The Cloisters Museum and Gardens – unik sevärdhet på norra Manhattan

Har du klarat av de mest kända sevärdheterna i New York? Då ska du bege dig norrut på Manhattan, till en mera ovanlig plats. Besök The Cloisters, ett museum i medeltidsstil med en sagolik trädgård. 

Det är en stekhet dag i juni som vi kliver på New York City Subway. Färden går norrut på Manhattan, närmare bestämt till 190th Street. Målet är nämligen just The Cloisters.

The Cloisters är en mycket speciell sevärdhet som många turister missar i New York. Det är byggt av delar från äkta medeltidskloster i Europa (Frankrike och Spanien). Här finns, förutom en samling av medeltida konst, också en fantastisk trädgård.

Vi börjar vårt besök med att vandra runt just i The Cloisters trädgård. Frågan infinner sig direkt: Är vi verkligen fortfarande på Manhattan? Friden är total och dofterna kryper inpå, av örter som mejram och timjan. Det finns till och med apelsiner! Här stannar jag mer än gärna länge, kanske med en bok eller bara för att filosofera.

Kontrasten mellan grönskan och de vackra medeltida murarna gör att kameran går varm, i alla fall för min del. Jag är ju resebloggare! Men snart är jag lika varm som kameran; det är ju en sommardag i New York och som bekant kan de bli minst sagt heta.

Skönt då, att det också finns en caféhörna där något svalkande kan avnjutas. Efter ett tag går vi också inomhus för att beskåda den stora samlingen av medeltida konst som finns där.

Detta vore väl en optimal inspelningsplats för en romantisk film, eller hur? Eller ett kostymdrama.

Du får heller inte missa att beundra utsikten från Fort Tryon Park, som du går igenom på vägen till The Cloisters. Här finns en strålande utsikt mot Hudsonfloden.

The Cloisters öppnade år 1938 och är faktiskt en del av det kända museet The Met: alltså Metropolitan Museum of Art. Grunden till The Cloisters är samlingarna från George Grey Bernard, som var skulptör och konsthandlare. Han samlade delar av medeltida arkitektur från franska byar, efter första världskriget. Delarna förvarade han sedan i en kyrkoliknande byggnad i Washington Heights. John D Rockefeller köpte denna samling 1925 och den blev så grunden till The Cloisters.


Vad kostar det då? Ja, inträdesavgiften bestämmer du faktiskt själv men en skylt upplyser om ”suggested admission”. Det är cirka 25 dollar per vuxen, medan barn går in gratis och studenter har rabatt. En bra sak är att biljetten gäller för fler museer samma dag, om du så önskar (och hinner). Du kan då också besöka The Metropolitan Museum of Art på Fifth Avenue och The Met Breuer.

Här kan du läsa mer om The Cloisters Museum and Garden och få exakta öppettider. Museet ordnar även event som jazzkvällar och vinprovning. Inte helt fel!

Har du också varit på The Cloisters? Berätta gärna.

Enjoy!

PS. Välkommen att gilla och följa New York-bloggen även på Facebook och Instagram.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

PS. Välkommen att gilla och följa New York-bloggen även på Facebook och Instagram.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén

23
Leave a Reply

avatar
23 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lena i WalesFREEDOMtravelLena i WalesAnna Ström ÅhlénEva - People in the Street Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
FREEDOMtravel
Guest

Ser ju lite ut som morisk stil, så som mycket ser ut i Marocko (och på vissa håll i Spanien) 🙂

Lena i Wales
Guest

Ja, verkligen svårt att tro att detta ör i N Y och inte i södra Europa. Så annorlunda för den del av världen!

Anna Ström Åhlén
Guest

Ja, eller hur! Det är som en bit Europa i USA. Det är också detta jag gillar så mycket med New York: Här finns verkligen ALLT, även detta. 🙂 Du har väl förresten inte missat att du har fått en utmärkelse av mig, en Liebster Award? Läs mer här: http://www.newyorkmybite.com/2016/06/the-liebster-award-och-svar-pa-11_52.html (i bloggens förra inlägg)

Anna Ström Åhlén
Guest

Vad intressant! Tack för info. Jo, en del av klosterdelerna kommer mycket riktigt från Spanien.

Eva - People in the Street
Guest

Vilket läckert ställe! Det är verkligen så att på Manhattan finns "hela världen" på liten yta 🙂
Tack för tipset, nu vet jag vad jag ska besöka nästa gång jag är iu New York!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack, vad kul att du gillade tipset, Eva! Jag trodde väl nästan det. :)Ja, visst är detta ytterligare ett exempel på att staden har allt, denna världens bästa plats. <3

www.marvelicious.blogg.se
Guest

Vilket vackert ställe! 🙂 Ser verkligen inte ut som NY..! Snarare som en Alcazaba i Andalusien 🙂

Anonym
Guest
Anonym

Tack för ett roligt och annorlunda NY-tips!
mvh B-M

Lena
Guest

Var där med Maxime då hon bodde i NYC. Verkligen häftigt ställe.

Anna
Guest

Åh ser ut som ett ställe i min smak. Tack för tipset!

Ditte
Guest

Tänk att jag missat detta både under året i NY och även under alla andra besök i stan. MET har jag besökt, men alltså missat denna juvel.
Tack för detta inlägg! Jättefina bilder och när jag kommer till N.Y. nästa gång så vet jag att det blir en tur hit.
Här hade jag kinnat vara en hel dag. Och när jag bodde i N.Y. hade jag ju hur mycket tid som helst…
Det grämer mig att jag missat detta för vi bodde ju på Manhattan i "Hells Kitchen", nära tunnelbanan…
Men nu vet jag…

Anna Ström Åhlén
Guest

Vad roligt att du gillade tipset! Jag håller med, man kan verkligen tro att det är i Europa. Många klosterdelar kommer ju också mycket riktigt från Spanien. 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack, vad roligt att du uppskattade tipset. Det är en av de underbara sakerna med New York, att staden bjuder på sådan mångfald.

Anna Ström Åhlén
Guest

Vad kul att ni också varit där och gillade det! Bra om fler kan upptäcka denna pärla.

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, vad kul att du gillade tipset. 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Ditte, för de fina orden! Vad roligt att du gillade inlägget och tipset. Kanske inte så konstigt att du missat det egentligen, för det verkar inte finnas med i allmänna turistguider. Jag har själv varit med om att först efter många New York-besök upptäcka saker som funnits framför näsan på mig. 🙂 Du får besöka det nästa gång, helt enkelt! 🙂

Aaa
Guest

Tack för din fina blogg, jag har fått en del nytta av den. Jag var till NY (och USA) för första gången i våras. Till hösten blir det en ny resa då barnen följer med, då jag inte var färdig med New York. En fantastisk stad.

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, det var verkligen roligt att höra! Likaså att du vill återvända till New York. Det blir ju lätt så. 🙂 Önskar dig en härlig höstresa!

Emma, Sol som sol?
Guest

Det var en oerhört vacker trädgård. Jag älskar att du fotade namnen på växterna, det är underbart att få de engelska namnen på växter som man förstår vilka det är på grund av de vetenskapliga namnen. Så tack så mycket.

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Emma! Vad roligt att du uppskattade det. Ja, ett besök på The Cloisters kan varmt rekommenderas. Både lärorikt och en njutning!

Bigge
Guest

Så trevligt trädgård. Tack för tipset!! Kommer jag till NY blir det en visit om tiden räcker till. Vilka bilder!! Tack även för förklaring av läge och pris÷ infon. Kram

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, vad roligt att du gillade tipset och bilderna! Ja, det här är en riktig pärla i New York. Så häftigt att staden rymmer sådana kontraster. Hoppas du hinner med ett besök! Kram tillbaka

Lena i Wales
Guest

Wow! Vilket ställe!
Påminner mer om Sydeuropa.
Ha det bra!