Arepas på Lower East Side

Är du hungrig på Lower East Side? Kanske sugen på något att snabbt ta med? Bege dig då till Patacon Pisao, för arepas, trevligt bemötande och äkta New York-vibbar.

Det är en regnig höstdag på Manhattan och då menar jag REGNIG (med versaler). Det regnar, piskar och forsar från alla håll, så paraplyer bara är att glömma. Inte helt ovanligt för New York, även om staden faktiskt har över 200 soldagar om året.

Denna dag börjar jag med en shoppingtur till favoriten Tenement Museum Shop, som är ett mecka för alla som älskar böcker, udda och fina prylar som handlar om New York. Missa inte heller museet, där du får besöka lägenheter folk levde i förr som immigranter i New York.

Med på shoppingrundan är mitt ressällskap Eva Sollén (People in the Street). Våra ögon var stora som tefat första gången vi klev in här, 2014. En butik som byggd bara för oss?! Men efter turen delar vi upp oss en stund, och jag sätter mig med datorn på ett mysigt café.

Sedan blir jag hungrig! Vant konsulterar jag min ”vän” Google och se där, bara några gator bort ligger ett litet ställe med takeaway för arepas. Jag har ju knappast kunnat glömma de gudomliga arepas jag och mina vänner åt under vår utflykt till Queens.

Jag trotsar regnet och är strax på plats bland rytmer från Venezuela. Restaurangen är närmast ett hål i väggen men det finns några sittplatser. Bemötandet är dessutom överväldigande trevligt.

Killen i kassan är idel leenden, och när jag nämner min New York-blogg söker han genast upp den på sin telefon. ”Oj, har du klippt dig?” undrar han, då de långa lockarna i min profilbild är inte på plats (haha: avslöjad).

Patacon Pisao förmedlar New York-vibbar, skrev jag i inledningen. Och vad menar jag då med det? Jo, helt enkelt den stämning  man så ofta finner här. I denna minirestaurang möts olika nationaliteter, främlingar samtalar med varandra, väggarna är av blottlagt tegel och, som på order av en regissör, sveper en gul taxibil förbi på gatan. (Ta en titt på mitt lilla mobilklipp nedan, så förstår du.)

Jag beställer min arepa som får följa med hem till lägenheten innan den slukas. Den når inte helt upp till klassen hos dem i Queens men mättar ändå gott denna kyliga dag. Jag borde förstås ha valt grillat majsbröd som i Queens, inte friterat. Men det får bli nästa gång!

Sugen på ett besök? Se karta nedan.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ella
Ella
5 years ago

Ser mysigt ut! Det ska jag komma ihåg.

Ditte
5 years ago

Det är så roligt att ta del av dina så omsorgsfullt skrivna inlägg om N.Y. Känner att jag är med på ett litet hörn trots att det nu är väldigt länge sedan jag var här. Men atmosfären minns jag och med stor glädje och den kommer närmare via dina texter och bilder. Stort tack!
Varm kram