Ekotemplet i Strängnäs och en annorlunda upplevelse

Är vi i Grekland? Nej, i Sverige, närmare bestämt i Strängnäs. Här tronar Ekotemplet med vidsträckt utsikt över Mälaren. Men vem är det som sjunger så makalöst vackert därinne? Följ med in.

Ska vi hinna? Vi pinnar på uppför den branta kullen, en trappa i taget, medan klockan tickar. Tur att man har bra kondition!

Väl uppe vid Ekotemplet ser vi Mälaren breda ut sig, i all sin glittrande prakt. Segelbåtar passerar i solen och bland lövverket kikar domkyrkan fram. Men nu är vi inte här för att titta på utsikten.

Vi är här för att lyssna på opera! Det är Strängnäs årliga kulturdag, då hela staden lever upp med en kulturfest för alla åldrar.

På gator och torg framträder musiker, dansare eller poeter. Vad som helst kan hända, denna dag där deltagaren är lika viktig som arrangören (Strängnäs kommun).

Nu hinner vi precis i tid, då vi inväntat våra vänner från Stockholm. Med bubblande cider i handen slår vi oss ner i den lilla lokalen, medan sångerskan gör sig redo.

Charlotta Huldt är en operasångerska som i år gästar Kulturdagen med flera framträdanden runt om i staden. Med hyllningar till olika tidsepoker uppträder hon cirka tio minuter på varje plats, från Ugglans Park till Strängnäs väderkvarn. Nu är det Ekotemplets tur, med tema 1800-tal.

Vi lutar oss tillbaka och njuter av sången, som mäkta imponerar i denna magnifika miljö. Ett före detta lusthus, som i dag används till just kulturevenemang men även bröllop, svalkande dryck och glada gäster. Plus en utsikt som heter duga. Mer behövs inte för att skapa en unik upplevelse på hemmaplan.

Lyssna och njut du också, av klippet nedan! Missa för all del inte slutet. Vilken pipa och vilken klänning …


Foton och film (Iphone 7): Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Ja, Strängnäs innehåller mer än man man tro. 🙂 Templet är inte så stort men perfekt för en sådan här föreställning, ett mindre bröllop etc. Utsikten ger verkligen en extra dimension åt upplevelsen. Vi får gå dit nästa gång du är här.

Kram

Eva - People in the Street

Jag har missat att ni har ett tempel i Strängnäs. Så fint! Läckert med opera i ett tempel, mäktigt värre 🙂
Kram

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Ditte! Vad roligt att du lyssnat till Charlotta Huldt tidigare. Spagettiopera lät som ett fantastiskt koncept! Det påminner mig om Klara Soppteater som jag brukade gå på när jag bodde i Stockholm.

Du är alltid välkommen till Strängnäs! Är så glad att du tycker om staden. Precis som jag tycker om Stockholm! 🙂

Stor kram!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Lena! Vad kul att du fått smaka lite på Strängnäs genom oss och dina passagerare. Vilket sammanträffande! Ja, roligt att hitta dig på Instagram. Jag är nog mer aktiv där än som bloggkommentator. (Livet rusar på …) Men då och då läser jag ifatt! 🙂 Sköt om dig du med!

Lena i Wales
6 years ago

Roligt att få kom med dej till Stängnäs.
Har varit ute på två resor runt Wales i en följd och hade några passagerare från just Strängnäs. Så för några dagar sedan fick jag en rejäl genomgång av vad staden hade att erbjuda. Jättetrevligt och nu kom bilderna från dej.
Roligt också att vi funnit varandra på Instagram.
Sköt om dej!

Ditte
6 years ago

Vad trevligt at få följa med hit! Här har jag ännu inte varit, men jag hade gärna varit med här. Nästa gång jag kommer till Strängnäs, en stad jag verkligen tycker om, så ska jag ta mig hit upp.
Charlotta Huldt har jag lyssnat på när jag varit på "Spagettiopera" på den teater hon och maken drev på Drottninggatan. (Lättsam opera med mat serverad under föreställningen.)
Tack för detta!
Stor kram!