Hummer och pubrunda i Red Hook, Brooklyn

Lobster Roll Maine Style, på Red Hook Lobster Pound. En riktig delikatess!

Vad ska du göra när du är i Red Hook, Brooklyn? Det kanske du undrade efter att ha läst inlägget om att ta Ikeafärjan till Brooklyn, när du är i New York. Här kommer tips!

Efter eventuellt besök på Ikea Brooklyn, tar du en promenad bort till de gamla hamnkvarteren i Red Hook. Är du hungrig (vilket du blir om inte annat) får målet bli Red Hook Lobster Pound. Ett fantastiskt ställe som serverar pinfärsk hummer, direkt från kusten vid Maine. Du beställer i en särskild lokal, går sedan ut på gatan igen och in i nästa lokal som är matsalen (se bild nedan).

Prova hummerrestaurangens absoluta favorit bland gästerna: en Lobster Roll Maine Style. Det betyder hummersmörgås med sallad, kryddor, selleri och en klick av ställets hemgjorda majonnäs. Du kan också få din hummerrulle varm med smält smör. Men frågar man personalen, tipsar de själva om just Lobster Roll Maine Style. Hummern avnjuts med en påse chips från Cape Cod, som ingår i måltiden.

Efter detta är du förstås törstig. För en mysig pubmiljö, är det bara att gå några meter på samma gata. Där ligger puben Brooklyn Ice House. Bakom själva publokalen öppnar sig en mysig innergård, där det är en underbart att sitta med en kall Broolyn Lager en het sommardag. Är du fortfarande hungrig går det bra att beställa burgare eller annat från pubens meny.

Den mysiga innergården på Brooklyn Ice House, ger svalka en het dag i New York.

Vid mitt eget besök i Red Hook, slingrade sig en lång kö utanför puben. Det visade sig vara Pub Crawl i Brooklyn! När jag och mitt sällskap avnjutit hummern gick vi nyfiket in på puben där vi fick varsitt kort, som det sedan bara var att visa upp på en handfull pubar. Efter en stämpel i kortet bjöds det gratis öl! Syftet var helt enkelt att ”get to know Brooklyn”. Ett mycket trevligt evenemang, som varmt kan rekommenderas. Särskilt en dag som denna, då kvicksilvret kröp upp mot 28 grader i skuggan.

Missa inte Red Hook, Red Hook Lobster Pound och en pubrunda i Brooklyn, nästa gång du är i New York! Du får garanterat en annorlunda och givande upplevelse, långt ifrån ”det vanliga” kring Times Square.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments