Aria Wine Bar – mysig taverna i West Village

Nu är jag hemma igen efter en fantastisk New York-resa, tillsammans med Eva Sollén som driver resebloggen Peopleinthestreet. Vi är fyllda av intryck och inspiration, och kommer att dela med oss av många tips från vår favoritstad.

Här kommer till att börja med ett tips från West Village. Där besökte jag en riktigt bra restaurang tillsammans med en annan New York-vän.

Stället heter Aria Wine Bar och är, som namnet antyder, även en vinbar. Men de kallar sig också tapasrestaurang.

Besöket blev en riktig lyckoträff! Här förflyttas du till en italiensk taverna, med rustika träbord och gemytlig stämning. Vinet serveras i vanliga dricksglas, som sig bör vid Medelhavet, och brödet kommer i vackra korgar.

De blottlagda tegelväggarna påminner om att du ändå är i New York. För att inte tala om läget. Aria ligger nämligen vid Perry Street, där man kan finna den berömda trappan till Carrie i Sex and the City.

Så var det maten, som kort och gott smakade gudomligt! Jag beställde skaldjurspasta, där en mustig tomatsås kröntes av musslor, räkor och bläckfisk. Vitlök var så klart en av ingredienserna. Tillsammans med brödet, olivoljan och det svala vinet var medelhavskänslan komplett.

Lokalen är populär och därmed lite stimmig. Men om du vill sitta lite vid sidan av, passar det att sno ett fönsterbord och spana på folk. En alldeles utmärkt sysselsättning i New York!

Adressen är 117 Perry Street (mellan Hudson St och Greenwich St). Nedan kan du se en intervju med en av ägarna. Passa även på att promenera i denna underbara stadsdel, som är min klara favorit.

Enjoy!

PS. Missa inte att följa bloggen på Facebook, för ännu mer tips och inspiration.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Bra! Hoppas det blivit lättare nu.

Pregnant Backpacker
9 years ago

Åhh tack för dina stöttande ord! De värmer. 🙂