Cotenna – mysig italiensk restaurang i West Village

Gudomlig italiensk pasta på en mysig restaurang i West Village, någon som tackar ja till det? Det gjorde jag, för ganska exakt ett år sedan. Häng med mig till en solig vårdag i världens bästa stad.

Det spelar ingen roll om jag tycker som man ”ska tycka”.  Att man ska tycka bäst om de kvarter som var playground för gänget i Friends eller Carrie Bradshaws hemvist i Sex and the City (dock låg hennes lägenhet i serien på Upper West Side).

Min favoritstadsdel i New York

West Village är min absoluta favorit bland stadsdelarna i New York, det kommer från hjärtat. (Även om jag är väldigt svag även för East Village.)

I West Village finns förstås även mängder av bra restauranger och barer. Det är en del av min kärlek till stadsdelen. Men lika mycket spelar miljön in: de ringlande gatorna, de bugande träden, de vackra fasaderna som mer minner om Paris än en amerikansk storstad.

Vårpromenad i West Village

En vårdag hade jag en perfekt dag i just denna stadsdel. Solen sken, under en för övrigt ganska mulen vecka, och temperaturen steg. Jag bara strosade runt, sådär lite rusig som man lätt kan bli när körsbärsträden blommar och man är i sin absoluta favoritstad på jorden.

Självklart blev jag hungrig. Du känner mig kanske vid det här laget? Oftast är jag verkligen som en bebis, som måste ha mat var tredje timme. Jag börjar kanske inte skrika men nog blir jag lite ”kinkig”. Men förutseende som jag är hade jag redan i förväg spanat in vad som fanns på restauranghimlen i West Village.

En italiensk restaurang på Bedford Street

Den italienska restaurangen Cotenna är en liten juvel på Bedford Street. Ett måste för dig som gillar Aria Winebar, då de har samma ägare. Självklart ville jag göra ett besök!

Cotenna är litet, här finns bara en handfull platser. Men desto mysigare är det och säkert perfekt för en dejt. Vid mitt eget besök var jag faktiskt nästan ensam! Det var tidigt under lunchtid och de hade precis öppnat.

Glutenfri pasta

Till min glädje hade de glutenfri pasta, så det slog jag till på och jag blev mycket nöjd. Visserligen hade jag bett om att få rätten utan vitlök, men det avslöjade första tuggan att de hade missat. Men inga problem: de fixade snabbt en ny sås till mig och sedan var det bara att njuta! Färskriven parmesan och svalt vin i glaset blev pricken över i.

Prisvärt och gott

Det här är en  prisvärd restaurang, där rätterna ligger i klassen 12 till 14 dollar. Jag hade inte beställt bord men kan tänka mig att det blir fullt på kvällarna och särskilt på helger. Tydligen finns det också en källarvåning men den stiftade jag ingen bekantskap med.

I stället gick jag ut i vårsolen, omgiven av körsbärsblom och vackra fasader. Kan man vara annat än glad när man ätit en underbar måltid, en solig dag i New York? Bildbevis lämnas nedan, där ”yours truly” visar upp en sällsynt selfie.

Sugen på att besöka Cotenna, du med? Restaurangen hittar du på 21 Bedford Street, se kartan nedan.

Enjoy!

PS. Cotenna har även fler filialer i New York, bland annat Aria Winebar som jag bloggat om tidigare.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments