Dear Irving – hemlig bar med tidsresa i New YorkHar du någon gång drömt om att resa i tiden? På den här New York-baren kan du besöka fyra tidsepoker under samma kväll. Vi smyger uppför trappan till Dear Irving …

Tidsresor har alltid fascinerat mig. Ända sedan jag var liten har jag älskat böcker och filmer om människor som reser i tiden. Tänk om man ändå kunde gå igenom en spegel som i Huset Silfvercronas gåta eller hoppa från Brooklyn Bridge som i Kate & Leopold!

Därför blev jag barnsligt förväntansfull när jag hittade Dear Irving! Det är nämligen en relativt ny cocktailbar, inspirerad av tidsresan i Woody Allens Midnight in Paris. Att baren dessutom räknas till kategorin speakeasys (hemliga barer) gjorde ju inte saken mindre lockande.

En mörk oktoberkväll är det dags. Då beger jag mig till Union Square, för att leta upp den åtråvärda adressen. Den är nu inte helt svår att hitta, eftersom gatan har ett snarlikt namn: Irving Place. Men utanför, där finns ingen skylt. Man får helt enkelt spana efter siffran 55 och smyga uppför trappan … Eftersom det är ganska tidigt på kvällen är det inga problem att komma in. Vi tas emot i en liten tambur och efter en kort väntan släpps vi in i tidsmaskinen.

Det första rummet är The JFK Room, en tripp till 60-talet. Här kunde de ha suttit, reklamstaben från Mad Men –och nog är det bra gjort. Man kan nästan se honom ta ett bloss där i hörnet, vår käre Don Draper. Men på Dear Irving är det förstås rökfritt, som på (nästan) alla New Yorks barer i dag.

Nästa rum är The F. Scott Fitzgerald Room, i äkta Gatsby-stil. Och det är här vi slår oss ner, i silverblanka soffor bland klirrande pärldraperier. Vi trycker på den lilla ringklockan på väggen (!) för att beställa. Och efter en stunds väntan dyker servitrisen upp. Ett roligt och udda koncept.

I väntan på drinkarnas ankomst smyger jag genom pärldraperiet för att utforska de andra rummen: först The Abraham Lincoln Room, med röda sammetssoffor och mörkt trä. Men det är inte direkt läge att vifta med systemkameran här. Du som läser får hålla till godo med mina smygtagna bilder och själv planera in ett besök!

Jag kan i alla fall avslöja att min favoritrum blev Marie Antoinettes, med kandelabrar, speglar och konstfull stuckatur …

Hur drinkarna smakar? Ja, vi gör kanske inte det mest fantasifulla valet denna kväll. Nästa gång får det bli ett mer spännande val, som Bastille Day eller Peace Treaty, och då tänker jag sitta i Marie Antoinettes kabinett! För det är klart jag kommer tillbaka. Det är ju inte för inte denna cocktailbar blivit en snabbt klättrande stjärna på New Yorks barhimmel.

Sugen på ett besök? Enjoy!

PS. Om du är nyfiken på fler hemliga barer i New York, kan du läsa mina tidigare inlägg om Apothéke, Death & Company, Beauty & Essex, Bathtub Gin och Fig. 19.


Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att höra, Christine! Jag älskar sådana här koncept, kan aldrig få nog. De är så typiska för New York också.

Ledsen för det sena svaret men din kommentar blev inte publicerad förrän nu av någon konstig anledning.

Ha en fin vårdag!

Christine - 29°
7 years ago

Men så läckert! Låter som något i min smak också. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, denna stad innehåller så mycket att det är helt overkligt! Desto fler anledningar att ständigt återvända. Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack detsamma, fina du! Lite sent svar här, då julen inte spenderades som planerat på grund av en olycka. Varm kram!

Carita Liljendahl
7 years ago

Verkar finnas massor med intressant i NY – skulle nog behövas en månad minst för att ens se en bråkdel av stan 🙂

Bigge
7 years ago

Ska bara passa på att önska dig God Jul min vän🎄🎅🎄

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Det var inte lätt att fotografera där i mörkret. 🙂 Kul att du också är fascinerad av tidsresor. Det här var i alla fall bland det närmaste man kan komma! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad kul att du gillade tipset. Ja, det var onekligen väldigt speciellt och passade mig som hand i handske. 🙂 Ha det gott, du med. Kram!

Veiken
7 years ago

Tidsresor skulle vara riktigt kittlande att göra om det fanns möjlighet.
Alternativ nummer två är att besöka en bar, ett hotell eller något annat
med liknande koncept som Dear Irving. Det är riktigt snygga bilder du bjuder på!

Bigge
7 years ago

Vilken tidsmaskins resa du tar med oss på. Jag är imponerad över temat på baren. Lite över det vanliga. Ha en underbar dag. Kramiz

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Annika! Kul att du gillade tipset och bilderna. Ja, detta var en mycket häftig idé och extra kul att de hade sådan omsorg om detaljerna. Det var dock lite svårt att fotografera i mörkret utan systemkamera.

Ja, drinken påminde absolut om en GT fast jag tror inte den hette så just här. 😉

Kram

Annika
7 years ago

Häftigt ställe där man kan välja att sitta i olika rum efter den känsla man inför kvällen 😀 Fina bilder som vanligt och trevligt reportage. GT är min favorit och den såg smarrig ut!Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad roligt att höra att du också gillar sådana här koncept och miljöer, Ditte! Ja, där skulle du trivas alldeles utmärkt. Det gläder mig att bilderna fick dig att längta dit. Kram!

Ditte
7 years ago

Vilket häftigt ställe!Skulle passa mig alldeles utmärkt!Vilken miljö och interiör!
Dina bilder skyndar helt klart på min önskan att snart återse New York.
kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad roligt att höra, Elin! Ja, det är absolut en upplevelse som jag kan rekommendera. Älskar sådana här koncept!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, det var ett otroligt häftigt koncept och jag är väldigt svag för sådana! Nej, det var inte alls någon kö faktiskt. Vi var där rätt tidigt på kvällen, så det dröjde inte mer än fem minuter innan vi fick komma in. Dock bör man nog boka under helger och senare på kvällen. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, det var verkligen ett häftigt koncept! Älskar att hitta sådana.

Marina
7 years ago

Vilken kul idé!!

City-Lover-Reser / Dita

Wow, vilken fantastisk bar! Tack för tipset. Var kö lång för att komma in? Till ställen som det här brukar det vara svårt att komma in.

Elin reser
7 years ago

Den här baren låter som något helt i min smak. Jag antecknar och ser till att göra ett besök när jag kommer till New York. 🙂