Om att resa med resebloggare

Massa stopp för fotografering, nördigt prat om sociala medier och bildredigering. Men också galna upptåg och skratt så man viker sig dubbel. Så här är det att resa med resebloggare! 

Vi hade inte ens träffats ”in real life” när vi bokade en New York-resa ihop, resebloggaren Eva Sollén och jag. Eva driver bloggen People in the Street och kommenterade på min New York-blogg för första gången år 2011. Efter det började vi mejlväxla och snart uppenbarade sig det ena gemensamma intresset efter det andra. I dag är hon en av mina allra närmaste vänner, och tillsammans har vi en mycket stor gemensam passion: New York! Hörde jag ordet ”nördar”? Jo, okej, då. Det passar nog bättre.

Vår höstresa till New York blev ett sant minne för livet, med allt från musjakt (!) i lägenheten, till spontanfika hos en sprallig frisör, en av misstag stulen mobiltelefon och skybarsbesök varav en av oss hade peruk (gissa vem) … Dessutom gick vi mil efter mil i denna vår favoritstad, bland annat på jakt efter hemliga trädgårdar.

För några veckor sedan reste jag med bloggare igen, men då från hela Norden, på min pressresa till Ungern. Eva var med även denna gång, men var mest stationerad i Heviz där hon bland annat fick åka luftballong medan jag utforskade Budapest med omgivningar, tillsammans med Matochresebloggen, The Travelinspector, From Ice to Spice och Kristjan från Turist.is.

I början av resan hann jag dock med cocktailparty och sightseeing i sällskap med bland annat Discovering the Planet, FREEDOMtravel och Cecilia från Travellink. Veera Bianca blev också en ny trevlig bekantskap från vårt närmaste grannland i öst.

Min grupp på pressresan till Ungern. Foto: Ása Steinarsdottír.

Så vilka är då fördelarna med att resa med resebloggare?

  • Vi inspirerar varandra. Vi får varandra att upptäcka nya resmål, nya sidor av saker och nya idéer.
  • Alla är vi olika och därför kompletterar vi varandra så bra. Vi kan vara i olika åldrar, ha olika jobb och olika familjeförhållanden. Men kanske är det just därför vi bildar en sådan dynamisk enhet.
  • När någon stannar för att fotografera, är det ingen som blir irriterad.
  • Det är okej (ja, till och med nödvändigt) att fippla med mobilen på restaurangen. Vi måste ju uppdatera i sociala medier!
  • Vi kan riktigt nörda in oss på snack om bildformat, Facecbookstrategier och Instagramkonton.
  • Det är lätt att råka ut för galna och komiska händelser. Vi upplever ju så mycket, hela tiden.
  • Vi skrattar mycket och ofta (delvis som en anledning av punkten ovan).
  • Sist men inte minst: vi träffar människor vi aldrig skulle ha träffat annars. Något som i sin tur ger nya vänner, i många fall för livet!

Har du också rest med resebloggare och vad tyckte du i så fall om det?

PS. Välkommen att följa mig även på Instagram: @newyorkmybite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack för din kommentar, Christine! Ja, det är verkligen speciellt att resa med resebloggare. För mig har det funkat eftersom jag driver eget företag och är ganska fri att styra min tid själv. Men det går förstås inte alltid. Hoppas du också får möjlighet framöver. Om inte annat, kanske vi ses på någon resemässa. 🙂

Christine - 29°
7 years ago

Så härligt! 🙂
Har aldrig resta med resebloggare för jag har så svårt att komma ifrån jobbet. Men nog ser/låter det både kul och härligt.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lena! Roligt att du också läser hos Eva. Hon har en mycket inspirerande blogg.

Ha det fint, du med!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, det är verkligen underbart! Tycker absolut inte du bloggar om "trams", fast det beror ju på hur man definierar det. Lite udda saker och händelser med humor är ju mycket läsvärt.

Instämmer: Det är fantastiskt hur bloggvärlden ger så mycket!

Lena i Wales
7 years ago

Trevligt inlägg och tankvärt!
Har redan varit inne hos Eva och läst.
Ha en bra dag!

Ama de casa
7 years ago

Underbart att resa och att umgås med likasinnade 🙂

Jag ser mig nog inte som en resebloggare, även om jag reser en hel del och bloggar om det då såklart. Fast mer trams än vettig information 🙂

Träffa och umgås med andra bloggare (och bloggläsare) det gör jag väldigt mycket. Trodde väl aldrig att bloggandet skulle kunna ge så mycket i form av nya vänner (både på nätet och irl) och av upplevelser.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, det vore jättekul att ses igen snart. Hoppas att få se dig/er på en bloggresa också framöver. Det blir ju fler tillfällen. Garanterat roligt!

FANTASY DINING
8 years ago

Låter verkligen superkul och hoppas på att få träffa er alla snart igen. Roligast hade förstås varit på just en bloggresa.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, vännen! Ja, sannerligen. Är så glad både över dina fina ord och våra härliga minnen. Fantastiskt att kunna dela sitt nörderi med någon så likasinnad. <3

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Instämmer helt och hållet! Man kan göra väldigt mycket som man absolut inte behöver skämmas över – och lite till, hehe. Alltid lika kul att ses!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Daniel! Ja, det var himla trist. Men det kommer fler tillfällen och då får vi "hänga på låset". Vore superkul om du var med nästa gång.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så jättemycket! Visst är det så. Underbart forum vi har tillsammans. 🙂

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Åh, tack för fina ord. Vad glad jag blir! Ja, det hade så klart varit jättekul om du hade varit med i Ungern. Men det blir fler resor för oss alla! 🙂

FREEDOMtravel
8 years ago

Ja visst är det kul att åka på såna här resor! Massor av upplevelser och massor att prata om. Dessutom slipper man skämmas för att man drar upp kameran i tid och otid 😉

Eva - People in the Street

Vilket underbart inlägg Anna! Både med våra gemensamma minnen från vår resa till New York där vi hade en helt fantastisk vecka tillsammans i staden vi båda älskar, men även din beskrivning av oss resebloggare när vi är på resa! Du fångar verkligen kärnan i din beskrivning 🙂
Tack för alla skratten min vän <3

Daniel Rydén
8 years ago

Härligt inlägg! Jädra trist att jag missade Ungern men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen. 🙂

Discovering The Planet

Vilken bra sammanfattning. För du har ju så rätt. Det är ju sällan man känner sig så normal som bland andra resebloggare :).

Anna
8 years ago

Åh, jag är ju lite ledsen över att jag missade ungernresan, den såg grym ut! Och är det nån man skulle vilja åka till New York med så är det ju du, som att ha med sig en egen guide ha ha.