Jag har vunnit både titeln Årets lokala expert och Årets reseinspiratör 2019 i Apollos resebloggartävling!


HURRA! Yay! Glädjeutropen ekade här hemma i dag, när jag fick reda på resultatet i Apollos stora resebloggartävling. Jag hade nämligen inte bara tagit hem vinsten som ”Årets lokala expert” utan också det övergripande priset, alla kategorier, nämligen ”Årets reseinspiratör 2019”! Tusen tack till alla er som röstat fram mig i tävlingens olika omgångar – och lika många tack till juryn, som valde min blogg med de mest fantastiska lovord.

Researrangören Apollos resebloggartävling 2019 har varit fylld av spänning från start. Här berättar jag om de olika stegen fram till den dubbla prispallen.

Tävlingen hade tre kategorier: Årets livsnjutare, Årets upptäckare och Årets lokala expert. Jag var nominerad inom den tredje kategorin, vilket kändes mest lämpligt med tanke på snart åtta års riktigt nördigt New York-bloggande. Jag tävlade sedan med tio andra resebloggare om att få flest röster. De fem bloggarna som fick flest röster inom min kategori skulle gå vidare till nästa röstningsomgång.

Min ena vinst: Årets lokala expert

Tack vare det stora stödet från följare, familj och vänner gick jag vidare till finalomröstning. Nu nollställdes alla röster, så det gällde att hoppas på nytt stöd. Och det fick jag! Min blogg klättrade snabbt uppåt igen och slutade faktiskt på första plats, det vill säga med flest antal röster.

Juryn skulle nu utse Årets lokala expert, bland oss tre bloggare som fått flest röster. Här stod det mellan mig, New York – My Bite of the Big Apple, och två Greklandsbloggar: Ann Nennessons Fantastic Greece och Anna Drakous Photogridbyme. Här vill jag passa på att säga ett stort grattis till Ann och Anna och deras topplacering. Grekland är ett av mina absoluta favoritländer och jag ska med stort nöje dyka djupare ner i era bloggar. Vi följer redan varandra på Instagram, och det gläder mig hur en tävling också kan ge nya vänner som sedan inte är konkurrenter utan kollegor!

Här är juryns motivering till min vinst:

”Anna Ström Åhlén visar upp en stor passion för att upptäcka New York. Hon utforskar staden på ett nyfiket sätt och delar sådant som många andra missar. Annas expertis om staden lyser igenom varje artikel som dessutom bjuder på tips, inspiration och många bilder från platserna. Hennes blogg bör vara given att läsa när man vill upptäcka New York bortom de vanligaste sevärdheterna.”

Min andra och största vinst: Årets reseinspiratör 2019

Men nu tog jag inte bara hem titeln Årets lokala expert utan även det stora övergripande priset, alla kategorier: Årets reseinspiratör 2019! När jag läste mejlet med dessa ord svindlade det för ett ögonblick, innan glädjetjutet var ett faktum. Att jag skulle ta hem även detta pris hade jag inte ens haft på kartan, så det blev en fullständig överraskning!

Här är juryns motivering till min vinst:

”Anna Ström Åhlén är en lokal expert i New York, men erbjuder även inspiration internationellt – det är lite nördigt, med bra info men ändå inte bara lokala tips utan även artiklar om resor i sig och vad man bör tänka på när man reser! Hennes texter är väldigt välskrivna och inspirerande och hon gör ett fantastiskt bra jobb på sin blogg, särskilt det här året hittills. En värdig vinnare helt enkelt!”

Vinnarna i kategorierna Årets livsnjutare och Årets upptäckare

I övriga kategorier tävlade flera av mina resebloggarkollegor, så spänningen var stor.

Titeln Årets livsnjutare togs hem av min resebloggarvän Christian Muda som driver Matochresebloggen. Som namnet anger handlar den just om både mat och resor. En perfekt blogg för alla som (liksom jag) tycker maten är en av resans allra viktigaste delar, ibland till och med den viktigaste! In och läs hos Christian, för att inspireras av upplevelser för alla sinnen och mängder av resetips. Stort grattis Christian, du är en mycket värdig vinnare!

Titeln Årets upptäckare fick Anna och Daniel Majak med bloggen Finally LostDet blir en ny upptäckt (!) för mig, att läsa deras blogg där de ”berättar om olika resmål med passion, samt sprider äventyrslust” (delar av juryns ord). Stort grattis till er, jag ser fram emot att läsa er blogg!

Presentation av juryn

Vilka var det då som satt i juryn i denna tävling? Förutom Apollos personal var det tre andra mycket framstående personer inom rese- och influencervärlden. Juryns ”livsnjutare” var Daniella Dansson, som står bakom Nya Hemmet, ett av Sveriges största Instagramkonton om inredning och resor. Som representant för ”upptäckare” tjänade Staffan Björklund, entreprenör, äventyrare och även elitidrottare. I rollen som juryns ”lokala expert” återfanns sist men inte minst Alexander Waltner med Sveriges största reseblogg Swedish Nomad.

Mitt pris: Äran och en resa för två till Sivota i Grekland

Vad vann jag då? Jo, först och främst äran förstås! Men som Årets lokala expert får jag också en resa för två. Vi kommer att få både flyg och hotell för en vistelse i grekiska Sivota. Detta ser jag verkligen fram emot, då Grekland ligger mig mycket varmt om hjärtat. Min allra första resa dit gjorde jag som 16-åring, då min mamma och jag besökte Rhodos. Jag har sällan haft så roligt på en resa, det blev härliga upplevelser och många skratt. Kanske får jag med mig just min mamma på denna vinstresa? Jag hoppas det.

Tack!

Återigen varmt tack till alla er som läser, följer och uppmuntrar mig. Jag blir alltid lika glad när jag får era mejl och meddelanden. Det kan vara någon vars New York-resa jag ”gjorde” just genom mina tips. Eller också kvinnor som var rädda att resa ensamma till New York men till slut gjorde det, tack vare peppning och råd från mig. I dag är de både orädda och helt New York-frälsta! Att inspirera till sådant här är en av mina allra största drivkrafter.

Jag vill också tacka Camilla Weggeman på C-BraReklam, som byggde den här webbplatsen och slog ihop mina tidigare resebloggar till en. Du gjorde ett fantastiskt arbete!

Slutligen ett innerligt tack till Apollo och juryn för era uppskattande, fina ord och för att ni utsåg mig till tvåfaldig vinnare. Nu har ni peppat mig att spänna bågen ännu hårdare. Mer inspiration kommer; vi ses i sociala medier.

Enjoy!

 

Foton: andra bilden är tagen av Eva Sollén, övriga av mig, Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Geddfish
4 years ago

Stort stort jättegrattis! Kramar och njut av vinsterna!

Emma, Sol som sol?
4 years ago

Ett stort och varmt grattis, Anna! Då ser vi fram om ett reportage från Grekland också.

FREEDOMtravel
4 years ago

Stort stort GRATTIS igen! Jätteroligt att du vann båda priserna!!! Mitt i prick med titeln lokal expert dessutom! Självklart röstade jag på dig 🙂 Önskar nu en fin midsommar och senare en fin resa till Grekland!

Ann-Louise
4 years ago

Återigen stort grattis till de båda vinsterna!

Christine - 29°
4 years ago

Stort stort GRATTIS åter igen till de båda vinsterna! Så roligt! 🙂