigare liv.

Beroende efter första New York-resan

Sedan dess har det blivit mängder av New York-resor, ofta två gånger varje år. Det kan man tycka vad man vill om men i dag är det inte läge för det. Varför jag älskar New York kan du läsa om på många ställen, bland annat här: 100 skäl att älska New York.

Genom åren har jag lärt känna staden mer och mer, både på plats och genom andra kanaler, så mycket att den i dag känns som ett andra hem.

Hundratals tips om New York

Det finns förstås många som bloggar om New York. Men den här bloggen har aldrig haft ambitionen att vara heltäckande. Den ger kort och gott mina bitar av det stora äpplet! Den uppdateras inte varje dag, nej inte ens ofta och särskilt inte det senaste året. Det har dock berott på extrem tidsbrist, personliga skäl och det faktum att jag inte kunnat resa dit på över två år.

Men ändå, här på bloggen finns i dag hundratals tips om New York. Det handlar om allt från boende och restauranger till packningstips och anekdoter från åren som gått. Och inte minst stadens dolda hemligheter, som ligger bortom de upptrampade turiststråken! Här finns något för alla, både för dig som ständigt återvänder och för dig som ska resa till New York för allra första gången.

Många bloggpriser och utmärkelser

Genom åren har bloggen fått många utmärkelser och priser, vilket jag förstås är oerhört glad och stolt över. Målet är ju att inspirera andra med min stora kärlek till New York!

Vänner för livet via bloggvärlden

Den största vinsten är dock alla nya vänner jag fått via bloggen. Så många underbara människor som jag aldrig någonsin skulle ha träffat, om jag inte hade satt mig vid datorn den där dagen för tio år sedan. Flera av dem är nu mina vänner för livet, något som helt enkelt är ovärderligt. Tack för att ni finns!

Eva som driver bloggen People in the Street och jag på Brooklyn Bridge. Foto: Helene Holmberg.
Jag och mina vänner Evy, Susanne, Ulrika och Bodil i Queens. Foto: okänd.

Tävla och vinn en New York-guide!

I mitt hemmabibliotek finns förstås många böcker om New York. En av dem är Mia Gahnes lockande guide Mitt New York, som jag tidigare recenserat här på bloggen. Visst, mycket kan ha hänt under pandemin, men staden är ändå i förvandling. Väldigt mycket finns också kvar, det visade bara mitt senaste inlägg om restaurangguiden New York för foodisar.

Nu vill jag fira med dig och ge bort ett exemplar av boken Mitt New York. Vill du vinna? Då ska du vara med i min jubileumstävling! Den är inget samarbete, utan min personliga gåva till dig som läsare. 🙂

Svara på frågorna nedan och berätta varför just du ska vinna en New York-guide! Bland de rätta svaren utser jag sedan den person vars motivering känns mest övertygande. 😉 Juryns (aka mitt) beslut går inte att överklaga.

Tävlingsfrågor:

1. Vilken plats i New York återvänder jag ständigt till varje resa, för att både shoppa och njuta av utsikten?

2. Vilken slags musik går jag gärna och lyssnar på i New York?

3. Vad heter den ö i New York där jag gjorde en tidsresa till 1920-talet?

Berätta varför just du ska vinna boken Mitt New York: 
……………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………

Mejla dina svar till anna@newyorkmybite.com senast den 26 september. Vinnaren presenteras här på bloggen under vecka 39. I samband med tävlingen lagrar jag inga personuppgifter. Samtliga mejl kommer att raderas efter tävlingen, då vinnaren erhållit sin bok via posten.

Lycka till!

Slutligen: Tusen tack till alla er som läser bloggen, ni som kommer med glada tillrop och fina mejl, där ni berättar om hur bloggen kunde hjälpa just er till en ännu mer minnesvärd resa. Nu kör vi vidare i minst tio år till …

Enjoy!

PS. Obs, du deltar alltså i tävlingen via MEJL, inte i kommentarsfältet!

Foton, om inte annat anges: Anna Ström Åhlén utom översta bilden som är tagen av Anders Ström och nedersta av Karavan Förlag. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva - People in the Street

Stort, stort GRATTIS till 10 år med bästa bloggen som handlar om världens bästa stad: New York! 🥳

Tänk att våra bloggar, som båda fyller 10 år i år, ledde till att vi blev så innerliga och nära vänner. Det är stort.

Det är även fantastisk att vi fått nöjet att uppleva vår gemensamma favoritstad tillsammans två gånger (hittills). Så många minnen. Så många upplevelser. Tack Anna!

Nu ser jag fram emot de kommande tio åren.
Kram ❤️

Ann-Louise
2 years ago

Jag skriver grattis här också! 🙂 Tänk så fantastiskt att du haft bloggen så länge och så mycket fina tips du lagt ut här under dessa år. Hoppas hoppas att det snart blir möjligt att åka till USA igen. Jag längtar så till Kalifornien (fast var som helst i USA skulle funka bara de släpper in mig) och förstår att du längtar väldigt mycket till New York. Hoppas också det blir något kul event här i Stockholm snart där vi kan ses, länge sedan sist nu ju!

Emma, Sol som sol?
2 years ago

Ett stort grattis till dessa år! Det är ju en fantastisk skapelse och ett enormt jobb du har lagt ned så varje utmärkelse och varendaste beröm är välförtjänt!

FREEDOMtravel
2 years ago

Stort GRATTIS till jubileet!!! Hoppas du fortsätter minst några decennier till! 🙂

Lena i Wales och Spanien

Stort grattis till 10-åringen! Du är toppen!
Tyvärr har jag varit så upptagen med renoveringen av mitt hus i Sverige, så det är först nu jag har möjlighet att läsa din blogg, men bättre sent än aldrig.
Trevlig helg!

Gerd Lindblom Collin
2 years ago

Detta inlägg har jag missat. Du ramlade nog ur min blogglista när jag råkade radera den för en tid sedan 😀 Jaja, alltid trevligt att läsa vad du skriver!
Ha det så gott!
Kram, Gerd