Så köper du en egen bänk i Central Park

Sign on a bench in Central Park
Foto: Anna Ström Åhlén.

Har du sett bänkskyltarna i Central Park? Små plaketter men med stora avtryck. Så här kan du skaffa en egen bänk – om du har råd …

På flera tusen bänkar finns de, skyltarna i The Central Park Adopt-A-Bench Program. Skyltarna som är allt från romantiska till sorgliga. Eller bara kryptiska.

Foto: Phil Roeder.
Foto: Little Sadie.
Foto: Phil Roeder

Central Park Adopt-A-Bench Program startade 1986, som en fond för att bevara och underhålla de drygt 9 000 bänkar som finns i parken. Hittills har mer än 3 000 bänkar ”adopterats”.

Kanske vill du föreviga ett romantiskt frieri i New York?
Eller minnas någon nära som gått bort? Det behöver inte vara en människa. Här får förstås även husdjur sina egna bänkar.

Foto: Anna Ström Åhlén

Foto: Mighuera.

Var beredd att betala 7 500 dollar för ”din” bänk. För 25 000 dollar får du även möjlighet att välja bland mera rustika, handgjorda bänkar. Mycket pengar, kan tyckas. Men inte för alla. Och med tanke på den goda saken, är det säkert välinvesterade slantar. Själv väljer jag dock att lägga pengarna på att resa dit i stället …

Här är formuläret där du kan tillägna någon en egen bänk i Central Park. Efter sex till åtta veckor är plaketten på plats! Mottagaren får också ett personligt intyg.

Enjoy!

PS. Välkommen att följa bloggen även på Instagram!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Haha, ja, det var nog i saftigaste laget för oss vanliga dödliga. 😉

lenaiwales
9 years ago

God idé, men safftig summa!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack för din kommentar! Det kan ta en stund innan kommentarer syns numera, då jag valt att godkänna dem först. Det har nämligen kommit mycket spam på senare tid.

Ja, bänkidén förenar verkligen nytta och nöje. 🙂

Scottishmoments
9 years ago

Skrev en kommentar men vet inte om den försvann provar igen 🙂

Älskar iden med bänkarna! Så roligt och smart!