Världens lättaste resväskor?

Jag har skaffat två nya resekompisar! Eller rättare sagt resväskor. Men de känns som små personligheter, så mycket tycker jag redan om dem. Kan de vara världens lättaste? Det sägs i alla fall så.

Inför min senaste resa till New York gjorde jag en trevlig upptäckt. På min biljett stod det att jag hade rätt till två bagage på flyget. Mig veterligen hade jag inte betalat något extra för detta, utan det ingick en extra väska via den bokningssajt jag anlitade.

Mycket nöjd såg jag fram emot att skaffa en extra väska i New York, så jag kunde åka hem med lite extra shoppingfynd. Ja, man kan fortfarande shoppa prisvärt i New York fast dollarkursen är hög. (Läs gärna mitt tidigare inlägg med tips via länken.)

Min kompis Evy, aka Restanten, gav mig ett råd som jag är väldigt tacksam för. Under ett ”studiebesök” på hennes hotellrum såg jag nämligen att hennes egen resväska såg ovanligt lätt ut. Ja, minsann, det var en lättviktsväska av märket It luggage som hon fyndat i Europa. Väskan vägde bara 2,1 kg och den kompletterande kabinväskan 1,8 kg. Otroligt!

Enligt Evy skulle dessa väskor finnas på Primark i New York. Själv är hon ägare till inte mindre än fyra It-väskor, varav två med Paris- respektive Londonmotiv. Jag såg framför mig väskor med New York-motiv men det var att drömma lite för mycket.

Efter en båttur till Staten Island tog vi bussen till Staten Island Mall (mer om det i kommande inlägg), där jag hade sikte på just Primark i jakt på dessa väskor. Och, hurra, de fanns! Jag hade först tänkt mig en mellanstor väska men den var svart och såg trist ut …

”Ska jag slå till på denna väska månntro?” (Den matchande klädseln är en ren slump, tro’t eller ej.) Foto: Evy Knoph.

Som synes föll valet på två leopardmönstrade godbitar, en stor resväska och en kabinväska. Det var en nöjd TravelAnna som lämnade Staten Island med sina nya kamrater (den ena istoppad i den andra) på väg mot nya äventyr. Priset? Cirka 100 dollar för bägge två tillsammans, vilket känns klart prisvärt.

Vill du veta mer om min senaste New York-resa, så finns nu rapporter på New York-delen av denna blogg. Senaste inlägget handlar om ett mycket lyckat besök på en takbar, till tonerna av jazz och makalös utsikt!

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva – People in the Street

Haha, så roligt att väskorna matchar din klädsel! Helt underbart! Nu vill jag också ha sådana väskor … Tack för tipset!