Cucina di Pesce – prisvärd italiensk restaurang med pasta och skaldjur

En neonskylt i form av en fisk lyser i New York-kvällen. Vi går förbi den flera gånger, utan att bry oss närmare. Men en kväll, när vi ska välja restaurang, föreslår min kompis att vi ska gå just dit.

Bakom den enkla skylten döljer sig nämligen en fantastisk italiensk restaurang. Långt ifrån de fördomar man lätt kan få. Jag medger att jag trodde att det var ett enkelt snabbställe, så förvåningen var stor.

Cucina di Pesce är, som namnet antyder, specialiserade på fisk och skaldjur. Men det finns även kyckling och kött på menyn. De beskriver sig själva som en anrik New York-institution, och det med all rätt.

Lokalen har en spännande historia, som före detta casino drivet av maffiabossen Charles ”Lucky” Luciano. I dag läggs i stället krutet på ”den bästa servicen och de fräschaste ingredienserna på Manhattan” för den som vill ha koll på plånboken. Citat från deras webbplats:

”From the pasta to our enormous spinach ravioli to succulent sun dried tomato fusili – our plates seduce the tastebuds of even the most well versed critic.”

När vi stiger in är det nästan fullsatt, helt klart av stamgäster. Allt i en mysig miljö, som gjord för en romantisk träff.

Menyn blir nästa överraskning: Priserna är verkligen låga! Efter en blick på bordsgrannens mat bestämmer jag mig: Det får bli tonfisk, vilket bordsgrannen bifaller med entusiasm.

Till tonfisken serveras helt gudomlig pasta med tomatsås. Nästan som en hel rätt i sig. Tonfisken smakar också bra, särskilt tillbehören, men jag borde nog inte ha beställt välstekt.

Min väninna drar den stora vinstlotten: Black Linguini with shrimps. Resten av måltiden är hon lyrisk och kan inte nog prisa de fantastiska smakerna. Dags för erkännande nummer två: Lite avundssjuk blir jag …

Men njutningen slutar inte här. Snart är det dags för dessert, och nu får alla sötsugna se upp. Valet är inte lätt! Själv är jag proppmätt men min kompis beställer in glass, som jag snällt hjälper till att sympatiäta.

De gigantiska glasskulorna kan lätt delas av två. Priset? Några få dollar … Återbesök? Ja, jag skulle tro det.

Enjoy!

PS. Även på Facebook kan du följa min blogg om New York! Där får du ännu mer tips och inspiration. Välkommen!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Ah, du menar åka downhill! Hm, det kräver nog lite övning … Men tror absolut det är kul! 🙂

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack så mycket, Annika! Ja, ibland gör man fynd i restaurangdjungeln. 🙂

Emelaia's Travel Blog
9 years ago

Tack! Ja det var riktigt kul faktiskt, det kan jag varmt rekommendera!

Annika
9 years ago

Mmmmm vad gott det ser ut och fina bilder som vanligt Anna:-))