Att göra när det regnar i New York

Rainy day in NYC
Foto: See-ming Lee.

Det regnar i New York. Fast solen alldeles nyss stekte på dina armar, lyser den nu med sin frånvaro. Vad hände? Det är inte en helt ovanlig situation i denna stad, där vädret gäckar oss alla.

Men misströsta inte om det regnar! Så längre det inte är ett gigantiskt oväder, kan du lugnt fortsätta njuta av stadens fröjder.

Rainy day in NYC
En tidning att läsa på ett café – bra en regnig dag. Foto: Adrian Miles.
Coffee and bagel at Starbucks NYC
Fly regnet med fika på Starbucks – alltid en räddning. Foto: Anna Ström Åhlén.

Är det tidigt på dagen, njuter du förstås extra länge av din frukost som kanske till och med får bli en brunch?

En given aktivitet är även shoppingrundan. Om du är uppe med tuppen kan du våga dig på outletvaruhus som Century 21 och Burlington Coat Factory. Men vill du inte trängas med paraplyer, kan du passa på att ta en sväng till stadens vintagebutiker. Eller botanisera i en bokhandel: bläddra, dröm och njut – medan regnet piskar mot rutorna.

Dress from Burlington
Fynd från Burlington Coat Factory. Foto: Anna Ström Åhlén.

Vid lunchdags besöker du Eataly, en fantastisk italiensk matmarknad som mättar alla sinnen. Här kan du strosa länge, helt oberoende av väder och vind. Kanske får också några delikatesser följa med till hotellet?

Eataly NYC
Eatalys delikata ostar. Foto: Chuck Hagel.
Eataly food NYC
Mums på Eataly. Foto: Arvind Grover.

Stärkt av mat och dryck vill du kanske vara lite kulturell. New York har mängder av museer och utställningar. Vill du inte ge dig i kast med de största som MoMA (Museum of Modern Art), kan du besöka Soy Wonder Technology Lab (roligare än Tekniska Museet i Stockholm?). Här får du lära dig hur robotar fungerar och testa den senaste digitala tekniken. Ett garanterat nöje för både barn och vuxna.

NYC guide books
New York-lektyr att frossa i. Foto: Anna Ström Åhlén.

När benen blir trötta tar du siesta på hotellrummet med inspirerande läsning. Om inte annat måste du ju planera resten av tiden i New York. Då passar den här guideboken.

Utvilad beger du dig sedan ut i New York-kvällen, med paraplyet i stadigt grepp. Eller också väljer du att ta NYC Taxi. Njut av de glittrande neonljusen, den blänkande asfalten och detta skådespel som aldrig tar slut. Visst är det vackert även när det regnar?

Wedding couple in NYC
Regnig bröllopsdag i New York. Foto: Jennie.

Har du sedan bokat en Broadwayshow denna kväll, behöver du inte sörja kvällssolen. Sistaminutenbiljetter finns ofta att få tag på.

Till sist lockar säkert en drink på en inglasad skybar. Varför inte på denna roterande restaurang, med en utsikt ”to die for” …

Rainy day in NYC.
Foto: David Shankbone.

I morgon skiner kanske solen. Eller inte. Vädret är nyckfullt i New York! Men staden levererar – alltid.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments