MEGU – japansk restaurang och bar i Tribeca

Efter en middag på japanska Takahachi, fick jag rådet att gå vidare med mina vänner för en drink. Instruktionerna var tydliga: ”Gå till 62 Thomas Street (mellan West Broadway and Church Street) och stig in på MEGU.”

MEGU är också en japansk restaurang men middagen var som sagt avklarad. Nu skulle vi gå förbi matsalen – som för övrigt är svår att inte titta på, då en stor Budda av is tronar mitt i lokalen. Därefter skulle vi fortsätta uppför trappen nästan rakt in i väggen och så förbi baren, åt höger. Där skulle en ”hemlig” liten vrå uppenbara sig, med utsikt över den ståtliga matsalen.

Foto: Shuchi Mittal.

Denna gång var det dock inte så dramatiskt som när vi knackade på den mystiska källardörren till en speakeasy. Utrymmet var dessutom folktomt, då klockan faktiskt bara var barnet.

I stället styrde vi stegen tillbaka till baren, där vi slog oss ner för ett trevligt samtal med bartendern. Och självklart – eller egentligen – för att inmundiga några drinkar. (Enligt instruktionen skulle vi också ha provat MEGUS Green Tea Crepe Cake, något som vår mättnad dock inte tillät.)

Medan våra drinkar tog form, passade vi på att studera de färgsprakande väggarna. Bakom glas ligger något som ser ut som – tygrullar? Kunde det stämma? Javisst, intygade bartendern, som berättade att dessa kom från en före detta tyghandel som legat här.

Vi fick också veta att bartendern inte lämnat New York någon gång under sitt 24-åriga liv. Sverige stod alltså inte högst upp på att göra-listan, men nog uppskattade han att vi livade upp stämningen något med våra konstanta skratt och (icke nämnbara) översättningsmissar …

Efter avklarade drinkstudier, studerade vi lite mer av den fantastiska inredningen innan vi klev tillbaka ut i New York-kvällen.

Ett middagsbesök här skulle säkert sitta fint en annan gång. MEGU har nämligen fått utmärkelsen Six Star Diamond Award! Se och hör mer i filmen nedan.

Enjoy!

PS. Vill du reservera bord på MEGU? Boka här.

Visa större karta

Samtliga foton, om inte annat anges: Anna Ström Åhlén.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
EvaAnna Ström Åhlén Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Eva
Guest

Tack för tipset, Anna. Den skriver jag upp för nästa månads besök till NY 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Kul! Då ser jag fram emot eventuella mat- och drinkbilder som jag inte lyckades fånga. 🙂