New York-drinkar – Manhattan och Cosmopolitan

Drinken Manhattan. Foto. Wikimedia Commons.

Längtar du efter en drink med känsla av New York? Gör en Manhattan eller Cosmopolitan.

Även om du inte kan avnjuta drinken på en läcker takbar, som Press Lounge Ink48 eller 230 Fifth, kan du ändå för en stund stilla längtan efter New York.

Manhattan är en cocktail som snart har 150 år på nacken. Enligt legenden ska den ha serverats första gången på en bankett, på 1870-talet. Skapare var Dr Ian Marshall som omedelbart gjorde succé med sin blandning av whiskey, röd söt vermouth och angostura bitter.

Platsen var Manhattan Club, och namnet föddes direkt när de nöjda gästerna spred ryktet om ”the Manhattan cocktail”. Det finns dock flera andra historier kring hur drinken kom till. En del hävdar att den första gången serverades på en bar på Broadway, av bartendern Black.

My first Cosmo. By Bev Sykes (basykes).

Cosmopolitan, ”Cosmo”, är en betydligt yngre drink, som skapades på 1990-talet. Med sin blandning av cointreau, vodka, tranbärsjuice och lime tillhör den en av mina absoluta favoritdrinkar. Cosmopolitan slog igenom rejält via tv-serien Sex and the City. Där höjdes den minst sagt ofta, i en skål bland väninnorna Carrie, Charlotte, Miranda och Samantha.

Sugen på att testa drinkarna Cosmopolitan och Manhattan? Här kommer handgripliga instruktioner på film. Sedan är det bara att slå sig ned framför tv:n och avnjuta en film som utspelar sig i New York.

em>Enjoy!

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Malin AuroraAnna Ström Åhlén Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Malin Aurora
Guest

Åh vilka tjusiga!

Anna Ström Åhlén
Guest

Ja, goda dessutom. 🙂 Vilka fina bilder du har på din egen blogg!