En lista om att resa

Vem kan planera en resa utan en lista? Inte jag i alla fall. Listor är även en stor del av mitt jobb. I dag är det dags för ”En lista om att resa”! Det är Annika Myhre på bloggen Resfredag som har utmanat oss andra resebloggare att haka på. Svaret är självklart ja, nu när jag inte längre ”bara” har en New-York-blogg. Here we go!

Den här resan längtar jag till just nu:

Om exakt 12 dagar sitter jag på planet till New York! Det är faktiskt bara fyra månader sedan sist men längtan är konstant. Den här gången ska jag utforska två stadsdelar lite extra: Harlem och Williamsburg!

… men det här står mig upp i halsen:

Instämmer med Annika Myhre: företag som hör av sig och vill annonsera på mina bloggar för en spottstyver. De vill inte heller att man ska ange inläggen som sponsrade. Eftersom jag vägrar att bryta mot lagen är svaret: nej tack. Sluta med er oseriösa verksamhet!

Det här stället är mitt favoritresmål just nu:

Förutom New York är det den grekiska ön Kefalonia. En mycket speciell ö med mäktiga naturfenomen, höga berg och mycket grönska. För att inte tala om stränderna: De är det närmaste paradiset jag någonsin kommit.

Det här prioriterar jag bort till förmån för mer pengar i reskassan:

Jag lever ganska billigt i min vardag. Eftersom jag bor i en småstad med nära till allt så cyklar jag året runt. Jag behöver inget pendlarkort och har oftast med egen mat till kontoret. Jag köper inte kläder eller inredning på ”fina gatan” och är sällan ute på krog/restaurang. Detta gör att jag i stället kan handla prisvärt på outlets utomlands och unna mig desto mer då. Perfekt, just för mig!

Just nu stör jag mig på det här i resebranschen:

Att allt fler använder låga lockpriser, fast det slutgiltiga priset blir betydligt högre. Ta till exempel ”En weekend i Berlin för 1 200 kr”. Sedan tillkommer 100 kr i bokningsavgift, väska på flyget, platsbokning … Skriv hellre totalsumman direkt!

En trend jag tror, eller hoppas, kommer att gå över är:

Hysterin kring antalet följare i sociala medier. Det är alldeles för mycket fokus på kvantitet i stället för kvalitet. Jag är själv ny på Instagram och ser direkt mönstret. En person med 17 000 följare börjar följa mig. Så fort jag följer tillbaka avföljer personen mig. Hen ”måste” ju själv följa så få som möjligt. Märkligt, då själva grunden i sociala medier faktiskt är dialog!

Det här har jag en förmåga att prioritera bort i resväskan:

Ärligt talat: ingenting! Jag har blivit riktigt bra på att packa effektivt. Jag prioriterar medvetet bort onödiga saker som tonvis med smycken och outfits. Bättre är det att köra på olika kombinationer utifrån en bas. Och givetvis att lämna utrymme för shopping.

Jag står inte ut med:

Dålig kommunikation. Om jag skickar ett mejl förväntar jag mig ett svar, även om det är ”Jag kan tyvärr inte svara nu men återkommer gärna senare”. Detta gäller både inom reseplanering och företagsverksamhet.

Skulle jag bara få resa till en plats i resten av mitt liv skulle det vara:

Jag tror inte att någon är förvånad över svaret: New York, staden i mitt hjärta.

Det allra roligaste respektive tråkigaste med att resa är att:

Det roligaste (och pirrigaste) är att inte veta exakt vad som väntar. Hur är det egentligen? Vilka spännande möten har jag framför mig? Det tråkigaste som kan hända på en resa är att bli sjuk. Jag stukade ena foten i New York en gång och det var onekligen mindre kul (staden där man ska promenera, haha). Men i de flesta fall är det tråkigaste att resan faktiskt har ett slut. Så det gäller att leva och njuta på plats! Inte bara fokusera på att dokumentera.

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Göra klart alla listor (hehe) inför min New York-resa. På avresedagen när väckarklockan ringer ska det vara totalt stressfritt. Men resfebern, den blir jag aldrig av med hur mycket jag än reser!

Hur ser din lista ut?

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Stort tack för lycka till-hälsningen, Daniela och för din kommentar! Ja, man får köra sin egen grej helt enkelt och försöka bortse från "fula fasoner". 😉 Det lönar sig oftast i längden. Ha en fin helg!

Discovering The Planet

Åh vad jag håller med dig om den dåliga stilen på Instagram, följa för att avfölja. Därför följer jag bara de jag verkligen gillar.
Håller också sååå med om lockpriser på flygen, ge mig ett pris och låt allt ingå…

Och stort lycka till med nya bloggen också 🙂

Daniela

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket för fina och uppmuntrande ord, Eva! Det värmer. 🙂

Eva Sollén
8 years ago

Stort lycka till med din nya fina blogg, Anna. Jag ser verkligen fram emot en hel massa inspiration och tips!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tusen tack, vad glad jag blir! Jo, det kändes lite för begränsat att bara skriva om New York, så nu blir det inspiration på flera håll. Välkommen hit!

scottishmoments
8 years ago

Men vilken fin ny blogg!! Så roligt att du startat en till blogg! Här tror jag reseinspirationen kommer att bli på topp!!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket! Ja, det är helt sjukt att det till och med går att köpa sig följare.

Aniika
8 years ago

Jättekul att läsa din lista. Bra poäng med trenden om följare i sociala medier. Det är en konstig värld vi lever i!