Test av nytt medel för att lindra jetlag: ”Uppy – The genius flyer”

Har du flugit över Atlanten till New York? Eller på en annan långflygning? Då känner du, precis som jag, till nackdelarna. Men vad kan man göra åt det?

Det är lätt att man känner sig seg och trött när man kommer fram. Lägg därtill en potentiell lång väntan vid passkontrollen och sängen hägrar för ögonen. Men just vid resor västerut är det ju bra att stanna uppe så länge som möjligt för att komma i fas med tidsomställningen. Kanske har man också ett viktigt möte direkt, då det knappast passar sig att däcka …

Under min senaste resa till New York fick jag testa ett nytt medel mot jetlag och trötthet. Något som skulle få mig att komma fram ”i bättre skick”. Om det fungerade? Här är min recension!

Medlet heter Uppy – The genius flyer och är framtaget i form av tabletter som ska lösas upp i vatten.

Bakom Uppy står Olle Marköö, som efter många års resande började tröttna på att komma fram utan krafter.

Olle och hans team tittade närmare på vad som händer med kroppen under en långflygning. Eftersom luften i flygkabinen är så torr, är det lätt att drabbas av uttorkning. Detta är visserligen inget nytt. Vi känner ju alla till rådet att dricka mycket vatten, likaså att vara sparsamma med alkoholintag, Ett glas vin på landbacken motsvarar faktiskt 2 eller 3 i luften (något att tänka lite extra på!).

Men att bara dricka vatten räcker egentligen inte, om man ser noggrannare på de fysiska effekterna. Kroppen får nämligen rubbad elektrolytbalans – och det var här resultatet Uppy började ta form.

Uppy består av ämnen som finns i vätskeersättning. Därför var jag först lite tveksam till resultatet. Själv brukar jag ta apotekets varianter och tycker de hjälper någorlunda. Men Uppy innehåller mer än socker och salter; nämligen elektrolyter, vitaminer och mineraler. Värt att testa, alltså!

Jag löste upp tre tabletter i en mindre vattenflaska och tog några klunkar ur den under hela flygturen. Egentligen räcker det dock med två tabletter för en åttatimmars flygning. (En tablett för fyra timmar.)

Smaken påminner faktiskt om den i en god drink: lime, citron och ingefära! Ingefäran och limen kändes lite stark under första resan men berodde med största sannolikhet på att jag precis bränt tungan på het dryck (ja, resfeber kan göra en klantig …). Men på tillbakaresan var smaken helt normal och uppfriskande,

Effekten då? Ja, tro det eller ej. Helt ärligt kände jag mig faktiskt piggare och klarare i huvudet. Mer fylld av kraft vid ankomsten helt enkelt! Det ska tilläggas att jag även drack vanligt vatten som tillägg under resan, för det ska man göra.

Jetlagen försvann ju förstås inte helt men det är inte heller avsikten. Jetlag är ju mycket individuellt och fungerar olika beroende på hur man reser. För mig är det värre att resa västerut än österut, i motsats till flertalet som fungerar tvärtom.Till hemresan fick jag ett extra tips! Ett paket innehåller fyra tabletter, så om två (eller tre) tabletter tas för åtta timmars flygresa kan den tredje/fjärde tabletten sparas till dagen därpå. Att inleda dagen på nya resmålet med en tablett upplöst i vatten gjorde faktiskt skillnad också.

Blev du nyfiken på Uppy? Läs mer på webbplatsen för Uppy – The genius flyer, där du också kan beställa askar. Extra tryggt känns det att Uppy bara innehåller naturliga ingredienser och att besättningen på ett stort flygbolag också har testat – med mycket positiv respons.

Det vore roligt att höra fler åsikter om Uppy, så återkom gärna om du också har testat!

Enjoy!

PS. Fler tips mot jetlag hittar du här. Jag har även skrivit om 15 tips inför flygresan till New York.

Detta inlägg har jag publicerat i egenskap av testperson åt Uppy. Åsikterna är helt och hållet mina egna och inlägget är inte sponsrat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tillägg: Som jag också skriver är åsikterna helt mina egna. Jag rekommenderar inget jag inte kan stå för.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Hej Anonym! Som jag skriver ovan fick jag testa tabletterna, på dit- och hemresan från New York. Någon övrig ersättning har jag inte fått.

Anonym
Anonym
8 years ago

Hur mycket fick du för Uppy för att skriva den här annonsen?