Dags att boka biljett till sommarens Jazz Age Lawn Party i New York


Vill du vara med om ett riktigt häftigt event i New York? Klä dig i 20-talskläder, packa picknickkorgen och ta färjan till Governors Island. Det handlar om Jazz Age Lawn Party – och nu är det dags att boka biljett! Här berättar jag om förra årets fest.

Fjäderboan lämnar röda spår efter sig när jag går mot färjan på södra Manhattan. Det är varmt, riktigt varmt. Runt omkring mig reser sig skyskraporna som statister, där jag som en stumfilmsstjärna trippar fram i min flapperklänning.

”Hey, what’s up?”, ropar en och annan åskådare, inte utan en uppskattande vissling. Men annars har ingen reagerat, inte ens under min nyss genomförda tunnelbanefärd. Det är ju New York!

Snart möter jag min väninna och vi äntrar båten som ska ta oss bort. Inte bara från Manhattan utan till en annan tid. Vi är på väg på en tidsresa, som ska bli ett sant minne för livet!

 

 

Jazz Age Lawn Party heter eventet som går av stapeln varje sommar. Ett omåttligt populärt garden party, där människor i alla åldrar samlas. Det är 20-tal som gäller för hela slanten, i allt från kläder till smycken, smink och musik.

Om det inte vore för alla smarta mobiler (och vissa andra anakronistiska detaljer), skulle man lätt kunna tro att man rest i tiden.

Det här är ett event jag länge har lockats av,
så lyckan var total när jag insåg att jag skulle vara i New York just en av sommarens två eventhelger! Biljetter köpte jag på nätet, där man kan välja mellan olika varianter. I den dyraste varianten ingår tilltugg, dryck och olika vipbehandlingar.

Jazzpartyt blir dock mycket snabbt fullbokat och det är inte billigt. Runt 500-lappen får du punga ut med och då ingår varken mat eller dryck. Men ändå – det är värt det!

 

 

 

Allt håller dock på att sluta i förskräckelse innan det ens har börjat! Ombord på färjan (en resa på tio minuter) går nämligen min påse sönder, där vattenflaskan har läckt. Note to self: Kombinera inte vatten och papper i 30 graders värme.

Väl framme vid entrén inser jag sanningen: Min biljett är borta! Samtidigt som min hjälpsamma väninna stuvade ner återstoden av påsen i en soptunna, stuvades nämligen även återstoden av biljetten ner. Paniken börjar stegra sig under det fjäderprydda pannbandet! Men det är lugnt. Vakterna lyckas med hjälp av sparade mejl i min mobil spåra min bokning och snart är vi inne, redo att äntra 20-talet.

Det är ett nöje utan motstycke att spana på alla människor, som mer eller mindre gått ”all in”. Här paraderar allt från varietédansöser och badflickor till halmhattsprydda herrar och damer i den ena klänningen mer påkostad än den andra. Sedan finns det de som helt struntat i klädkoden också – men de är få.

Det stora flertalet har verkligen gjort allt för att tillsammans återskapa 20-talet, jazzens och framtidstrons glada dagar.

Så njuter vi till fullo, i många heta timmar. När törsten och hungern sätter in får vi dock hala fram stora plånboken. Det är inte billigt; en liten kaffemugg med vitt vin går loss på 100 riksdaler men det är smällar man får ta. Detsamma gäller den mat som står till buds, såsom pulled pork buns och olika wraps. Läxan till nästa gång får bli: Ta med egen picknickkorg! Egna alkoholhaltiga drycker är dock strängt förbjudna. Huruvida detta efterlevs eller inte kan vi dock inte avgöra.

Roligt har folk i alla fall, på sina picknickfiltar där den ena dukningen överträffar den andra. Kreativiteten finner inga gränser, inte heller trivseln.

 

 

 

 

 

 

När Michael Aranella & His Dreamland Orchestra spelar upp ÄR vi verkligen i 20-talet. På riktigt. Vi dansar charleston så fjädrarna yr medan solen brinner på New Yorks himmel. En trollkarl imponerar med gåtfulla tricks och försäljningen drar i gång: av allt från tidstypiska smycken till hattar och porträttfoton.

Det är fest, det är glädje och det är sommar i New York! Kan det bli bättre? Missa inte detta, för allt i världen i sommar over there. Här kan du boka biljetter till 2016 års Jazz Lawn Party!

Enjoy!

PS. Vill du har ännu mer tips och inspiration om New York? Kika på webbversionen av bloggen, där du får massa nybörjartips, koll på aktuellt väder, dollarkursen och mycket mer. Du är också välkommen till Facebooksidan för New York-bloggen och Instagram där jag heter @newyorkmybite_travelonacloud.

 

Samtliga foton, om inte annat anges: Anna Ström Åhlén. Bild 1 och 7: Dennis Reaves.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, vad kul att du blev sugen på partyt och att du längtar tillbaka. Man gör ju lätt det, till denna fantastiska stad …

ladybird
8 years ago

Så sugen jag blir…tack för det fantastiska tipset. Börjar längta till New York igen.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, vad kul att du tycker det! 🙂 Ja, det var verkligen ett minne för livet. Känner du igen mig? 😉

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Ditte! Dina ord värmer så oerhört mycket! Det är precis den känslan jag hoppas åstadkomma. Ja, på jazzpartyt hade du säkerligen trivts. Jag hoppas kunna vara med på ytterligare något sådant om det skulle ligga rätt i tiden. Lite bonusinfo till dig: Det är jag överst till höger och även till höger på bild 7. 🙂

www.marvelicious.blogg.se

Vilket häftigt evenemang!! Så himla coola kläder och detaljer 🙂

Ditte
8 years ago

Så läckert! Här skulle jag också velat vara. Underbara bilder! Tack för att du delar me dig. Ohc N.Y. finns alltid i mitt hjärta och jag är så glad för att du skriver om stan. För mig är dte ett sant nöje att läsa och jag känner igen mycket. Njuter!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Lena! Ja, det var en fantastisk upplevelse som jag gärna skulle göra om. För ovanlighetens skull är jag själv också med på bilder här men alla vet kanske inte vilka. 😉 Ha det bra, du med!

Lena i Wales
8 years ago

Oh, vad kul och härligt det ser ut! Mycket fresatande!
Ha det bra!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Vad kul att du tycker det! Jag och Kajsa gick all in så mycket vi kunde utan att skaffa originalkläder från 20-talet. Vi kände oss mycket nöjda och hade en fantastisk dag. 🙂

Trillingnöten
8 years ago

Väldigt häftigt tycker jag! Speciellt att de flesta går all in så att säga. Fantastiskt!