The Shops at Hudson Yards: ny shoppinggalleria i New York

Gillar du läcker arkitektur och konst samtidigt som du kan shoppa och äta gott? Då ska du bege dig till Hudson Yards, det nya området med butiker, restauranger och bostäder i New York. I dag tar vi en titt på den stora shoppinggallerian: The Shops at Hudson Yards.

Säkert har du hört talas om The Vessel, den interaktiva skulpturen som finns på Upper West Side i New York. Här kan du läsa om min upplevelse av att klättra upp i The Vessel. Men har du tagit en titt på området runt omkring? Närmast intill The Vessel finns nämligen en stor galleria i flera våningar: The Shops at Hudson Yards.

New Yorks senaste shoppinggalleria Hudson Yards

The Shops at Hudson Yards bjuder på allt från riktiga lyxbutiker till vanliga butikskedjor (för oss dödliga). Du behöver alltså inte bara fönstershoppa utan kan också ta med den riktiga plånboken, alternativt konto-/kreditkortet. Något kanske kan falla dig i smaken bland alla cirka 50 butiker som finns här?

Redan när du kliver in från huvudentrén intill the Vessel möts du av en gigantisk Chanel-logga. Men också ett färgstarkt konstverk, som i alla fall var på plats under mitt besök.

Läcker konst för hela familjen

I gallerian finns nämligen också mycket konst att beundra och även att interagera med. Ett perfekt besöksmål också för barn och ungdomar, med andra ord! Skapa häftiga mönster på en interaktiv vägg, lek med speglar och klättra in i olika konstverk. Det finns mycket att välja på och sevärdheterna byts ut under året.

En knutpunkt för 40 000 människor

Ja, det är sant. Här kring Hudson Yards huserar dagligen cirka 40 000 människor, antingen via sin jobb eller som pendlare. Läget är mycket strategiskt även för dig som turist, eftersom du även har en annan sevärdhet precis runt knuten: nämligen parken The Highline. Faktum är att jag själv i princip ”sprang på” Hudson Yards under just en morgonpromenad på The Highline, när The Vessel plötsligt dök upp som ett rymdskepp framför mina ögon.

Men bli inte avskräckt av besökssiffran. Vid öppningsdags är det så gott som folktomt, det är i alla fall min erfarenhet. Så passa på när du ändå har jetlag och är uppe med tuppen.

Hudson Yards: en dröm för alla som älskar att shoppa

Vilka butiker kan du då hitta i denna galleria? Ja, tillhör du dem med stora plånböcker (eller stora fönstershopparögon) ska förstås beundra klassiker som Cartier, Tiffany’s, Rolex, Dior och andra lyxbutiker.

Vill du hålla dig till resebudgeten passar det att ta ett varv på någon av de stora kedjorna som Uniqlo, Muji, Zara eller H&M (!) där man faktiskt kan handla utan att bli ruinerad. Men dessa butiker ligger överst i gallerian, så för att komma dit lär du passera en hel del ögongodis.

Mat och dryck vid Hudson Yards

Självklart finns det också restauranger vid Hudson Yards. Hur skulle man annars hålla besökarna på plats? Men dessa har jag ännu inte testat personligen. Redan nu kan du dock kolla in recensioner av matställen vid Hudson Yards, för att vara mera förberedd vid ditt besök.

Hitta till Hudson Yards

Till Hudson Yards kan du enkelt ta dig, var du än befinner dig i New York City. Om du bor på södra delen av Manhattan är ett trevligt alternativ att promenera hit längs The Highline, parken som bjuder på mängder av fototillfällen, konst, spaning på folk och sköna ställen för paus. Du kan även ta tunnelbana nummer 7 som stannar direkt vid Hudson Yards, med bara fem minuters promenad till gallerian. Taxi eller buss är ytterligare alternativ. (Håll utkik framöver för en guide till New Yorks bussystem.)

Enjoy!

PS. Spana även in min stora shoppingguide till hur du kan shoppa prisvärt i New York, även om dollarkursen är hög.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma, Sol som sol?
4 years ago

Ojojoj! Vilket ställe! Så mycket att titta på så det är svårt att ta in allt.

Annika
4 years ago

Åååå det ser verkligen fantastiskt ut! Kan tänka mig att det är enkelt att slå ihjäl flera timmar där!

Ditte
4 years ago

Så roligt med dina fina inlägg från N.Y- En hel del av adresser och platser känner jag fortfarande till men inser att mycket nytt har kommit till efter mitt senaste besök här. Jag bodde ju vid 34:de gatan men tror inte hudsons Yards fanns i början av 2000-talet. Däremot fanns ”Macy´s” och jag minns så väl julskyltningen där.
Tack för besöket och för alla fina bilder.
Kram

Eva – People in the Street

Det får bli minst ett besök dit nästa gång jag reser till New York! Kul att det är blandat med ”finare” butiker och butiker mer för min plånbok …

Trevlig helg min vän!
Kram

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpeda

Men du vilket ställe. Det slår mig att det är så intressant detta New York. Allt känns så mäktigt, till och med ett ställe att shoppa på blir i det mäktigaste laget. Lite tänker jag på hur det skulle vara att julhandla där.

Jag som älskar ”Home Alone” filmerna undrar ju om den där leksaksaffären finns på riktigt? Den där enorma som är med i filmen som var rena drömmen när man var barn :).

Ama de casa
4 years ago

Attans också… Jag SKULLE ha åkt in till NY istället för att sitta ute på JFK och glo på fulvädret. Det där var ju inomhus och allt.
Nästa gång så… 🙂

Härligt med alla bra tips du kommer med! Mitt eget fel att jag läser dom för sent 😉