Vårminnen från New York

Det blev ingen New York-resa denna vår, 2020. Men jag har ju varit i New York andra vårar! Låt oss drömma oss tillbaka och titta på vårminnen från New York!

Våren 2018 hade vi tur med vädret i New York! Det var stundtals rena sommarvärmen, så som det ju är stora delar av året i världens bästa stad.

Jag och mina vänner tillbringade en dag i Queens, med perfekt lunch, parkhäng och promenad bland street art. En sån där dag som går till minnets arkiv, för att stanna för alltid.

Vi satt på gräset i Socrates Sculpture Park. Skulpturerna lyste dock med sin frånvaro då vi lyckades tajma in ett besök ”between exhibitions”. Men utsikten! Hör ni läsare, vidga vyerna och åk till Queens! En fantastisk stadsdel med så mycket att uppleva. Dessutom får ni se New York från ett annat perspektiv, på många sätt.

Vi åt också den resans godaste mat: arepas som smakade gudomligt och var sjukt billiga för att vara i New York!

Min vän Ulrika klappade en streetartshund (tror jag just uppfann detta ord). Själv höll jag ett knippe ballonger, bara sekunder innan jag upptäckte att min mobiltelefon var borta. Ulrika satte då av i galopp mot butiken vi senaste besökte och, javisst, expediten plockade lugnt fram den bakom kassan … De flesta människor ÄR faktiskt ärliga. New York är en säker stad numera. Men för att vara på den helt säkra sidan tipsar jag om att du läser mitt inlägg om saker att akta sig för i New York.


En annan vår i New York, 2017, besökte jag HC Andersen-skulpturen i Central Park. Träden är så där skirt gröna i april, som de bara är i den allra första lövsprickningens tid. Och de rosa blommorna är som smycken mot New York-himlen när man lyriskt vandrar runt och njuter.

En vår för ännu längre sen var jag på plats vid påskparaden på Fifth Avenue, närmare bestämt 2014. Den ena vackra skapelsen överträffade den andra bland deltagarnas hattar. Läs mer här om påsk- och hattparaden i New York.

Naturligtvis besöker jag alltid Union Square, oavsett årstid i New York. Nedan den obligatoriska vårbilden från högsta våningen på Burlington, min hovleverantör i New York. Åh, att få strosa där i timmar och bläddra bland galgarna till dess att den perfekta klänningen eller toppen dyker upp till en spottstyver av ordinarie pris. I mitt tycke New Yorks bästa outlet! Läs mer här om varför jag alltid återvänder till Union Square.

Ingen New York-resa är komplett utan en promenad i West Village, min absoluta favoritstadsdel. Extra fint gör sig kvistarna med magnolia och körsbärsblom mot de vackra fasaderna.


En vårdag njöt jag av en extra god måltid i West Village. Jag besökte Cotenna och åt en ytterst delikat pastarätt, innan jag promenerade vidare bland stadens blomsterprakt.

Ännu en måltid att minnas från våren i New York, är besöket på The Grange Bar & Eatery i Harlem. Lokalen ser tom ut men det är bara för att vi prickade in ett besök utanför rusningstid. Mycket gott var det och miljön extra Instagramvänlig.

Slutligen minns jag ett cafébesök, även det i Harlem, medan solen värmde så där löftesrikt och dörrarna stod vidöppna mot New York-våren. Jag och min vän Anna avnjöt kaffe och scones på Manhattanville Coffee. Ja, hennes dotter njöt också men utan kaffe. 😉

Vad har du för speciella vårminnen från New York? Berätta gärna i kommentarsfältet eller på bloggens Facebooksida.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
4 years ago

Vilken mysig throwback till New York. Man får verkligen vårkänslor. Har bara varit där sommar och halloween än så länge men våren verkar faktiskt riktigt ljuvlig.
Hur många resor har det blivit dit för dig? 🙂

Orsakulla mamma vid 20, specialpedagog

Det ser onekligen ut som en stad man skulle vilja besöka på våren, ja även vid jul har jag tänkt att just New York är en sådan plats. Jag tror kanske julen är för att jag kollade på ”Ensam hemma 2” som barn och alltid drömde om att besöka den där leksaksaffären ;D, vissa saker sitter i liksom. Men blir nyfiken på HC Andersen-skulpturen hur kommer det sen att den står där? Besökte han New York eller är det av andra skäl? 🙂

Ama de casa
4 years ago

Vilka härliga bilder från en underbar stad! 🙂
Må allt snart bli som vanligt, men det kommer nog att ta tid, tyvärr…

Marias Memoarer
3 years ago

Så fint det ser ut där under våren 🙂 Fast alla städer börjar väl leva upp lite när vintern är över.