Takbaren på Wythe Hotel i Williamsburg

Att se Manhattans skyline från ett tak, det är en av mina favoritsaker att göra i New York. Häng med mig till Williamsburg, Brooklyn och takbaren på Wythe Hotel!

Takbaren på Wythe Hotel i Willimsburg hade jag länge hört talas om. Men av någon anledning hade inte något besök blivit av. En vårdag i april är det dock dags att göra slag i saken.

Bara en tunnelbanestation från Manhattan

Jag beger mig med L-tåget från Union Square (en av mina favoritplatser i New York), för att kliva av vid första stoppet i Brooklyn: Bedford Street. Den här tunnelbaneresan tar bara några minuter. Dessutom är det enkelt att hitta, även för den mest lokalsinnesbefriade (*tittar upp i taket*).

Nära East River i en gammal fabriksbyggnad ligger det, Wythe Hotel. Med hela 117 år på nacken huserar nu byggnaden ett 70-tal rum där man strävar efter att ”reflect and celebrate the creative spirit of our borough” (citat från Wythes webbplats).

Framme vid ingången till hotellet är det kö, något som jag inte väntat mig. Vanligtvis brukar jag bara ta hissen upp till New Yorks takbarer. Nej, jag är ingen VIP (i alla fall inte officiellt), men det har helt enkelt inte behövts.

När jag väl har åkt upp med hissen förstår jag varför. Takbaren är nämligen inte särskilt stor. Visserligen kan man sitta inomhus men en plats i friska luften lockar desto mer. Särskilt då det är en ljuvlig vårkväll och riktig högsommarvärme.

Manhattans skyline flimrar som en hägring i solgasset och på terrassen finns inte en ledig stol. Men jag misströstar inte. Jag börjar med att beställa, vilket man gör inomhus, och har snart ett svalkande glas vitt i min hand.

Trevligt möte med utsikt mot Manhattan

Bartendern hade nog behövt skickas på charmkurs men det är bara att skaka av sig och gå vidare. Jag skannar i stället terrassen efter någon som kan ta ett foto av mig – och se där! Precis vid kanten, vid den bästa utsikten står en annan ensam tjej med ett glas i hand. Hon skrider till verket och sedan börjar vi prata med varandra.

Photo: ESCAPEmedic.

Det här är en annan sak jag bara älskar med New York, ja med att resa över huvud taget: Mötet med människor! Tiden flyger iväg medan vi har en otroligt trevlig stund. Mitt sällskap visar sig vara läkare och dessutom en kringresande sådan. Hon jobbar över hela världen, och innan vi skiljs åt följer vi varandra på Instagram. När jag sedan tar mig en närmare titt på hennes konto ESCAPEmedic blir jag klart imponerad! Vilka bilder! Och vilka insatser hon gör i sitt yrke.

Solnedgången stannar jag inte för att bevittna, jag har fler saker på min lista. Det är nämligen min sista kväll för just denna New York-resa. Men du får ändå se ett par vyer nedan.

Photo: Chris Goldberg.
Photo: Reeve Jolliffe.

Sugen på att besöka takbaren på Wythe Hotel? Barens namn är närmare bestämt The Ides Bar, och självklart ska du ge dem en chans trots eventuell butter personal. Alla har ju sina bra och dåliga dagar.

Att bo på hotellet vore också något extra. Men då får du hala fram stora plånboken: mellan 19 000 och 25 000 för en vecka går det på. Å andra sidan ganska vanliga priser i New York. Hur du hittar billigare boende? Det vet jag. Stay tuned.

Enjoy!

PS. Visste du att jag även bloggar om andra resmål än New York? Via bloggens kategori Other Bites of the World kan du bland annat hänga med mig till ett boende i en fyr, på en fantastisk ö utanför Gotland!

Foton: Anna Ström Åhlén om inte annat anges.

Follow my blog with Bloglovin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fantasy Dining
5 years ago

Ser ut som en väldigt trevlig takbar. Älskar takbarer men har besökt väldigt få just i NY.

Ditte
5 years ago

Stort tack för ett jättebra tips. Williamsburg har jag besökt men inte någon takbar. Däremot blev dte restaurangbesök. Ska lämna tips et vidare till vänner som reser till N.Y. nästa vecka.
Vilket fint möte det blev där på terrassen mellan dig och läkaren. Håller helt med dig om att just möten av skilda slag verkligen kan berika en reesa.
Jättefina bilder som jag njuter av att se.
Stor kram

Ama de casa
5 years ago

Visst är just möten med människor en himla stor del av nöjet med att resa! Såg ut att vara ett trevligt ställe, men när det är kö in undrar jag om jag inte hade vänt… Köer gillas inte 🙂