Upstairs at the Kimberly – NYC Rooftop Bar and Lounge

Utsikt från Upstairs at the Kimberly. Foto: Larry.

 

 

Samlar du också på takbarer i New York? Att upptäcka några nya varje resa är ett måste. Men även att besöka gamla favoriter, som 230 Fifth och Press Lounge (med en solnedgång som går rakt in i hjärtat).

En oktoberdag begav jag mig till Midtown tillsammans med Eva Sollén, som driver resebloggen Peopleinthestreet, för ett nytt fynd. Som jag tidigare berättat, håller jag mig ju helst downtown i New York. Men visst finns det massa pärlor även i Midtown om man bara inte fastnar i larmet kring Times Square.

Målet var 145 East 50th Street och Kimberly Hotel som har en fantastisk takbar. Att komma in var inte några problem. De glada dörrvakterna roade sig sedan med att gissa vår nationalitet fick vi veta när det var dags att bege sig därifrån. (Holland eller Sverige var föremålen för spekulation.)

View from Upstairs at the Kimberly. Foto: Adrian Scottow.

 

Watermelon Cocktail atop Upstairs at the Kimberly. Foto: Larry.
Loungen på Upstairs at the Kimberly, där paret till höger just ska förlova sig! Foto: Adrian Scottow.

Väl uppe avnjöt vi allt som sig bör på en takbar i New York: delikata drinkar, strålande utsikt och magisk stämning. Då det var middagsdags beställde vi även in sliders och pommes frites, vilket är typisk takbarsmat.

Sliders är små minihamburgare, som jag tidigare skrivit om i inlägget om Pop Burger. Rekommenderas varmt! Pommes fritesen var dock av storleken grand deluxe, fast portionen bara var avsedd för en person! Vi naggade enbart lite ur toppen av förpackningen men det blev nästan ändå för mycket för undertecknad. En rask promenad senare (mot nästa takbar) var dock problemet som bortblåst.

View from Upstairs at the Kimberly. Foto: Larry.
Looking down from Upstairs at the Kimberly. Foto: Larry.
The bar at Upstairs at the Kimberly. Foto: Adrian Scottow.

Vill du också besöka Upstairs at the Kimberly? Ha då i åtanke att de har en viss klädkod. ”Business casual, no sneakers, caps or flip flops” står det på deras webbplats. Mitt tips är att promenera dit i sköna sneakers men byta till finare skor strax utanför.

Enjoy!

PS. Min egen kamera ville inte riktigt lyda denna kväll, så jag tackar dessa andra fotografer från Flickr! Du kan också se fler bilder från Upstairs at the Kimberly på Evas blogg.

Vill du följa min New York-blogg på Facebook? Välkommen dit för fler tips!0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Inte jag heller! Det härliga är att de har öppet året runt. Längtar …

Scottishmoments
9 years ago

Skulle inte ha nåt endaste litet dugg emot att sitta just där just precis nu och smutta på just den där melondrinken…. åh……

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Det lät verkligen också intressant! Knepighet är en bra utmaning. 😉

lenaiwales
9 years ago

Takbarer, kanske något nytt att samla på! Jag samlar på caféer vid kända torg. LIte knepigt men kul!