Happy hour på Oppa Bar i New York

Happy hour i West Village, min favoritstadsdel i New York. Dessutom med en nära vän. Kan det bli bättre? Häng med oss till läckert inredda Oppa Bar!

Planering för New York-resan i all ära. Men det gäller att inte glömma det spontana, att lämna utrymme för överraskningar. Det är då de bästa fynden uppenbarar sig. Så även på min senaste New York-resa.

Gratis mat i New York

Det är en ljum oktoberdag i det stora äpplet som jag och vännen Eva (People in the Street) som vanligt går på upptäcksfärd. Vi har börjat kvällen med ett besök på baren Spain, där vi glatt överraskade fick fria tapas till drinken! Bara ett av många exempel på hur man kan äta gratis i New York.

Nu är det dags att gå vidare och vi fortsätter in i West Village, vår gemensamma favorit (bland många) i älskade New York.  Vår vana trogen håller vi utkik efter lockande eller annorlunda ställen, både att fotografera och uppleva.

Bar med läcker inredning

När vi plötsligt hittar Oppa Bar är vi helt överens: här ska vi gå in! Vi behöver bara kasta en blick genom fönstren för att se att detta är ett ställe i vår smak. Jag, som är extra svag för läckra lampor, kastar suktande blickar på barens glödlampor. Ett dovt rött sken bäddar in hela stället, som trots den relativt tidiga timmen ändå börjar fyllas med folk. Det är nämligen happy hour!

Låga priser på happy hour

Fyra dollar för ett glas vin, det är taget! Nöjda med vårt val slår vi oss ner för ett välbehövligt ”pitstop” med tillhörande besök på ”the restroom”. Sedan turas vi förstås om att gå en runda med kameran.

Överallt finns udda detaljer och mer eller mindre humoristiska skyltar som ”save water, drink wine”. I dokumentationsivern har undertecknad lite bråttom, därav inte helt knivskarpa bilder. Någon selfie låter inte heller infinna sig. Jag tänker först göra ett försök på den likaledes udda toaletten. Men där får dockansiktet (!) på spegeln klara sig självt utan min suddiga nuna. Men visst ser det väl lockande ut?

Vi stannar precis lagom länge, till dess att hungern börja göra sig påmind igen. Visserligen finns det mat att köpa här också; de lär ha goda Buffalo Wings och tapas. Men vi beslutar oss för att dra vidare ut i New York-kvällen. En bland många, i vår absoluta favoritstad på jorden.

Sugen på ett besök? Adress och karta hittar du nedan.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
5 years ago

Jisses, där fanns det verkligen mycket att uppleva, så mycket intryck att sortera!

Vad är en well drink? Vatten från brunnen? 😀

Eva – People in the Street

Ännu ett fint minne från alla våra gemensamma New York-upplevelser! Det var verkligen ett ställe i vår smak och ditt inlägg får mig nästan att känna att vi är där igen 🙂 Ska kika på mina bilder därifrån och så kommer det säkert ett inlägg så småningom.

Ha en fin lördag!
Kram

Ann-Louise
5 years ago

Vilken cool bar, helt i min smak! 🙂

Ann-Louise
5 years ago

Ja, det skulle verkligen vara kul! 🙂