Hudson Greene Market – ekologisk mat och gott fika i Jersey City

Macarons Jersey City
Macarons på Hudson Greene Market.

Du har bestämt dig för att åka till Jersey City! Bra, det gäller att våga utforska andra områden kring New York. Kliv bara på Path-tåget och åk några minuter under Hudsonfloden.

Kliv av vid Exchange Place.* Nu är du i Jersey City, bara ett stenkast från Manhattan.

Kanske har du till och med valt att bo här? Ett mycket smart alternativ, som både ger mer över i plånboken och en lugnare miljö.

*Obs! Stationen är stängd under helger under 2014. Det går dock bra att åka till Groove St och promenera därifrån.

Hudson Greene Market

Man kan ju inte åka någonstans utan att ha koll på ätandet, eller hur? Ni känner mig vid det här laget. Därför styr vi omedelbart stegen till en fantastisk butik med café och mat för avhämtning.

Butiken heter Hudson Greene Market och ligger bara en kort promenad från tunnelbanan. Här ska du definitivt stanna till för påfyllning av energidepåerna.

Hudson Greene Market, cookies

Jag bodde alldeles i närheten, under min senaste New York-resa. Det var därför naturligt att fylla frukostkylen just hos Hudson Greene.

Jordnötssmör (självklart ekologiskt), färskpressad juice, nybakat bröd och yoghurt var den stående frukosten. Kaffet sparade jag till sist. Det avnjöts inte i lägenheten, utan ”to go”, på promenad längs floden.

Ganska snart upptäckte jag att kön till det närbelägna Starbucks var för lång. Då var det perfekt att dricka kaffet från Hudson Greene, som smakade minst lika gott.

Candy Hudson Greene Market

Macaron Hudson Greene Market

Croissants Hudson Greene Market

Om du är sugen på något sött till kaffet kan du få problem med att bestämma dig. Macarons, cupcakes och chokladdoppade äpplen kanske inte kvalar in på topplistan över hälsosam mat. Men det bryr vi oss inte om, eller hur?

Cupcakes Hudson Greene Market
Juice Hudson Greene Market

Mjölk- och juicedisken bjuder annars på allt från sojamjölk till färskpressade juicer. Betydligt nyttigare söta alternativ – och delikata, det kan intygas.

Från Hudson Greene Market var det ungefär tre minuters promenad till den här stiliga byggnaden, där jag hyrde lägenhet via Airbnb. Priset var ju också ganska trevligt: under 600 kronor/natten för två personer.

Jersey City residential building
Jersey City Light Rail

Vid Exchange Place kan du, förutom att ta tåget till Manhattan, förstås åka vidare in i Jersey. Fortsätt antingen med the Path eller ta the light rail inom Jersey City.

Härifrån tar det också bara 20 minuter med bil till Newark, dit min vänliga hyresvärdinna skjutsade mig när den dagen (snyft) var kommen.

Manhattan skyline from Jersey City

Men åter till Hudson Greene Market, där du även kan köpa färdiglagad mat att ta med. Maten eller fikat avnjuter du förstås på en bänk vid Hudsonfloden, vid The Waterfront. Se solen reflekteras i One World Trade Center, se helikoptrarna cirkulera i skyn och känn vinden mot ansiktet. Och framför allt: ta in denna nästan overkligt vackra syn.

Sitt sedan kvar till solnedgången över Manhattan. Bättre blir det knappast.

Enjoy!

PS. Adressen till Hudson Greene Market är 77 Hudson Street.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
10 years ago

Förstår att det blir långt att åka för dig! Men kul att du fick mersmak. Jag vill gärna själv återvända. 🙂

Trillingnöten
10 years ago

För 1.5 år sen var jag på arbetsintervju i Jersey City och blev glatt överraskad! Mysigt är det! tyvärr hann jag inte in på nåt fik eller så eftersom jag var där så tidigt på morgonen och också lämnade stan tidigt 🙂 Det var kallt och jag kände inte direkt att det var läge att vänta en timme för att de skulle öppna och sen ha ytterligare 1.5 timme resa hem till min bostad 🙂 Men värt ett besök igen! Absolut!