The Meatball Shop i New York

Köttbullar är kanske inte det första du tänker på i New York. Men tänk om. Det handlar nämligen varken om Mamma Scans eller din egen mammas. Det handlar om The Meatball Shop, restaurangen där du komponerar din egen rätt!

Egentligen är det inget revolutionerande – när man tänker efter. Vi har ju alla varit på kedjor som Max och McDonald’s där man själv väljer bröd, tillbehör och typ av hamburgare. Men alla vet vi också hur lätt det kan bli missförstånd vid en muntlig beställning. Och hur kul är det, egentligen?

På The Meatball Shop kryssar du för dina val på en inplastad meny, med en tuschpenna. Jag får erkänna att jag är kluven. Egentligen är det ju samma sak som på McDonald’s men det ÄR faktiskt lite småkul: att sitta där med pennan och pricka för de olika valen.

Vill du ha dina köttbullar ”naked” (naturella)? Och vill du ha tillbehören under köttbullarna eller bredvid? Tillbehör, det är allt från risotto till spaghetti eller mashed potatoes. För att inte tala om olika slags sallader, spenat och ugnsbakade nyttigheter från ”Green Market”. Och osten, glöm för all del inte den!

Själv blir jag väldigt sugen på risotto, ”naked” meatballs och parmesan, plus tomatsås. Av kyparen får jag rådet att ha risotton bredvid och då lyder jag förstås det.

Mitt sällskap har modet (”the balls”, som det står på menyn, haha) att välja starkare kryddor. Han vill också ha öl från tapp men det visar sig vara lite krångligt. Man håller nämligen precis på att byta fat och ölen låter vänta på sig. Länge.

Under tiden sippar jag på mitt vita vin och våra rätter anländer. Först mot slutet av måltiden får vi veta att det inte blir något nytt fatöl, däremot blir han bjuden på en annan öl som ersättning.

 

Men inte går det någon nöd på oss. Vi sitter ju på en uteservering i New York. Junisolen skiner och maten mättar bra. Tyvärr är det faktiskt vår sista dag på just denna resa.

Men snart ska jag ta en sista shoppingrunda i närbelägna Soho. Jag kommer också att fynda ett par mycket snygga och prisvärda jeans på OMG och återigen tänka: ”OMG, så billigt.” Ja, trots dollarkursen.

Därför är det med nöjda miner vi senare tar en bil till JFK, med vetskapen att devisen kvarstår: ”New York har något för alla, alltid”. Och snart är jag ju tillbaka igen!

Vill du också besöka The Meatball Shop? Gör det – och passa på att göra det en vardag, på dagtid. På helger lär det vara två timmars väntetid på ett bord här. Och det finns tydligen också kombinationer som berättigar denna väntan. Varför inte pröva?

Du hittar även The Meatball Shop på fler ställen i New York, om det skulle vara fullt på Lower East Side. Eller om du helt enkelt befinner dig någon annanstans.

Enjoy!


Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

PS. Välkommen till min Facebooksida för fler tips om New York!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Haha, där ser man. Kände kanske inte igen mig eftersom jag enbart var utomhus, under själva restaurangbesöket. 🙂

Eva - People in the Street

Jepp, det var den 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket för de fina orden, Ditte! Jag blir så otroligt glad när en sådan berest person som du gillar mina inlägg. 🙂 Ja, restaurangen var ett klart spännande val. Dessutom gillar jag ju verkligen området. Ha en fin fredagskväll!

Ditte
7 years ago

Låter som, ett spännande val. Ja, både restaurangen och om man får det man tänkt sig. Har för mig att det finns en liknande nu i Stockholm på Söder. Har bara passerat där.
Gillar verkligen dina tips, bilder och texter på båda bloggarna. Härlig läsning!Tack för allt du delar med dig av. Jag njuter.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vi hade många trevliga eftermiddagshäng i New York. 🙂 Men inte var vi på just denna restaurang, på LES? För mig var den ny när jag var där 2015. Ha en fin dag, du med. Kram!

Eva - People in the Street

Åh! Det var ju där vi hade ett trevligt eftermiddagshäng du och jag <3
Ha en fin dag!
Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Kul att du tycker restaurangen verkar intressant och att du varit med om liknande koncept. Ja, visst känns det tryggare att fylla i själv. Precis som du säger blir det ju också mindre stressigt!

Smårätter i Grekland förresten … Nu fick du mig att längta! 🙂

Anita Wag Agrimanaki
7 years ago

Intressant köttbullsrestaurang. För ett tag sen besökte vi en taverna här där man själv fyller i beställningen. Jag tycker det var ganska bra för ibland blir man lite stressad när servitören står o väntar på att man ska bestämma sig och då kan det ju bli lite fel. Speciellt här där man ju vill ha en hel massa smårätter.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Jag håller med! Papper och penna är ju en hederlig metod som känns trygg!
Lite kul dessutom att de försökte skoja till det (även om det var på en "låg" nivå, hehe). 🙂

FREEDOMtravel
7 years ago

Kanske bättre med penna och papper än såna där dataskärmar som börjar bli vanligt i Stockholm. Jag har varit med om att de är lite långsamma och så ska man klicka fram och tillbaka mellan de olika valen, och till slut ger jag upp och tar något som inte är mitt förstahandsval… 😉