Bloggen och jag är tillbaka!

Vilken panik! Bloggen har varit hackad och stängdes ner av webbhotellet. Några nervösa dagar följde fram till dagens glädjebesked: Allt är tillbaka igen – och så även jag efter semestern!

Den första tanken var ”det här händer inte”. Ja, faktiskt var det så absurt att jag först inte ville inse sanningen. Jag hade publicerat ett inlägg på Facebook och skulle testklicka på länken till den här bloggen. Men, WHAT?

Hackad blogg

Framför mina ögon dök en suspekt sajt upp, så långt ifrån den här bloggen det bara är möjligt. Det som kom upp var nämligen en vinna pengar-sajt. Jag tänkte att något nog bara tillfälligt gick fel, klickade igen och se där: Allt var som vanligt.

Men så hände det igen och igen. Det började komma meddelanden från er läsare om att saker inte stod rätt till … Och då var det bara att inse faktum: Bloggen hade blivit hackad!

Jag kontaktade mitt webbhotell och fick det bekräftat: Skadlig kod fanns på min sajt och de hade stängt ner den för att inte smitta ytterligare webbplatser och belasta servarna.

”Best nine” från Instagram 2019. Alla foton är tagna av mig utom mellersta fotot på nedersta raden: Anders Ström och högra fotot på nedersta raden: Eva Sollén.

En olycka kommer sällan ensam

Nu följde några mardrömslika dagar, då jag dessutom råkade ut för en  olycka: Jag bröt ena armen (!), under min sista semestervecka, under en klippvandring på Höga kusten. Jag halkade helt oförutsägbart (som det ju brukar vara) på en sten. Men ”inte vilken sten som helst”, som programledaren i Hajk skulle ha sagt, utan en såphal sten. Undertecknad flög i luften och landade så illa att det var vänsterarmen som tog smällen, med avbrutet strålben som följd. Det behövde som tur var inte gipsas (brottet var ”jämnt”) men smärtan är förstås inte att leka med.

Jag är, trots allt, tillbaka på jobbet igen. Det funkar att skriva på datorns tangentbord men frekventa pauser och rehabövningar är förstås ett måste.

Hjälp av proffs

Vad lär man sig då av detta? Ja, vad gäller hackningen så är det förstås viktigt att sätta sig in i hur man generellt bäst skyddar sin blogg och specifikt i WordPress. Här fick jag hjälp av webbhotellet (mot betalning) och av min fantastiska webbdesigner på C-BraReklam.

Datorn måste förstås också regelbundet skannas efter virus och här har jag förstås sett över grundskyddet! Vi lever i en värld där folk inte skyr några medel för att förinta andras livsverk. En blogg som drivits i snart nio år med hundratals inlägg är inget man gör om på en kafferast. Att ha backuper av bloggen är därför en självklarhet (och det hade jag). Men vid en attack kan man aldrig veta till 100 procent vad som går att fixa och inte …

Nu satsar jag på att kurera armen och sakta men säkert komma igen även här på bloggen. Jag vill berätta för dig som läsare om min sommar, om tidigare resor, om resedrömmar, resenörderi och givetvis fortsatt frossande i New York!

Stort tack!

Bloggen är tillbaka och min glädje över det får illustreras av bilden nedan, från Rockaway Beach förra sommaren. Foto: Evy Knoph. Jag är också så oändligt tacksam över allt stöd och all omtanke från er läsare och följare! Det värmer ända in i själen. Nya inlägg kommer snart, så stay tuned.

Varsågoda, några New York-tips!

Tills vidare kommer några New York-tips från tidigare inlägg:

Fem saker som kanske överraskar dig första gången i New York

Mina favoritlåtar om New York

Motverka jetlag på resan till New York

Jersey City by Night
(Bara några minuter med tåget från World Trade Center)

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann Nennesson
3 years ago

Härligt Anna att bloggen löste sig!!!!❤‼️💯Nu måste bara armen o smärtan oxå bli bättre!!!🙏Kryakramar i massor!!!

Anna Ström Åhlén
3 years ago
Reply to  Ann Nennesson

Tack snälla du! <3 Ja, fyyy vilken pärs, båda händelserna. Nu får man säga: ”The only way is up!”. Många kramar tillbaka.

Evy Knoph
3 years ago

Men jaa! Vad bra att det har löst sig med bloggen :-). Ja det är ju det vi får göra nuförtiden, frossa i minnen, för att så småningom skapa nya i.r.l. när tiden är rätt.

Har ju inte så stort hopp om den bokade NY-resan 7 sep, men SAS har bara options t.o.m 17 aug i nuläget… så jag avvaktar..

O armen, vilken otur, krya på dig!

Anna Ström Åhlén
3 years ago
Reply to  Evy Knoph

Tack så mycket, Evy! Det var en riktig pärs.

Visst är det så, vi får frossa på i våra minnen och den dag vi kommer iväg blir det extra härligt! Man kommer aldrig mer att ta något för givet …

Förstår att det ser mörkt ut med septemberresan men förhoppningsvis kommer vi i väg till våren! 🙏

Tack för omtanken. Högst onödigt att dra på sig nåt sånt men det är bara att kämpa. New York-minnen och -planer piggar upp! 😊

Ditte
3 years ago

Så skönt att bloggen är tillbaka och gick att rädda- Och att få god hjälp underlättar ju mycket. Man kan ju inte ens tänka sig att någon ska bete sig så här eller att det ska hända. Höll tummarna hårt.
Nu får du se till att kurera den brutna armen och inte ta de största glädjeskutten.
Många tankar och stor kram

★ Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv★

Men fy Anna! Jag känner hela din skräck här inom mig. I december var jag med om att hela bloggen raderades. 15 år av mitt liv, den ångesten var helt fruktansvärd så kan lite relatera till detta. Så glad att det är löst för sig nu ❤.

Fy så tråkigt med armen 🥺.

Lena i Wales och Spanien

Oh Anna, vilken traumatisk tid. Känner med dig.
Bryta armen, inte roligt. Man kan vara försiktig, men det hjälper inte alltid. Är olyckan framme, så är den. Hoppas du inte har alltför ont nu och att du läker väl.
Hackad, en stor fasa. Vet inte vad jag skulle gjort, även om du ger bra tips. Skönt att du har kunnat ordna det.
Hoppas du kan ta det lite lugnt nu, det behöver du, både för kroppen och själen.
Krya på dig!

FREEDOMtravel
3 years ago

Så skönt att det löste sig till slut! Sånt här är ju en mardröm verkligen! Hoppas också att armen snart känns lite bättre!!!

Anna Ström Åhlén
3 years ago
Reply to  FREEDOMtravel

Tusen tack! Ja, hu, det var nervösa dagar. Så onödigt med armen också. Men nu får man tänk att ”the only way is up”. Ska efter lite vila försöka börja skriva blogginlägg igen.

Ama de casa
3 years ago

Men fy så läskigt att bli hackad på det där viset! Skönt att det löste sig!

Otur med armbrottet också… Anders bröt ju armen när han åkte skidor i Sierra Nevada i februari. Han slapp också gips och/eller operation och nu är armen så gott som bra igen. Vissa rörelser tar dock emot fortfarande.
Hoppas din arm blir bra snabbt nu!

Ha det gott!

Veiken
3 years ago

Jag är så glad för din och vår skull att det löste sig med bloggen. Förbannad är jag också när jag tänker på att någon har hackat sig in i det allra heligaste i din blogg.
Jag hoppas nu att allt löper på och att din arm har vett på att läka fort! Jädrans osis för dig den här sommaren!
Kram

Eva Sollén
3 years ago

Fy vilken MARDRÖM! Vilken otrolig tur att det gick att fixa till så att jag får fortsätta njuta av din fina blogg 🙂

Kram på dig!