Packa smart för resa till New York

Packa smart för resan till New York. Foto: Virabet.info.

Ska du resa till New York? Då gäller det att packa smart. Men vad ska du ta med dig? Vädret kan ju variera ordentligt i det stora äpplet. Dessutom kanske du gör rejäla shoppingfynd?

Här kommer några packningstips för New York, baserade på tre villkor: att du inte ska vara borta alltför länge, att dollarkursen är fördelaktig och att du planerar att shoppa en del på plats.

1. Kolla med flygbolaget hur mycket bagage du får ta med dig på planet hem. En eller två väskor? Vad kostar övervikt?

2. Åk med nästan tom resväska. Ta bara med det nödvändigaste: ett ombyte med kläder räcker om du tänker shoppa mycket. Att ha det viktigaste i handbagaget är klokt, då resväskan faktiskt kan komma på avvägar.

3. Hygienartiklar köper du billigt på plats. Lite bättre hotell har ofta miniflaskor med schampo och duschkräm på hotellrummet. I nästan varje gathörn finns dessutom Duane Reade, en kedja med drugstores som är öppna dygnet runt. Här finns allt från läppstift och skavsårsplåster till frukostmat och dunderkurer mot förkylningar.

4. Träningskläder, om hotellet har gym och du vill ha något att göra när du vaknar 05.30 överpigg av jetlagen. Annars måste du ju bara ta en joggingtur i Central Park!

5. Två par sköna promenadskor rekommenderas varmt. Att promenera genom New York, är ett av de bästa sätten att uppleva staden. Inte minst ser du den gradvisa övergången mellan de totalt olika stadsdelarna. Ett par väl ingångna skor räcker inte; det kan undertecknad intyga. Om inte annat, kan du dock köpa skor på plats. Century 21 har otroligt prisvärda gympaskor av all världens märken.

6. Ta inte med frukt in i landet. Se till att ingen överbliven banan följer med i ryggsäcken. Ombord på planet skriver du nämligen under på att du inte importerar livsmedel …

7. Ett paraply kan behövas, liksom en kofta eller tröja vid snabba väderväxlingar. Det kan vara klarblå himmel med solsken när du kliver ut från hotellet och några timmar senare totalt skyfall.

8. Skippa fyra sorters handväskor eller finskor (om du tillhör väsk- och skogalningarna). Väsk- och skofynden ”from heaven” gör du på New Yorks olika outlets som Century 21 och Burlington Coat Factory.

9. En adapter är bra att ha, om du behöver ladda telefonen eller rakapparaten. Vissa hotell har dock dockningsstation för Iphone och Ipod.

Fler tips finns onekligen. Men detta är en start för din smarta packning för New York-resan.

Trevlig resa!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Stort grattis till Vivi! Vilken underbar födelsedagspresent! April är ju en perfekt månad att åka i. Kul att kunna hjälpa till med tips. Ännu fler tips kommer på min FB-sida för bloggen, allteftersom.

Niclas Norén
9 years ago

Vivi fyller 50 idag och jag gav henne en NY-resa i april, så vi brewsar runt på din site för att botanisera om NY och vad vi vill göra … så bra tips!!! Niclas

Anna Ström Åhlén
11 years ago

Favorit i repris, då flera har efterfrågat ompublicering av detta inlägg!

Njut av din resa! Nya tips följer i juli.