Vietnamesisk bánh mì-sandwich i New York

Bahn Mi New York

Sugen på báhn mì, en vietnamesisk sandwich i New York? Då ska du bege till Saigon Vietnamese Sandwich Deli på 369 Broome St (mellan Elizabeth St och Mott St). Där kan du enkelt stilla hungern med en annorlunda delikatess, för det facila priset av några dollar.

Bánh mì är en lång fransk-vietnamesisk baguette fylld med en delikat blandning av koriander, chilipeppar, gurka, inlagda morötter, sallad och ditt eget val av övrig fyllning. Välj mellan fläskkött, kyckling, tonfisk eller något vegetariskt alternativ, bara för att ta några exempel. Baguetten är extra krispig, då den oftast är bakad med en blandning av vetemjöl och rismjöl.

Vid lunchtid är det rejäl rusning på detta lilla matställe. Men undertecknad gjorde ett besök under helgen och lyckades få beställa omgående. Det gick också bra att välja styrka på kryddningen: glöm bara inte att säga till!

Sandwichen avnjuter du gärna vid fönstret, där du kan slå dig ned på en hög pall. Men platserna är lätt räknade, då detta främst är ett avhämtningsställe. Bäst är nog att ta med bánh mì-sandwichen ut, och mumsa på den under bar himmel i närbelägna Sara D. Roosevelt Park. Eller också tar du sandwichen i handen och går vidare mot shopping på Elizabeth St i Nolita. Du har nämligen sparat många sköna dollar genom din lunch från Saigon Vietnamese Sandwich Deli!

Har du fått mersmak, kanske du själv vill göra din egen bánh mì? Då finns det gott om inspiration och recept på denna webbplats.

Smaklig måltid!

En vietnamesisk sandwich mättar länge och gräver inga djupa hål i kassan.

Bánh mì-smörgåsen var så lång att den fick delas i två delar, för att lättare kunna hanteras.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
11 years ago

Hej Enna och välkommen hit!

Nej, jag bor inte i NY men det är mitt mål att göra det någon gång i framtiden. Under tiden får jag passa på att åka så ofta jag kan. 🙂
Kikade in på din blogg också och återkommer gärna. Intressant!

Enna
11 years ago

Hej.Bor du i NY!