Om att resa (!) sig igen

Resebloggare kommer hem från semestern. Resebloggare blir sjuk och resebloggare hinner inte blogga. Vad gör hen då? Jo, tar fram världens klokaste motto: ”Vi ger aldrig upp”och reser sig igen …

Jag, TravelAnna, hann inte mer än landa på Arlanda, efter den senaste resan som gick till Fuerteventura. Redan dagen därpå knackade en ovälkommen besökare på dörren. Efter veckor med magsjuka och annat elände ville hon inte öppna, men tvingades. In klev nämligen nytt elände. Inget allvarligt men plågsamt. Och så började kampen att hålla näsan över vattenytan …

TravelAnna aka Falkblick-Anna älskar sitt jobb. Därför blir det extra tufft när sjukdom knackar på dörren. Nu ska det sägas att vederbörande inte haft en enda sjukdag (sjukskrivning) på tio år. Det är inte fy skam. Så visst måste man få vara lite under isen då och då.

Då är det skönt med förstående kunder, kunder som vet att de får sin leverans ändå, oavsett. Vi, TravelAnna/Falkblick-Anna, ger nämligen aldrig upp. Det är ett motto jag tagit över från min älskade pappa, som inte längre finns ibland oss. Och ett motto som han i sin tur tog över från sin far, min älskade farfar.

”Vi ger aldrig upp”, smaka på det mottot igen. Det är nämligen mer flerbottnat än vid första anblick. Det hade varit lätt att säga ”Jag ger aldrig upp”. Men här handlar det inte om jag, utan om vi. Om att inte vara ensam, utan att med rätt människor och hjälp vid sin sida kunna kämpa. Tillsammans.

Nu är jag på banan igen. Jag har en riktigt bra jobbdag bakom mig, med nöjda kunder, tack vare fina vänner och fin familj. Vi ger nämligen aldrig upp, glöm aldrig det. <3

Trevlig helg, kära läsare, och ta hand om varandra!

Jag och min pappa under vår sista fina helg tillsammans, 2017.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ditte
5 years ago

Ett väldigt bra motto. Tro jag har en hel del av det i mig också. Ärvt efter pappa och även min mamma. Dubbelt upp. Och jag har fört detta vidare till döttrarna. Tillsammans är vi starka. Och på olika sätt.
Skönt att du är på banan igen. Och styrka med hjälp av ära och kära är något fantastiskt.
Varm kram!

Evy Knoph
5 years ago

Ååå Anna… jag tror vi är lite av samma virke.

När du skriver om din älskade pappa, känns det just idag. Idag är första födelsedagen min mamma firar bland alla andra änglar. Hon skulle fyllt 97.

Själv var jag sjukskriven ca 4,5 dagar i vintras, tror också det var första gången på 10-15 år..visste knappt hur man gjorde sjukanmälan.

Ibland får man bara släppa lite på sina krav, det ordnar sig.

Ha det bäst sålänge!

Geddfish
5 years ago

Tillsammans. Det har jag också fått smaka på. Tillsammans fixar vi allt. Ensam är inte alltid stark.
Dock har jag ensam fått rodda hem bekymmer. Men kommer alltid tillbaka.
Varm kram och ha det finfint!

Ann-Louise
5 years ago

Vilken fin bild på dig och din pappa! Hoppas du mår bättre nu och vilket bra motto!

TravelAnna
5 years ago
Reply to  Ann-Louise

Tusen tack för din fina kommentar, Ann-Louise! Den värmde verkligen. Ja, den bilden innebär så fina (men vemodiga) minnen för mig. Är ändå så oerhört glad att vi fick just den där sista helgen tillsammans, innan katastrofen var ett faktum.

Tack, jag mår bättre och tar ett steg i taget för att fortsätta göra det.

Kram till dig och ha en fin helg!

FREEDOMtravel
5 years ago

Härligt att höra att du är på banan igen! Hoppas att du hade det bra på Fuerteventura! Här har vi sjukt segdragna förkylningar, som visserligen inte är allvarligt alls, men allting blir ju ändå jobbigare på något sätt … Varma kramar till dig!

Resfredag
5 years ago

Fint motto! ❤️

Emma. Sol som sol?
5 years ago

Det är så, råkar man på en sak så står allt det andra där och tycker att jamen där kan vi också tränga oss på. Jag minns vintern 2008-2009, då var jag sjuk varannan vecka med influensa, maginfluensa, förkylningar och hela skiten, Jag var så trött hela jag, mentalt knäckande.

Skönt att du nu känner att du har det bakom dig!

Johanna Elisabet Bergström

Jag blir alltid imponerad av detta att ”inte ge upp”. Åh andra sidan inser jag att jag själv inte heller ger upp så lätt – bara att jag vågar inte gå ut med det. Självförtroende är en styrka som jag är uppfostrad till att inte ha. Bra att du påminner om att det är okej att kämpa. Kram

Johanna Elisabet Bergström

For what it’s worth – du har mitt stöd.

Kram