The Bean – läckert café i East Village

Frukost på ett café i New York, det får jag aldrig nog av. Därför är det dags för ännu ett tips på frukostställe i New York: The Bean, i East Village. Ett café som dessutom ligger i en byggnad med street art.

Sedan jag började äta glutenfritt har det inte varit lika enkelt att hitta matställen. Men i New York finns det och skam vore väl annars.

Under min senaste resa till New York bodde jag i några dagar i East Village (ja, du som hängt här ett tag vet att det är ett av mina favoritområden).

Efter att flera gånger ha gått förbi en ovanligt läcker byggnad, tog jag mig en närmare titt. Den himmelsblå fasaden med silhuetter av skyskrapor är ett klart blickfång, i hörnet av 1st Avenue och East 9th Street. Men inte nog med det, byggnaden rymmer nämligen ett café i bottenvåningen.

Säg hej till den trevliga personalen på The Bean! Kan man annat än få en bra morgon när man möts av det här leendet? Eller de här uppiggande färgerna och glada budskapen?

The Bean har samma vibbar som B Cup Café, ett annat av mina favoritställen i New York. På The Bean finns också de traditionella New York-signalementen: tegelväggar, pressat tenntak, läcker graffitistil som interiör och en diger meny med många valmöjligheter. Inget för den velige dock.

Det bästa med The Bean är dock att de har glutenfria bagels. Bagels är ju ett måste när man är i det stora äpplet. Vill du veta mer om dessa delikata bröd, ska du läsa mitt tidigare inlägg om bagels, perfekt frukost i New York.

Min egen bagel får gärna serveras med poppy seeds (sesamfrön) och cream cheese. Hur vill du ha din? Jag beställer också alltid en sojalatte. Om caféet dessutom har fri wifi (vilket givetvis The Bean har) är morgonen räddad.

The Bean finns på flera ställen i New York men det här är nog den läckraste byggnaden, i mitt tycke.

Enjoy!

Foton och film: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Eva! Ja, detta café hade du gillat, både in- och utvändigt. Att strosa runt i East Village tröttnar man ju aldrig på.

Vad kul att din dotter hade det riktigt roligt i New York. Ser fram emot att höra mer om hennes resa och även er så klart.

Kramar

Eva - People in the Street

Kul att få hänga med dig på ett av mina favoritområden nu när det inte blev en resa till NY för mig i maj. Dottern med kompis hade i alla fall riktigt roligt där i stället för oss… Verkar vara ett mycket trevlig café enligt ditt inlägg och fina bilder.
Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, Ditte, vad glad jag blir! Härligt att du känner igen dig, trots att mycket förstås förändrats sedan det var "din" stad. Det hade varit väldigt intressant att besöka New York på den tiden; det gjorde jag ju aldrig. Men desto roligare är det att höra om dina minnen därifrån! Visst är det häftigt hur olika städer kan bli ens "egna" genom att man lär känna dem ordentligt och inte bara låter det stanna vid ett hastigt besök. Peking har jag ju inte upplevt men har av dina berättelser förstått att det måste vara fantastiskt. Ha en fortsatt underbar helg.… Read more »

Ditte
7 years ago

Det är så roligt att strosa runt här under "din ledning" och när jag tittar på kartan över East Village så känner jag ju igen gator och platser. Men restauranger, barer och caféer har ju ändrats.
Och visst vill jag åka tillbaka.
Detta är ju din stad och var en gång min.(Under ett år i första hand men det stod sig länge. SEdan ko peking att bli staden utanför Sverige för mig. )
Kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Jaaa, dit måste du gå! Den perfekta New York-känslan.

Death & Company har jag bloggat om här: http://www.newyorkmybite.com/2015/03/death-co-hemlig-bar-i-east-village.html Den är okej men jag tycker det finns mer spännande hemliga barer. Skulle nog hellre rekommendera Apothéke (på prohibition night) eller Dear Irving (med olika tidsepoker i varje rum: http://www.newyorkmybite.com/2016/12/dear-irving-hemlig-bar-med-tidsresa-i.html

Så härligt att din resa närmar sig. Jag längtar ju tillbaka som en tok redan … 🙂 Fortsätt vara "ahead of the World!" 😉

Evy Knoph
7 years ago

Ååå det kanske man får prova nu när det börjar dra ihop sig inför sommarens resa till "landet". East village är en ganska vit fläck på min NY-karta…ser att det ligger relativt nära en bar jag oxå är nyfiken på, Death&company.. får kolla in öppettiderna…glömmer aldrig när Väninnan Helene o jag åkte ner till West Village för frukost en tidig morgon…o inget car öppet..vi fick höra orden "You are ahead of the world :-)"