Så hittar du fräscha toaletter i New York

Nödig i New York? Det händer onekligen alla förr eller senare. Visst kan man gå in på ett café eller en restaurang. Men det kan också vara bra att känna till var de offentliga toaletterna finns, och särskilt de riktigt fräscha, när det kniper. Här är min toalettguide för New York!

Om du behöver gå på toaletten i Bryant Park är det ingen tvekan om vart du ska gå. Tvärtom kan du skatta dig riktigt lycklig om du blir kissnödig just här. I Bryant Park finns nämligen världens mest lyxiga offentliga toalett. Alltid fräscha blommor, konstant städning, klassisk musik och väldoft. Dessutom helt gratis!

Om du är i Central Park, finns en lista över parkens toaletter här. Är du osäker på var i parken du egentligen befinner dig, behöver du bara titta på närmaste lyktstolpe. Där finns nämligen en kod som talar om vilken gata som är närmast. Är du i närheten av en annan park ökar också chanserna att hitta en toalett. Här hittar du fler restrooms i New Yorks parker.

Sajten NYrestroom.com guidar dig till ännu fler toaletter: ”Peace of mind is just a click away” lovar de. Detta är en karta som även finns i form av en gratisapp.

De flesta restauranger, större caféer och butiker erbjuder förstås också toaletter till sina kunder. Handla eller låtsas göra det. Om du är vid Union Square kan du till exempel ta rulltrappan upp till Burlington Coat Factory där du hittar helt gratis toaletter. På grund av den stora kundruljangsen hålls de också relativt fräscha.

Låna toaletten på en polisstation hos NYCPD är ett alternativ som inte många känner till. Och lugn: Du behöver inte ringa 911 eller se till att bli haffad. Det räcker med en trevlig fråga. Klicka på länken för en karta över New York Citys polisstationer (med tillhörande toaletter).

År 2016 fattades för övrigt ett beslut att det ska vara könsneutrala skyltar på alla offentliga toaletter i New York. Ingen ska behöva känna sig vilsen eller rädd för att välja ”fel” toalett och bli illa bemött av andra besökare. Bra att veta för berörda.

Vill du ha ännu fler tips på fräscha toaletter i New York, så titta in på den här sajten där läsare kan skicka in egna tips: Where to find clean bathrooms in New York.

Slutligen kan några (självklara?) råd vara på sin plats: Ofta går det bra att marschera in på valfritt hotell och målmedvetet gå direkt mot deras restrooms eller också låtsas vänta på någon och efter en stund be att få låna nämnda inrättning. Med ett leende och (ibland) ett erbjudande om att betala en slant, är du också inne, såvida du inte ser ut att vilja råna stället. Å andra sidan: Ringer de polisen får du ju också komma till en toalett … 😉

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Mycket smart, Ditte! Håller med dig om att Grand Hotels toa är bra. Bara att segla in och se världsvan ut. 🙂 Kram tillbaka!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Åh, ja, det måste du absolut! Faktiskt en sevärdhet i sig. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Frida! Ja, när naturen kallar i en brusande storstad kan det vara lätt att känna sig vilsen. 😉

Fantasy Dining
6 years ago

Känns som att man åste spana in toaletterna i Bryant Park. 🙂

Ditte
6 years ago

Stort tack! Perfekt för fräscha toaletter behövs alltid. I Stockholm besöker jag ofta hotellen och seglar in. Grand Hotels toa är riktigt bra. Jag gör precis som Ama.
Kram!

Frida G Svensson
6 years ago

lätt bloggvärldens mest användbara inlägg! <3

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Haha, toan är värd ett besök även om man inte är kissnödig. 😉 Otroligt att sån lyx finns där gratis.

Helt rätt att gå in med bestämda steg på hotell. Jag kan se framför mig att du gör det med bravur! 🙂

Ska läsa ifatt om er resa. Ha det gott så länge!

Ama de casa
6 years ago

Åh vad synd att jag inte visste om den fina toaletten i Bryant Park när jag var där nyligen på vår kryssning. Fast å andra sidan var jag inte kissnödig… 😉

Jag brukar använda den sista varianten och satsa på (halv)lyxiga hotell. Går man bara in med bestämda steg och snabbt pejlar in var toaletterna är så funkar det utmärkt. Man får inte vela på vägen och ser vilsen ut – då märks det tydligt att man inte hör hemma där 😀

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Felicia, vad roligt att du tyckte det!

Felicia
6 years ago

väldigt bra och behövligt inlägg