Tre häftiga nyheter i New York

Dante i New York, utsedd till världens bästa bar. Foto: Bex Walton.

#1 Dante NYC i Greenwich Village är utsedd till världens bästa bar.

Inte mindre än 26 städer i 21 länder var deltagare i tävlingen om världens bästa bar, som nyligen avgjordes i London. Som vinnare stod en bar i New York: nämligen Dante NYC.

Redan 1915 slog Dante NYC upp portarna i Greenwich Village, då med namnet Café Dante. I dag serveras allehanda lockande rätter med italienskt inflytande. Vad sägs om burrata på rostad råg eller vildsvin papardelle, gärna ackompanjerat av en Negroni eller Aperol Spritz? Självklart är jag sugen på att besöka denna lokal där många kända namn skrivit under notan. Vi får hoppas priserna inte skenar i höjden efter detta …
Adress: 79 to 81, Macdougal Street.

Ivy Lane på Upper East Side. Foto från Open Table.

#2 Ivy Lane: ny restaurang med väggmålningar på Upper East Side.

Äta god mat omgiven av färgsprakande väggmålningar, det låter som något jag skulle trivas med. Precis så ser miljön ut på nyöppnade Ivy Lane i New York.

Här serveras amerikansk mat med franska, koreanska och japanska inslag. Dessutom är restaurangen i tre plan bakom den (just det) murgrönsklädda fasaden. Värt att spana in!
Adress: 116 East 6oth Street.

#3 The Fulton: ny skaldjursrestaurang med utsikt i South Seaport

I mysiga South Seaport kan man från och med i höst njuta av både flodutsikt och delikata skaldjur. Detta erbjuder The Fulton, en restaurang med gigantiska glasväggar. Det är inte billigt men ändå överkomligt med tanke på det fantastiska läget och stjärnkocken Jean-Georges Vongerichten.

Restaurangen har perfekt läge för den som bor på Fairfield Inn By Marriott Financial District, ett prisvärt hotell där jag själv tidigare bott och åter ska bo under min vårresa till New York.
Adress: Pier 17, 89 South Street.

Blev du nyfiken på dessa ställen? Det blev jag!

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Här kan man tala om ställen som låter väldigt spännande. Du säljer verkligen in NEW YORK. Skulle verkligen vilja resa dit, vem vet en dag kanske det är möjligt om min rädsla för flyg försvinner.

Ann Nennesson
4 years ago

Åååå….skaldjurs restaurangen lät spännande, älskar ju skaldjur!!!👌Synd det är ofta dyrt att äta på restaurang bara!! Vilka fina tips du kommer med för den som är på väg New York!++😘

Ama de casa
4 years ago

Åh! Ännu fler härliga tips från NY! Måste nog åka tillbaks snart 😀