Dags att packa för nästa resa: Budapest i Ungern

Solnedgång i Budapest. Foto: Moyan Brenn.

Resväskan är framme och det är dags att packa för nästa tripp! Den här gången bär det iväg till Budapest, med många spännande upplevelser. Du hänger väl med?

I morgon lyfter planet mot Ungerns huvudstad, på en pressresa som jag är inbjuden till tillsammans med andra resebloggare. Otroligt kul och spännande, särskilt då jag inte varit i landet förut.

Resan är i samarbete med Hungarian Tourism och bjuder på ett minst sagt späckat program. Vi börjar med sightseeing med motorbåt på Donau och Budapest by night.

Szentendre. Foto: Tibor.

Från dag två gäller olika program för deltagarna, som delats in i grupper. Min grupp har programmet ”Budapest and surroundings”, fram till hemresedagen på söndag.

Jag kommer att få en backstagetur på State Opera House*, besöka den pittoreska staden Szentendre och gå på traditionell hästshow. Om vädret tillåter blir det också en ”pleasure flight”.

God mat och dryck väntar förstås också, till min stora glädje. Bland annat ska vi få delta i vinprovning på en ruinpub.

Liberty Bridge, Budapest: Foto: Györgi Soponyai.

Ett extra plus är att få träffa flera av mina härliga resebloggarkollegor. Det är underbara människor med fart och fläkt, där skratten aldrig är långt borta.

Under resan kan du följa mig via sociala medier: Facebook och Instagram. Väl på hemmaplan kommer rapporter här på bloggen.

Har du varit i Ungern? Berätta gärna! 

Denna resa genomförs i samarbete med Hungarian Tourism. Innehållet och åsikterna är som alltid mina egna.

*) Uppdatering: Denna programpunkt blev inställd på grund av tidsbrist.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Vad roligt att du följt med och ser fram emot fortsättningen. Det var en mycket lyckad men ytterst intensiv resa. Vi upplevde enormt mycket på dessa tre dagar men hann förstås långt ifrån med allt. Jag blev i alla fall väldigt förtjust i staden och kommer absolut att återvända. Kul att höra vad som gjorde störst intryck på dig! Själv hann jag inte med något spabad. Många hemma rekommenderade Gellert. Keller får jag ta och spana in också då! Vi var också på höjderna och på båttur med snabb motorbåt. Maten gav blandat intryck. Jag åt… Read more »

Ditte
7 years ago

Jag har via instagram följt med och ser fram emot att läsa mer här.
Vilken häftig upplevelse och mycket som skulle hinnas med.
Kul att ni som reste fick göra olika saker.
Jag har besökt Budapest och mycket minnesvärt var besöket på Kellerbadet och uppe på Budapest höjder och en båttur. Besöket i saluhallen var också trevligt.
Vad gäller maten så kan jag inte minnas att den var så munnesvärd…Men jag var i Budapest för lääänge sedan.
Hoppas att du haft det jättebra.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, det var en fantastisk resa! Jag har så mycket att berätta och återkommer inom kort. Ja, vi fick besöka en ruinbar och jag blev, precis som du, oerhört förtjust i den. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad kul att du tycker det, Jeanette (sent omsider svar från mig)! Det har inte varit mycket tid med wifi utan en fullspäckad men underbar resa. Återkommer inom kort med rapport om våra upptåg. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Katarina (sent omsider)! Vad kul att du vill följa. Det blev inte mycket tid med wifi på grund av ett riktigt späckat program. Men nu är vi hemma, så uppdateringar kommer inom kort. Jag kan säga att jag blev mycket förtjust i både Ungern och Budapest och garanterat kommer att återvända!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lina! Mitt svar gick visst först igenom just nu. Det blev inte mycket tid med wifi på grund av späckat program. Men vi hade en sååå underbar resa! Återkommer med rapport snart. Kramar

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Hej! Mitt svar på detta gick visst inte igenom?! Hur som helst, tack för sällskap och skratt den tid vi fick tillsammans på resan. SÅ underbara minnen för livet. Vad kul att ni fick uppleva en ruinbar också. 🙂 Uppdatering här kommer inom kort.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad roligt att du varit där flera gånger! Du kan du säkert tipsa MIG när det är dags för återbesök. För det blir det garanterat! Jag är tillbaka nu efter intensiva dagar och fick absolut mersmak. Uppdatering kommer inom kort! 🙂

Fantasy Dining
7 years ago

Ska bli roligt att höra vad du tyckte, fick göra och se. Hoppas ni fick besöka dom fantastiska ruinbarerna som jag själv blev så förälskad i när jag var där.

Jeanette
7 years ago

Kul! Ska bli spännande att läsa om era upptåg 🙂

Katarina Wohlfart
7 years ago

Så himla härligt! Kommer såklart att följa dig. Jag är också himla nyfiken på Budapest eftersom jag inte varit där.

Lina
7 years ago

Så roligt!!!! Ha Så trevligt kramar

FREEDOMtravel
7 years ago

Vi ser fram emot resan och det ska bli kul att ses! Maria (Fantasy Dining) tipsade oss just om dessa ruinbarer! Vi kommer inta ha tid med dem, men vi får läsa om dem hos dig… Ses snart!

Helene holmberg
7 years ago

Så härligt. Varit i Budapest ett antal gånger. På 70 talet var första gången som barn . Sen har det blivit ett antal resor. Har många favoritställen, både i Budapest och på landsbygden . Blir spännande att läsa.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Härligt, Eva! Ser verkligen fram både emot resan och att träffas. 🙂

Eva -People in the Street

Här packas det också för fullt inför Ungernresan i morgon! Vi ses på Arlanda ��