16 Handles – Frozen yogurt in New York

Frestande frozen yogurt på 16 Handles i New York. Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

Vart tog vi vägen efter besöket på Meatball Obsession, när det var dags för efterrätt? Här kommer svaret.

Min kompis tog resolut med mig till himmelriket för frozen yogurt. Ja, faktiskt ett av New Yorks allra bästa ställen för Fro-Yo, som det också kallas.

16 Handles heter stället, där du kan komponera din egen Fro-Yo med alla möjliga smaker och toppings. Så här beskriver de själva sin verksamhet:

”16 Handles is about 3 things: Fro-Yo, Flavor & Fun! Welcome to the hands-on Fro-You revolution! We offer endless frozen yogurt and toppings that encourage you to ”Flaunt Your Flavor™”. 16 Handles is committed to serving fresh, quality, better-for-you snack and dessert options that allow you to unleash Fro-Yo fantastickness. Create what you want, and savor it your way. Life is delicoius. Flaunt Your Favor!”

Att handla här, är också att göra en insats för miljön. Varje dag planerar varje 16 Handles-butik 16 träd, för att hjälpa till att bevara Moder Jord. Alla muggar och skedar är dessutom återvinningsbara.

Äter du kosher har du också hittat rätt ställe med frozen yogurt.

När vi klev in i lokalen var den invaderad av ett stort gäng tonårstjejer, vilket höjde ljudnivån till konserthöjd. Men vi lät oss inte hindras, utan fortsatte mot automaterna längs väggen med varsin kopp.

Bland alla smaker valde jag hallon och fortsatte sedan mot den digra buffén med toppings. Här finns allt från frukt och bär till strössel av allehanda sorter, såsom nötter och choklad.

Eftersom allting ser mycket frestande ut, kan det vara på sin plats med ett tips: Du betalar per vikt, men oroa dig dig inte – det är inte dyrt. Däremot kan det ju vara lite svårare att spara det du inte orkar få ner …

Voilá – det färdiga resultatet, en delikat, egenkomponerad efterrätt med gudomlig Fro-Yo! Att det var gott kan varmt intygas (nåja, kallt då). Min portion var dessutom exakt lagom stor!

New Yorks bästa frozen yogurt

Här är de nio bästa ställena med frozen yogurt i New York City. 16 Handles är givetvis ett av dem!

Adressen är 178 8th Avenue. Men 16 Handles finns även på flera ställen i NYC.


Visa större karta

Vill du själv prova på att göra egen frozen yoghurt? Ta en titt på filmen nedan.

Enjoy!

PS. Välkommen att följa den här New York-bloggen på Facebook för ännu fler tips.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Japp! Garanterat. 🙂

Joanna Halvardsson
9 years ago

gott

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Ja, visst är det! De färska hallonen på 16 Handles var dessutom "to die for". Den perfekta efterrätten! Man kanske skulle prova att göra sin egen yoghurt. 🙂

scottishmoments
9 years ago

Jag provade frozen yoghurt för förtsa gången härom månaden och det var supergott, och som sagt kändes det mycket nyttigare än glass, dessutom kul att kunna välja färska bär mm som topping!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Ja, underbart att (indirekt) vara med och göra en insats för miljön medan man frossar i godsaker. 🙂 Ha det bra, du med!

lenaiwales
9 years ago

OH, vad gott det där ser ut!
Bra idé med trädplanteringen och säkert bra reklam för dem också.
Ha det bra!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Ja, det var det verkligen. Kändes dessutom ganska nyttigt! 🙂

Oslofru
9 years ago

Mmmm det där såg riktigt gott ut 🙂

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Hej Åsa! Vad roligt att du uppskattar bloggen. Tack! Härligt att du snart ska till New York med din familj. En dag i West Village/Greenwich Village kan bli hur underbar som helst. Här är mina tips: För brunch (eller andra måltider) rekommenderar jag Jeffrey's Grocery. Jag åt där på min födelsedag i höstas: http://www.yelp.com/biz/jeffreys-grocery-new-york Aria är perfekt för lunch med fantastisk mat: http://www.newyorkmybite.com/2014/10/aria-wine-bar-mysig-taverna-i-west.html På Alta har jag ätit middag och det var bland det godaste jag någonsin ätit. Det är en tapasrestaurang med vacker inredning: http://nymag.com/listings/restaurant/alta/ Detta är för övrigt också Peter Jöbacks favoritrestaurang. 🙂 För shopping, se de här… Read more »

Anonym
Anonym
9 years ago

Hej Anna!

Ska äntligen få besöka denna toppen stad igen, reser om en vecka. Denna gång ska min man och jag få sällskap av våra tonårsdöttrar på 13 och 17 år. Har följt ditt tips om att utforska en stadsdel åt gången men har lite problem med att få ihop dagen vi ska tillbringa i West Village/Greenwich Village. Har du några bra tips? Tjejerna vill gärna shoppa lite och en god lunch tycker vi alla är trevligt. Tack för en mycket bra blogg.

Med vänlig hälsning
Åsa