Gå på opera, museum eller street art tour i New York online

Sugen på att besöka ett museum eller en föreställning på Metropolitanoperan i New York? Eller kanske ta en street art tour? Allt du behöver är internet och en dator, surfplatta eller mobil.

Vi är många som har New York-abstinens just nu. I tidigare inlägg har jag tipsat om hur du kan njuta av New York på alternativa sätt, likaså hur en fredag i New York skulle ha sett ut för mig om resan inte blivit inställd.

Här kommer fler tips på hur du kan uppleva New York på distans i dessa overkliga tider.

Besök ett museum i New York online

Just nu kan du göra en virtuell rundtur på kända museer i New York. Titta runt på Museum of Modern Art (MoMA) eller The Metropolitan Museum of Art som är ett av världens största konstmuseer!

Kanske invänder du att du inte är någon ”museimänniska”? (Om man nu kan använda det ordet.) Så tänkte jag också förut, om mig själv. Visserligen är jag mycket intresserad av konst och även historia men det beror på hur det hela presenteras. Att gå runt bland enahanda montrar med mikroskopisk förklarande text får mig lätt uttråkad. Jag tappar helt enkelt tålamodet! Men på många museer i New York är upplevelsen mycket större än så.

Ofta är New Yorks museer sevärdheter i sig! Det handlar om byggnader med imponerande arkitektur, storslagna samlingar och mycket intressanta presentationer. Utbudet är så stort att du garanterat hittar något som passar just dig.

Tenement Museum intresserar mig särskilt, med besök i 1800-talslägenheter som är autentiskt inredda i en äkta hyreskasern. Tyvärr kan du inte ströva runt i den fantastiska museibutiken, som är ett paradis för alla som älskar böcker och New York. Men du kan beställa online, och inte minst sätta upp butiken på att göra-listan inför nästa resa till New York.

Här finns tips på museer i New York som du kan besöka online just nu, antingen via en virtuell rundtur eller genom bilder från deras utställningar.

 

Se en föreställning online på The Metropolitan Opera i New York

När jag skulle fira födelsedag i New York för några år sedan fick jag en fantastisk present av min familj: en biljett till Metropolitanoperan. Det var första gången jag var inne i Lincoln Center och imponerad var ”bara förnamnet”. Vilken arkitektur, vilken miljö!

Metropolitan Opera House. Foto: Niall Kennedy.

Föreställningen jag såg var Figaros bröllop, och min (ähum) brist på kunskaper i italienska var inga problem. Läs mer här om mitt besök på Metropolitanoperan och deras smarta system för textning!

Här är en länk till aktuella föreställningar du kan se online från operan i New York.

 

Gå på virtuell street art tour i New York 

Är du mer intresserad av konst och kultur i det fria? Lugn, det finns också online!

Nu kan du gå på virtuell street art tour i New York. Klicka bara på den del av kartan du vill utforska via länken här intill. Här är ett exempel på tur: Street art out of the box i New York.

Hur är det då med min egen längtan till New York? Ja, inte blev den direkt mindre av researchen till det här inlägget … Gaaah! 😉 Hoppas du ändå känner detsamma. Det var så att säga tanken. 

Enjoy!

 

Foton: Anna Ström Åhlén om inte annat anges.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ama de casa
4 years ago

Det finns verkligen många nya uppfinningsrika sätt att se sig om i världen nu. Man brukar ju säga att ”inget ont som inte har nåt gott med sig”, och det kan ju stämma här. Dom här nya tekniska lösningarna kommer säkert att finnas kvar när det här skit-viruset har gett upp!

Ha en fin Valborg!

Lena i Wales och Spanien

Vad bra att allt detta finns att tillgå när läget är som det är.
Det enda man inte kan få fram är stämningen.
Trevlig fortsatt helg!

Jossus Travelpics
4 years ago

Tack för tipsen, ska ta mig en titt på ditt inlägg om Tenement Museum och MoMA låter verkligen som ett museum för mig.

Eva - People in the Street

Jag säger också: Gaaah! Nu blev jag ännu mer sugen att åka till New York. Som du säger finns det så många olika museum och konstutställningar i staden så jag tror nog att det finns något för de allra, allra flesta 🙂

Kramar

Orsakulla mamma vid 20, specialpedagog

Så härligt att de gjort den visuell den där sista. Jag förstår att din längtan blir extra så här nu när du sitter och skriver. Vi får hoppas att det snart lättar upp i världen så livet återgår till något mer ”normalt” :).