Min fredag om jag hade varit i New York

I dag, den 17 april, skulle jag ha vaknat i New York. Jag skulle ha sett soluppgången över East River från mitt fönster, för att sedan inleda den första dagen av tio i världens bästa stad! Låt oss en titt på hur min fredag hade sett ut, om jag varit i New York just nu …

Hej, kära läsare! Här är en hälsning från New York i en parallell verklighet. Den som finns där bortom alla virus och karantäner. Ja, den verklighet som hade varit den enda, om mitt plan landat på Newark i går.

I går eftermiddag checkade jag in på mitt hotell, Fairfield Inn by Marriott i Financial District. Hurra, äntligen! Som jag längtat efter denna resa, ända sedan i september då jag klickade på ”boka” och nedräkningen började.

Med mig på resan har jag maken. Han har faktiskt inte varit med sedan 2016, då vi bodde på just detta hotell. Varför inte boka ett säkert kort igen? Så det gjorde vi. Och precis som förra gången blev vi uppgraderade till ett rum med flodutsikt. Jo, man tackar!

I går när vi kom var vi förstås trötta men ändå piggare än vi skulle ha varit om vi inte tagit Uppy, vätskeersättningen som numera är given på varje långflygning till New York. Det var inte särskilt varmt när vi kom, men temperaturen kommer att stiga under veckan! Hur som helst så är det ju våååår! Grönskan spirar mot de blänkande fasaderna som samsas med gamla, anrika här på södra Manhattan. Tänk att vi är här igen, tänk att vi nu hör dem igen, alla New York-ljuden: det där typiska bakgrundsbruset, röster på all världens språk, sirener och en helikopter som styr in från Brooklyn.

En promenad i Financial District och South Seaport

Vi tog direkt en promenad i Financial District och spanade in ett brudpar nere vid South Seaport! Sedan var vi hungriga, för flygplansmaten brukar ju inte vara mycket att hänga i julgran (vad man nu skulle göra det för). Kalla mig fantasilös men längtan var så stark … Därför drog jag med mig maken till Luke’s Lobster, som också har en filial här i området. Det passar extra bra att käka lobster roll första kvällen, när man är för trött för att gå på restaurang och vill ha något lite lagom innan man däckar på hotellet.

I dag, fredag, vaknade vi upp till den här vyn innan vi tog hissen ner. Vår vana trogen körde vi dessutom ett gympass först, innan vi högg in på frukostbuffén. Perfekt efter en lång flight när man är uppe med tuppen.

Så blir det dags att starta denna första heldag i New York! Solen skiner, hurra igen! Eftersom vi i princip bor granne med Brooklyn Bridge styr vi stegen dit. Vårt hotell är förresten byggnaden med grafiskt mönster, längst till vänster i bilden nedan.

Brooklyn Botanical Garden

Vi promenerar över bron mot Brooklyn och tar tunnelbanan vidare mot resans första mål: nämligen Brooklyn Botanical Garden! Jag har längtat så efter att se körsbärsträden blomma där och blir inte besviken! Oj, oj, oj … Kungsträdgården, släng dig i väggen! Som att gå i en rosa, doftande katedral är det. Men eftersom blomningen startade extra tidigt i år snöar det lite rosa flingor. Men hellre det än sådana där kalla, obehagliga vita.

Brooklyn Botanical Garden. Foto: Pascale Amez.

Efter parkpromenaden är vi hungriga på lunch, och den förutseende TravelAnna (aka undertecknad) plockar fram den restaurangkarta jag gör före varje resa. För varje stadsdel skriver jag små listor på lockande restauranger, ibland med pluppar på Google Maps. Då kan jag enkelt söka upp den som är närmast när blodsockret är på väg mot tårna. Eftersom jag måste äta glutenfritt är inte utbudet lika enormt som för andra. Men med lite planering funkar det!

Lunch på Bogota Latin Bistro

I dag siktar vi in oss på Bogota Latin Bistro i Prospect Heights: columbiansk mat, yummy! Att inredningen är färgstark och läcker blir ett extra plus i kanten. Perfekt för instagrammaren!

Bogota Latin Bistro: Shawn Hoke

Siesta och shoppingtur

Sedan orkar vi inte gå mer, så vi tar tunnelbanan tillbaka till södra Manhattan. Efter en liten siesta på hotellrummet och en kaffe, bestämmer vi oss för shopping i närområdet. På favoriten Century 21 hittar jag ett par snygga solglasögon och på en Duane Reade fyller jag på förrådet av öronproppar och läppstift. (Dock inte för samtidig användning.) Maken spanar in strumpor från Tommy Hilfiger och rockar från Michael Kors.

En drink på Loopy Doopy Rooftop Bar

Därefter är det dags att bege sig ut i New York-kvällen. Vi stannar kvar på södra Manhattan och åker förväntansfulla upp på Loopy Doopy Rooftop Bar på Conrad New York Downtown. Detta är en av stadens nyare takbarer som blivit känd för sina drinkar med isglass i! Själv håller jag mig dock till prosecco som de har ”on tap”. Maken föredrar öl och blir inte besviken han heller.

Här sitter vi länge, medan solen sänker sig över Hudsonfloden. Snart ansluter också min vän Evy, aka @restanten, som anlänt till New York just i dag! Strongt att ge sig ut på äventyr redan första kvällen men är man New York-nörd så är man. Skål för ”Nevvan”, vänskap och en härlig vistelse som ligger framför oss!

Loopy Doopy Rooftop Bar. Foto: Yelp Inc.

Middag på Jack’s Wife Freda

Middagen intar vi slutligen på Jack’s Wife Freda, där köket har beskrivits så här av New York Times: “If you were going to give the cuisine a long and unwieldy name, it might be South African Israeli Jewish Grandmother Cuisine.” Och nej, namnet har inget med veckodagen fredag att göra. 😉 Här kan du läsa den härliga historien om hur restaurangen fick sitt namn.

Vi njuter av läckra smårätter som grillad halloumi, crab cakes och kefta kebab. Till Evys glädje finns det även cocktails till maten, något som lyste med sin frånvaro vid vårt första möte på Rosemary’s våren 2018.

Jack’s Wife Freda: Foto: Jack’s Wife Freda.

Så säger vi klart slut med denna första heldag i New York! (I en parallell verklighet …)

Enjoy!

 

Foton: Anna Ström Åhlén om inte annat anges.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evy Knoph
4 years ago

Men ååå…vilken härlig skildring. Ja när jag skriver detta skulle jag nog snart dimpa ner på JFK…i den där parallella världen…o självklart hade jag efter köandet för incheckning på ”Landet” a.k.a Hotel Pennsylvania o lite vilande styrt stegen mot en takbar med isglassdtinkar..mmm.. ja du vännen..jäklar vad vi ska ta revansch en vacker dag!

Ann Nennesson
4 years ago

Men åååå……först jättekul o läsa & sen kom den dystra känslan av att du faktiskt inte va på plats irl😪& så skulle din make varit m för 1a gången på 4 år m ju!!!!❤Såå himla mysigt ni skulle haft inklusive din New York nörd till vän!!!🤩Men som sagt det är en knepig tid vi lever i nu & man får hoppas vi går stärkta ur den så småningom när virusskiten lugnat ner sig!!! Cyber hålla avstånd kramar i massor till dig!!!!🤗🤗🤗🤗🤗

Eva - People in the Street

Helt underbart! Jag kunde verkligen föreställa att jag själv var med er där också. Snyggt beskrivet.
Själva sitter vi här i stugan med en rejäl jetlag efter två upplevelserika veckor i Hawaii … Ja, eller så hade det varit ifall verkligheten hade varit som den borde ❤️
Kram

Lena i Wales
4 years ago

I dagens läge får vi resa på olika sätt.
Bra idé och trevligt inlägg!
Ha det bra!

Ann-Louise Paulsson
4 years ago

Vilken bra idé att skriva om hur det skulle varit om du fått åka. Och vad jag önskar att Corona inte fanns och att du hade fått komma iväg på din efterlängtade resa. Kram <3

Emma, Sol som sol?
4 years ago

Om inte om vore …

Med detta inlägget fick du i alla fall en resa bland dina minnen men jag förstår att du gärna hade velat ha din man med dig, frisk och kry denna gången!

Staden finns kvar, det är bara att hoppas på att alla priser inte skjuter i höjden så att man inte kan resa av den orsaken.

Ta hand om er!

Eva - People in the Street

Jag gör ett nytt försök att kommentera då jag inte fick igenom min tidigare kommentar från mobilen …
Underbar beskrivning och fyndigt inlägg. Det kändes nästan som att jag var med dig där vi vår gemensamma favoritstad 🙂
Själv hade jag kämpat med en rejäl jetlag i helgen efter en lyckad resa till Hawaii som jag skulle ha kommit hem tidigare i veckan. Om inte om hade funnits förstås …
Kram på dig!

Veiken
4 years ago

Men oh…… vilken fantastiskt fin parallell verklighet! allt kan tas ifrån oss, utom minnen. det gäller att skapa så många man nånsin kan!

Ama de casa
4 years ago

Vilken härlig parallell-upplevelse i ett helt fantastiskt väder! 🙂

Hoppas vi snart har en någorlunda normal tillvaro igen…

Helena - Oh darling, let's be adventurers

Vilket härligt inlägg att läsa, även om du inte befinner dig på plats i New York.