Dokumentär om Woody Allen på SVT Play – missa inte!

Woody Allen i sitt esse på klarinett. Foto: Jerry Zigmont.
Har du sett den fantastiska dokumentären om Woody Allen? Om inte, surfa genast in på SVT Play! Drygt tre timmar väntar, där du får en unik inblick i mästerregissörens och författarens liv.

Ja – författare! Visste du att Woody Allen inledde sin karriär redan som skolelev, genom att skicka in texter till lokaltidningen? Visste du varför han hamnade i boxningsringen? Vad klarinettspelandet gjort för hans karriär? Eller varför han kallar sig Woody?

Och hur gick det egentligen till när han första gången skulle kliva ut på en scen, som ståuppkomiker, så nervös att han kunde kräkas …

Möt Woody Allens syster, mamma och kollegor. Möt legender som Dick Cavett. Alla har de sin egen bild av mannen som skrivit filmhistoria. Mannen som balanserar mellan tragik och komik, alltid med den perfekta one-linern mot fonden av sitt älskade New York.

Se programmet, oavsett om du älskar New York eller inte. Oavsett om du älskar Woody Allen och hans verk eller inte. Se den bara för att ta del av en människas livsresa och osannolika karriär. En människas väg, från ett enkelt hus i Brooklyn till ett eget kapitel i filmens världshistoria. Allt skapat på en och samma skrivmaskin, då som nu …

Här kan du se dokumentären om Woody Allen. Men skynda dig! Programmet ligger uppe till och med den 17 juli.

Mycket nöje!

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
EvaAnna Ström Åhlén Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Eva
Guest

Ska absolut ses! Tack för tipset och ha en riktigt härlig midsommar.
Kram Eva

Anna Ström Åhlén
Guest

Ja, gör det! Men varning för New York-längtan så klart … 😉

Jag blev också sugen på att se om filmen Manhattan. Skådespelarna beskriver den som att varje klipp är en New York-tavla!

Jag såg dokumentären i omgångar. Jättebra med Play.

Ha en skön midsommar du med!

Kram