Prisvärt hotell i New York − Fairfield Inn by Marriott New York Financial District

Fairfield Inn by Marriott är det vita ”låga” huset med grått asymmetriskt mönster, till vänster i bilden.

Letar du efter ett hotell i New York med sköna sängar, gym och frukost? Bara ett stenkast från Brooklyn Bridge? Då vill jag tipsa om det här: Fairfield Inn by Marriott New York Financial District.

Jakten är inte lätt, när det gäller att hitta prisvärda hotell i New York. Och vad menar jag då med prisvärt? För mig är det viktigast att det är rent och fräscht, med skön säng och (helst) eget badrum. Om det ingår ett gym också är det ett plus, när man jetlaggad slår upp sina blå vid femsnåret.

Hotel room Fairfield Inn by Marriott Financial District

Hotel room Fairfield Inn by Marriott Financial District

På min senaste New York-resa bodde jag för första gången i Financial District, längst ner på södra Manhattan. Wall Street och kontorskomplex, tänker du kanske? Kan det vara något att bo där? Svar: Ja, ja!

Faktum är att det vuxit upp ett riktigt mysigt område precis intill finanskvarteren: Seaport District. Området har förstås funnits länge men det har fått ett lyft, med mängder av mysiga restauranger, shopping, barer och uteserveringar. Och bäst av allt: bara ett stenkast till floden och Brooklyn Bridge.

Just här ligger Hotell Fairfield Inn by Marriott New York Financial District, alldeles intill East River.

Så hur är då hotellet? Vi börjar med själva rummet, där jag och maken valt ett med king-size-säng och stadsutsikt. När vi anländer till receptionen får vi ett trevligt mottagande och sedan väntar en glad överraskning. Vi har blivit uppgraderade till ett rum med flodutsikt − varmt tack för det!*

View from Hotel room Fairfield Inn by Marriott Financial District

Sunrise over East River nYC

Här befinner vi oss på 19:e våningen och soluppgången över East River blir ren och skär (!) magi. 😉 Fönstret går inte att öppna helt och tur är väl det. Personer med svindel ska kanske undvika att titta ner. Ändå är hotellet långt ifrån högt, jämfört med kringliggande byggnader.

När natten kommer däckar vi i den otroligt sköna sängen, som genast får pluspoäng i min bok. På morgonen är vi uppe tidigt (givetvis, trots åtgärder mot jetlag) och startar med ett gympass.

Gymmet är absolut okej, med både fria vikter och gångband/motionscykel. Kanske kan man framöver komplettera med någon ryggmaskin eller liknande? Under tiden följer vi valnyheterna som pågår för fullt på tv-skärmarna. Vatten finns förresten både på gymmet och i receptionen, vilket ger ännu fler plus. Kranvattnet går att ju dricka men, handen på hjärtat, det är inte särskilt gott.

Breakfast room Fairfield Inn by Marriott Financial District
Frukostmatsalen.

Sedan är det dags för frukost, som för ovanlighetens skull ingår. Och vi blir riktigt nöjda! Här finns allt från yoghurt, flingor och bagels till äggröra och korvar. Återigen plus för att man kan få glutenfritt bröd. Mycket är i plastförpackningar men det varma är nylagat och bröden jag får är också varma, beredda att fyllas med philadelphiaost eller marmelad. Kaffe finns, som sig bör, både vanligt och som ”decaf”.

Hotel Fairfield Inn by Marriott Financial District

Fri wifi finns på hela hotellet, plus en hörna med lånedatorer i lobbyn, där man också kan göra utskrifter. Personalen är hela tiden mycket tjänstvillig även om de stundtals har mycket att göra.

Att tänka på: Var uppe tidigt till frukost! Framåt nio-/tiotiden på förmiddagen blir nämligen matsalen rejält fylld av folk. Det skulle väl möjligen vara ett minus. Ett annat är att luftkonditioneringen är ganska högljudd på hotellrummet. Å andra sidan är det jättebra att den finns och den går ju att både reglera och stänga av. Maken somnar utan problem − och jag gör detsamma med öronproppar på plats. Sådana handlar du för övrigt enkelt på apoteket Duane Reade, som finns alldeles i närheten och har öppet dygnet runt.

Schampo, balsam och hudkräm behöver du inte packa ner. Det finns i badrummet. Varje dag levereras också friskt vatten i småflaskor till hotellrummet. Plus igen!

När det gäller kommunikationer så finns det flera tunnelbanestationer i närheten. Närmast ligger Wall Street, cirka 7 minuters promenad från hotellet. Men missa inte att utforska södra Manhattan! Inom gångavstånd finns nämligen både Battery Park och det fantastiska fyndvaruhuset Century 21. För att inte tala om World Trade Center med One World Observatory och Nine Eleven Memorial.

PS. Vill du veta mer om området? Här är ett inlägg om närbelägna Pier 15, där du kan hitta en gratis solstol på första parkett mot floden!

Foton: Anna Ström Åhlén, utom bild 2 och 6 som är lånade av Fairfield Inn by Marriott.

* Obs! Ingen sponsring har ägt rum, vare sig av vistelsen eller detta inlägg. Alla åsikter är mina egna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, det var verkligen ett riktigt guldkorn! Bekvämt, prisvärt och med kanonläge. Älskar att bo nära vatten. 🙂

Ha en fin fredag i din del av världen!

Marias Memoarer
7 years ago

Det verkar som ett riktigt prima hotell det där, och utsikten sen! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Så roligt att hotellet även är i din smak! Ja, visst blir det värre med åren, detta med att vara bortskämd. 😉 Varför inte bo bra, liksom, om man har möjlighet? (Sade hon som en gång sov på stationsgolv som tågluffare.) 😉

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Vad roligt att ni också har erfarenhet av Marriott och att du lägger detta till dina noterade tips. Ja, läget är verkligen attraktivt. Hela vistelsen var ändå helt klart över förväntan!

Veiken
7 years ago

Hotellet du beskriver är helt i min smak! Frukost, dusch och toa på rummet är nästan ett måste för oss. Visst är vi bortskämda och det blir värre med åren! 🙂

Ditte
7 years ago

Vilket bra hotellförslag! Vi har när vi tidigare rest både i USA och Asien bott en del på Mariott (Sheraton och hilton, hade bra rabatter där)
Ska verkligen lägga detta påtellet till de övriga tipsen jag antecknat från NY.
Bra utsikt är också trevligt och området här känner jag väl till.
Härliga bilder! Verkligen!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, en sådan fantastisk uppgradering ni fick! Jag kommer ihåg inlägget men kanske missade att kommentera.

Jag är ju "egentligen" inte heller någon sportig typ. Men sedan jag började styrketräna för elva år sedan har jag fått otroligt mycket starkare rygg och nacke, vilket är en förutsättning när jag sitter så mycket vid datorn (i jobbet). Har dessutom hållit mig väldigt fri från förkylningar. Men promenader tycker jag är den bästa motionen! Älskar också att gå, gå och gå i New York (och på andra platser).

Ama de casa
7 years ago

Vi bodde ju också i dom där kvarteren senast vi var i New York. Inte alls dumt! Och det där med att bli uppgraderad är inte alls tokigt, vi fick en bautastor lägenhet till vårt förfogande. Man tackar! 🙂

Men det där med gym… Ger inga pluspoäng i min bok. Mer en axelryckning. Haha! Är inte den sportiga typen, och nöjer mig med alla dom härliga promenader som den fantastiska staden bjuder på 🙂