Smorgasburg – matmarknad i Williamsburg

Dofterna kommer emot mig, av mat från alla världens hörn: nybakat bröd, chiligrytor, skaldjur, dumplings och pizza. Jag är på matmarknaden Smorgasburg – och det kan inte vara mer perfekt.

Solen strålar över Williamsburg med Manhattan som fond, och överallt njuter människor av både smaker och sol.

Matmarknaden Smorgasburg handlar inte om svensk mat, namnet till trots. ”Smörgåsbordet” här syftar på smaker från hela världen. Men visst kommer uttrycket från Sverige. (Om det kan du läsa på min språkblogg.)

Själv sammanstrålade jag med en vän denna dag, för att närmare utforska Smorgasburg. Vädrets makter var som sagt med oss, och bjöd på hela 23 grader. Inte illa för oktober!

Då det var första besöket för båda, tog vi god tid på oss att vandra runt. Valmöjligheterna var många: stor eller liten portion, starkt eller milt, asiatiskt eller tyskt. Bara för att ta ett axplock.

Hela tiden fanns förstås möjlighet att spana på folk, ett nöje bara det när man är i New York.

Det var inte lätt att välja mat. Man ville ju i princip ha allt!

Mitt val föll till slut på dumplings, som smakade delikat. Mitt sällskap valde en starkare rätt, men så är han också försedd med plåtmage. (Han åt en gång ”världens starkaste curry”, för ett reportage i Aftonbladet.)

>

Men allra först stod vi i den längsta kön, helt frivilligt. Där hägrade nämligen något extra lockande, något jag läst om.

Anledningen stavas pulled pork – saftigt kött som fullkomligt smälter i munnen. Det tog sina modiga 30 minuter att komma fram men var verkligen värt det.

Väl framme, tog det inte många minuter innan skapelsen låg i magen. Oh my god, så gott! Detta måste absolut lagas hemma. (Receptet på pulled pork hittar du här.)

Timmarna flöt på med mera matspaning, samspråk med andra och ivrigt fotograferande.

Hela tiden strålade solen över East River och jag ville bara stanna tiden. Där och då. Här och nu.

Vill du också besöka Smorgasburg? Här kan du läsa om plats och öppettider. Och när du ändå är i Brooklyn finns mycket mer att uppleva – givetvis. Du är ju i New York.

Enjoy!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Hej! Tack för din kommentar. Mitt svar blev visst aldrig publicerat ser jag. Ursäkta! Hoppas resan var lyckad, likaså besöket på Smorgasburg!

Anonym
Anonym
9 years ago

så fint! tack så mycket för tippsen. vi kommer till att bsöka platsen i augusti.:)