Så kan du resa prisvärt till New York, trots hög dollarkurs!

Dollarkursen just nu är hög, tyvärr mycket hög. Ska du då låta bli att resa till New York? Nej! Här är tipsen som gör det möjligt att ändå resa till världens bästa stad – och samtidigt spara pengar!

Här är fem tips för att få en billigare resa till New York:

1. Hitta billigt boende i New York

Boendet är ofta den största kostanden under en vistelse i New York. Hotellrum går lätt loss på över 2 500 kronor per natt för ett dubbelrum. Är det värt det bara för att sova? För inte spenderar du så mycket tid på hotellrummet? Frukost ingår oftast inte heller.

Tricket är att i stället hyra rum privat, gärna via Airbnb. Men stopp, säger du säkert! Det är ju olagligt. Nej, det är inte olagligt för dig som hyresgäst. Men det är olagligt att hyra ut om värden eller värdinnan inte själv bor kvar i lägenheten och hyresperioden är kortare än 30 dagar. Det finns många bra rum som till och med har egen toa och dusch, där man får känslan av eget hotellrum.

Åk gärna ett gäng tillsammans och dela på en större lägenhet. Du kommer att bli förvånad över hur mycket billigare det blir! Titta även på områden utanför Manhattan, som Brooklyn eller Jersey City i Jersey, staten på andra sidan Hudson River. Bara en kort tunnelbaneresa bort! Här är min guide till att hyra rum och lägenhet i New York.

2. Shoppa prisvärt i New York

Det finns mängder med möjligheter att fynda i New York, trots att dollarkursen är hög. Ett par av tricken är att sikta in sig på amerikanska märken och att shoppa på outlet eller secondhand. Det behöver du absolut inte lämna Manhattan för.

Här hittar du min stora guide till att shoppa prisvärt i New York, trots hög dollarkurs.

3. Gör saker som är gratis i New York

Glöm inte att det finns gratis saker att göra i New York. Faktum är att det finns hur mycket som helst! Några exempel: utforska fantastiska Central Park,
gå på The Highline (en park på ett upphöjt före detta järnvägsspår), hitta läckra och dolda trädgårdar, besöka parker med utställningar och skulpturer, göra båtturer med Ikeafärjan och Staten Island-färjan, göra museibesök vissa klockslag och dagar, njuta av musikunderhållning, yoga och leta upp många av stadens alla hemligheter. Här finns också en stor guide till gratis saker att göra i New York.

4. Ät billigt eller gratis i New York

Att du kan äta gratis i New York fick du nyligen veta i ett tidigare blogginlägg. Men i övrigt går det också att äta billigt i Chinatown (för några få dollar) eller köpa mat från delis och butiker lite vid sidan av turiststråken. Det kan vara stora prisskillnader mellan matbutiker längs de stora avenyerna och butiker lite mera ”off” utåt floderna till (en bit från tunnelbanan). De flesta stora butiker har färdiglagad mat för ”takeaway”. Köp med och ät i en park med världens bästa utsikt!

5. Hitta prisvärda flygbiljetter till New York

Går det att hitta en billig flygresa till New York? Svar: Ja. Sedan är ju förstås ordet ”billigt” relativt. Men du ska inte behöva betala runt 5 000 till 6 000 kronor per tur- och returbiljett som det ibland kan kosta. Nej, du kan helt klart hitta biljetter kring 3 000 kronor, bagage inräknat. Jag har hittat sådana biljetter flera gånger (flyger från Arlanda till New York och mellanlandar aldrig).

Tricket är att veta exakt när det billigast: vilken tid på året, vilken dag i veckan och vilken tid på dygnet. Hur vet man då det? Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur man kan hitta bästa priset på flygresor till New York, genom att ta hänsyn till just detta. Det gäller också att undvika dessa misstag när man ska boka sin resa.

Så, vad väntar du på? Själv har jag tyvärr för fullt upp just nu för att kunna planera någon ny New York-resa. Men det kommer! Staden finns kvar och ligger där som en hägring, för alla oss New York-nördar.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena i Wales
5 years ago

Bra tips och tänkvärt inför många mål!