Jag har vunnit en resa till Fuerteventura!

Den spanska ön med de milslånga stränderna utanför Afrikas kust, det måste vara min lyckoö. Nu är det nämligen andra gången i mitt liv som det har hänt: Jag har vunnit en resa till Fuerteventura!

Att vinna en resa två gånger till samma ö, är det ens möjligt? Ja, tydligen. Men vi tar det från början.

Vinst nr 1: Mix Megapols Tjejplansresa 2010

År 2010 blev jag anmäld till radiokanalen Mix Megapols Tjejplansresa. Det var min mellansyrra som tyckte jag var värd att få komma bort ett tag och inte minst få se Andreas Johnson uppträda exklusivt för gruppen. Ja, det var ett av resans dragplåster.

En dag kom det ett telefonsamtal från Mix Megapol, där de meddelade att jag var en av tre de skulle välja mellan från kanalens FB-sida. Jag hade nämligen gått in där också och skrivit en egen motivering. Nu undrade de bara: Kunde jag åka iväg en vecka i februari? Mitt svar blev ett rungande: ja! Sedan skulle de återkomma med besked, och under väntetiden lade jag in ABBA:s The Winner Takes it All som ringsignal (haha, sant), så jag skulle fatta direkt. Och en dag ljöd sagda melodis intro från min lilla Sony Ericsson-mobil.

Hurra! Jag åkte som en av cirka 50 tjejer ner till Fuerteventura, där vi hade en fantastisk vecka. Vi bodde på Playitas, då resan hade tema träning. Och inte mig emot!

Det blev en vecka med extremt mycket skratt, underbar mat och vackra vyer. Plus konserten med Andreas Johnson då, där TravelAnna själv fick en liten dans med idolen. 😉

Fokus låg dock på träning, så på programmet stod allt från tennis till katamaran och salsa. Själv höll jag mig mest till styrketräning och promenader, precis som på hemmaplan.

Informationskväll om Fuerteventura med Spanska Turistbyrån

Vi spolar nu fram till år 2018 och häromveckan. Då hade nämligen Spanska Turistbyrån bjudit in till en informationskväll i Stockholm, på Scandic Hasselbacken.

Temat för kvällen var (tada!) Fuerteventura. Min första tanke var onekligen ”Men där har jag ju redan varit”. Men så insåg jag ju att ön faktiskt har en hel del annat att erbjuda än det jag hann med.

Och vilken kväll det blev! På plats fanns en hel stab med inspiratörer, som under en infoturné i Skandinavien nu kommit till Sverige. Jag fick lära mig mycket nytt om Fuerteventura, som förstås har förändrats på åtta år.

Bra att veta om Fuerteventura

  • Ön har de bästa stränderna på Kanarieöarna.
  • 95 procent är så kallade ”naked beaches”, alltså helt rena tomma stränder.
  • Inriktningen är att sälja upplevelser och ekoturism.
  • Man vill lära av andras misstag och inte exploatera ön. Därför byggs inga nya hotell!
  • Klimatet innebär mer än 3 000 soltimmar per år.
  • Ön passar bra för både resande utan barn och för familjer. Den är också ”gayvänlig”!
  • Många filmer har spelats in här, som Star Wars och Exidus, tack vare den unika naturen.
  • Ön har stora aloe vera-odlingar.
  • Närheten till Afrika ger en behaglig temperatur året runt.
  • Här finns allt från kulturupplevelser till mängder med aktiviteter i naturen och till havs, framför allt vindsurfing.

På plats fanns också flera hotellrepresentanter som berättade om öns breda utbud. Det finns nämligen allt från familjehotell till boende för resenärer utan barn. Likaså allt från självhushåll till komplett all inclusive.

Vinst nr 2: En flygresa tur och retur till Fuerteventura

Men vad var det då jag vann? Jo, under kvällen fick man lägga sina visitkort i en skål. Under dragningen såg jag flera lyckliga vinnare utom mig själv. Men jag stirrade på skålen och försökte med ”The Law of Attraction”. Jag skulle bara vinna! Så gick sista lotten till en person, som (håll i er!) lämnade tillbaka sin vinst. Hen flög så mycket ändå i sitt eget jobb. Ny lott skulle nu dras och, ja du har gissat rätt: DEN FÖLL PÅ MIG!

Jag hade vunnit en flygresa tur och retur till Fuerteventura! Igen! Snurrig av glädje skålade jag med mina resebranschkollegor, som jag också avnjöt tapas och andra godsaker med under kvällen.

Timmen var sen när sista tåget gick tillbaka till Strängnäs. Därav den något trötta uppsynen ovan. Notera dock: Trött men lycklig!

Hitta ett bra hotell på Fuerteventura

Någon gång mellan november och mars ska vinsten användas. Nu återstår den spännande uppgiften att hitta ett bra hotell! Plus få med mig ett sällskap förstås, även om hen förstås måste betala själv. Troligen blir det maken!

Jag säger alltså: ”To be continued!”. Tills vidare kan du läsa mer om Fuerteventura och hotellen här.

Har du också varit på Fuerteventura? Berätta gärna!

 

Foton: Anna Ström Åhlén utom nr 1 Sonnie Hiles, nr 3: Susanne Helledal och nr 4: Myke

Follow my blog with Bloglovin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann-Louise
5 years ago

Vad kul! Vilken tur du har 🙂 Grattis till vinsten!

Resfredag
5 years ago

Tjohooo, grattis!!

Helena - Oh darling, let's be adventurers

GRATTIS till vinsten! Hoppas du det blir en riktigt toppenresa när det bär av.

Cathinka - På vift!
5 years ago

Stort grattis!

Geddfish
5 years ago

Stort grattis till vinsten, tjoho, vilken tur du har 😀
Jag har varit på Fuerteventura en gång med min salig make, flera år sedan. Jag skulle velat komma till södra delen eller norra, om jag gjorde en ny resa.
Ha en bra dag <3

Ditte
5 years ago

Vad roligt! Stort grattis! Och man måste chansa och tro på turen.
Täffade igår på resemässan på Silja Symfonie på en representant just från Fuerteventura.Men jag vann ingen resa. Just till Playitas åker min dotter varje år just för att det är så bra träningsmöjligheter.
Stor grattiskram

Eva – People in the Street

Stort grattis till dig! Du är alltid en värdig vinnare oavsett hur du vinner 🙂

Daniela | Discovering The Planet

Hur kul som helst :). Grattis!

Lena i Wales
5 years ago

Stort grattis!

FREEDOMtravel
5 years ago

Så himla kul! Stort GRATTIS! Och galet att du vunnit en resa till samma ö två gånger!!! Jag har aldrig varit där, tyvärr. Trevlig resa!

marina
5 years ago

Härligt, grattis! Prata om flyt! Där har jag aldrig varit, det känns som en rätt outforskad del i min värld. Ser fram emot rapporteringen därifrån!

TravelAnna
5 years ago
Reply to  marina

Stort tack för det, Marina! Ja, det ska bli så roligt att få urforska ön mer. Ledsen att jag missade din kommentar och svarar först nu.

Ha det gott!